Berlin

Berlin, Nemačka

već od 799€

Opis destinacije

BERLIN ovog novembra obeležava 35 godina od pada Berlinskog zida čime je označen kraj Hladnog rata i konačno sjedinjenje nemačkog naroda. Burna istorija, spoj starog i novog, jedinstvena energija… to je Berlin. Liberalan, najveći grad Nemačke postao je multikulturno središte Evrope sa velikim brojem studenata i umetnika iz celog sveta, megalopolis na sredini kontinenta koji privlači milione posetilaca. Danas Berlin predstavlja jednu novu Nemačku, kakvu svet do sada nije poznavao, veselu, opuštenu i tolerantnu. Veliki priliv kapitala posle ujedinjenja 1989.g. transformisao je Berlin u grad mladih i kulturnu Meku, centar umetnosti, mode, dizajna, multimedija i provoda u kome su obnovljene istorijske znamenitosti zasijale novim sjajem.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Berlin 09.11.2024.
5 dana | 4 noćenja
Avion

Dvokrevetna soba, Standard
09.11.2024. - 13.11.2024.
FIRST MINUTE POPUST
€ 859,00 € 799,00
po osobi po boravku

Jednokrevetna soba, Standard
09.11.2024. - 13.11.2024.
FIRST MINUTE POPUST
€ 1.089,00 € 1.029,00
po osobi po boravku


Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Berlin-Beograd
- Aerodromske takse (u trenutku objavljivanja programa iznose 74€  i čiji iznos je podložan promeni)
- prtljag do 23kg po osobi i ručni prtljag 8 kg koji se unosi u avion
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Berlinu
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama i dvokrevetnim standard sobama sa pomoćnim ležajem na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak je samoposlužni, tzv. “švedski sto”) u hotelu 3*
- Panoramsko razgledanje Berlina u pratnji lokalnog vodiča
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- Obavezna gradska turistička taksa u iznosu od 4.5 € u dvokrevetnoj sobi i 7.5 € u jednokrevetnoj sobi po osobi po noći i plaća se na licu mesta
- Fakultativni izleti-minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može realizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti
- Krstarenje rekom Špre 39€ (cena uključuje jednočasovno krstarenje, brodsku kartu i usluge vodiča) 
- Izlet na Tropsko Ostrvo 129€ (organizovan transfer i dnevna ulaznica). Polazak na izlet u 9h ujutru, povratak u hotel oko 19:30. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, moguć odlazak i povratak vozom uz korekciju cene.
- Poludnevni izlet u Potsdam 109€ sa obilaskom dvorca Sansoucci ( 6h)

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje
CITY HOTEL BERLIN EAST 3* 

Hotel se nalazi na 15 minuta vožnje tramvajem od poznatog Alexanderplatza, a stanica se nalazi odmah preko puta hotela. Sve standard sobe imaju TV sa ravnim ekranom i sopstveno kupatilo, internet. usluga doručka je samoposlužni, takozvani “švedski sto”, a gostima su na raspolaganju restoran, New Orleans bar, tradicionalni bistro Berlin.
DAN 1.
09.11.2024. - Beograd - Berlin
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 05:00h i poletanje aviona (let JU 354) iz Beograda u 06:50h. Sletanje na berlinski aerodrom u 08:50h. Nakon aerodromskih formalnosti polazak na kombinovano tročasovno panoramsko razgledanje grada: ostaci berlinskog zida, Aleksanderplac sa TV tornjem, Ostrvo muzeja, vožnja bulevarom Unter den Linden pored Istorijskog muzeja, Opere, Humboldt univerziteta, Biblioteke, Berlinske katedrale, spomenika Fridrihu II do spomen obeležja žrtvama holokausta, Brandenburške kapije i Rajhstaga, dalje pored Belvia, Stuba pobede do zapadnog Berlina, njegove najpoznatije ulice »Kudam« i najstarije robne kuće KDW, nazad na istok do futurističkog Postdamer trga, ček-pointa- Čarli… Po završetku razgledanja smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 2.
10.11 2024. - Berlin - Potsdam (fakultativno) – Berlin
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u carski grad Potsdam, jedan od najstarijih gradova Nemačke i centar savezne države Brandenburg. Polazak iz hotela u 10.00 sati. Po dolasku, razgledanje grada: ruski kvart Aleksandrovka sa crkvom Aleksandar Nevski, tipične gradjevine u Holandskom kvartu (18. vek), Nova palata, zatim palata Sesilienhof gde je održana Potsdamska konferencija (susret Trumana, Čerčila i Staljina , jula 1945. godine). Za turiste najatraktivniji je jedan od najlepših evropskih dvoraca Sansusi sa čarobnim vrtovima u kojima je Fridrih Veliki tražio mir i utočište od vladarskih obaveza. Prelazak istorijskog mosta Glinka na reci Havel ( do 1989. granica Istočne i Zapadne Nemačke). Ovo je mesto gde su dugo godina obavljane razmene špijuna. Potsdam je zbog svog posebnog kulturnog ambijenta, istorijskog značaja i lepote uvršten na listu UNESCO. Povratak u hotel . Noćenje.

DAN 3.
11.11. - Berlin – Tropsko ostrvo (fakultativno) - Berlin
Doručak. Slobodan dan u Berlinu za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na “Tropsko ostrvo”. Jedinstvena turistička atrakcija u Nemačkoj i Evropi, sagrađena na mestu nekadašnjeg hangara sovjetske vojne baze. Izgradnja ovog malog tropskog raja u sred Evrope, podigla je za nekoliko lestvica standarde budućih Aquaparkova. Stalno prijatnih 26◦C, toplo “more”, peščane plaže, tobogani i vodopadi… Poseban šarm ovom malom „tropskom raju“ daju kopije građevina sa Balija, Samoe, Bornea i Tajlanda, drveće banana, žbunovi kafe….. Povratak u hotel u Berlinu. Noćenje.

DAN 4.
12.11. - Berlin
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi vam preporučujemo da posetite Ostrvo muzeja koje čini pet svetski poznatih muzejskih zgrada iz vremena pruskih vladara, zajedno sa modernom galerijom Džejms Sajmon. Ovde je dom svetski poznate biste Nefertiti, koja je stara preko 3.000 godina. Naći ćete je u dvorani sa severnom kupolom Neues muzeja. Noćenje.

DAN 5.
13.11. - Berlin - Krstarenje rekom Špre ( fakultativno) - Beograd
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom, a mi vas pozivamo na jednočasovno krstarenje rekom Špre (fakultativno), koju s pravom nazivaju dušom Berlina jer su na njenim obalama dom našla mnoga važna obeležja nemačke prestonice – Nikolaiviertel iz 13. veka, Schloss Charlottenburg, Palast der Republik I Schloss Bellevue... Organizovan transfer i direktan let za Beograd (JU 357) u 20:45h. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22:30h. Kraj programa.
- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master,Visa, Maestro) čekovima građana, 

- Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje,

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama