Dozza Soave e Parma

više destinacija, Italija

već od 169€

Opis destinacije

Doza Soave vina i Parma šunke nam uvek prija, a uz to još i obilasci prelepih italijanskih gradova, pa kako odoleti? Ako se slažete sa nama, pridružite nam se!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DOZZA SOAVE E PARMA
Soave – Mantova – Dozza – Brisighella – Bologna – Castell’Arquato – Piacenza – Cremona – Parma – Modena
6 dana / 3 noćenja sa doručkom, autobusom

03.04. – 08.04.2024
15.11. – 20.11.2024

CENA:169 €

CENA OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama          
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u 1/2 ili 1/3 sobama
- Usluge turističkog vodiča za sve vreme putovanja
- Obilazak Soavea, Mantove, Parme i Modene
- Troškove organizacije putovanja

CENA NE OBUHVATA:
- Individualne troškove
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (moguća uplata u agenciji)
- Turističku taksu koja u iznosi oko 1€ po osobi i noćenju – taksa se plaća na recepciji hotela.

FAKULTATIVNE IZLETE:
- CASTELL’ARQUATO – PIACENZA – CREMONA — 30€-
- DOZZA – BRISIGHELLA – BOLOGNA — 30€
- Cena paketa fakultativnih izleta iznosi 50€

Pojedinačna cena ulaznice za:
Borgo Rocca Sveva – poseta vinariji i čaša Soave Classico D.O.C. belog vina – 10€ ( obavezna prijava i plaćanje u agenciji )

- Doplata za 1/1 sobu – 75€ (na upit)
- Transfer Novi Sad – Rumska petlja – 20€ ( minimum 3 osobe )
Hotel Valdenza 4* se nalazi u mestu Kaprara, nedaleko od Parme. Sve sobe poseduju kupatila sa tuš kabinama, fenom i peškirima. Opremljene su klima-uređajima, LCD TV-om sa satelitskim kanalima i mini barom. Hotel je u potpunosti pokriven WiFi signalom ( agencija ne može garantovati za kvalitet signala po sobama ). U hotelske usluge spada i svakodnevno čišćenje soba. U okviru hotela se nalazi bar. Doručak je na bazi samoposluživanja ( slani i slatki sto ). 

www.valdenzahotel.it
1. DAN,     BEOGRAD
Polazak iz Beograda u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i italijanskih regija Friuli-Venezia Giulia i Veneto uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih procedura.

2. DAN,     SOAVE – MANTOVA
U jutarnjim časovima dolazak u SOAVE, maleni vinski gradić nedaleko od Verone. Poseta vinariji Rocca Sveva, šetnja kroz vinograde s čašom belog domaćeg D.O.C. vina u ruci uz najlepši pogled na tvrđavu Scaligeri. Mogućnost ulaska u Castello Scaligeri – Soave, srednjevekovnu fortifikaciju koja dominira samim gradom i odakle se pruža fenomenalni pogled na vinograde koji okružuju grad. Nastavak puta ka gradu MANTOVA, vekovnom sedištu porodice Gonzaga, okruženog jezerima formiranim na toku reke Minćo, sa savršeno očuvanim starim gradskim jezgrom. Mantova je nepravedno zanemaren biser Lombardije. Šetnja do starog grada preko brane koja odvaja Lago di Mezzo i Lago Inferiore, dolazak na glavni trg Piazza Sordello sa kompleksom Palazzo Ducale. Slobodno vreme za ručak, šetnju ili posetu unutrašnjosti Duždeve palate sa čuvenom freskoopisanom sobom „Camera degli Sposi“. Polazak ka hotelu koji nalazi u mestu Kaprara, predviđeno vreme dolaska u hotel u ranim večernjim satima. Smeštanje po sobama. Slobodno vreme, Noćenje.

3. DAN,     DOZZA – BRISIGHELLA – BOLOGNA (fakultativno)
Doručak, slobodno vreme u Kaprari ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Za one koji podju s nama na izlet, obilazak počinjemo sa šarenim seocetom imena Dozza. Južno od Imole, na vrhu brda, čeka nas iznenađenje; šarene fasade, street art, fenomenalno lokalno vino i tvrđava Sforca, selo u koje se čovek zaljubi… Slobodno vreme za uživanje i fotografisanje. Nastavljamo ka selu Brisighella, još jednom dragulju Emilia Romagne. Selo okruženo brdima, tipične arhitekture, sa kućama akrilnih boja, mesto je koje očarava sve zaljubljenike u Italiju. Šetnja srednjevekovnom “magarećom ulicom”, mogućnost odlaska na tvrđavu Manfredianu, odakle se pruža panoramski pogled na krovove sela i prirodu koja ga okružuje. Izlet završavamo u  prestonici regije – Bologna je grad poznat po najstarijem evropskom univerzitetu, tornjevima, arkadama i crvenkastim fasadama od terakote. Sledi organizovan obilazak starog gradskog jezgra; Piazza Maggiore, Basilica di San Petronio, fontana Neptuna, Mercato di Mezzo, tornjevi Asineli i Garisenda… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, samostalno istraživanje i uživanje u gastronomskim specijalitetima po kojima je grad naširoko poznat. Povratak u  Kepraru i naš hotel u večernjim časovima, Noćenje.

4. DAN,     CASTELL’ARQUATO – PIACENZA – CREMONA (fakultativno)
Doručak, slobodno vremeu Kaprari ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Za razliku od jučerašnjeg dana, put nas vodi u suprotnom smeru. Na sat vremena vožnje od hotela, nalazi se mali srednjevekovni gradić Castell’Arquato, gde sledi šetnja krivudavim kaldrmisanim ulicama do dvorca grofa Viskontija, jednog od najočuvanijih srednjevekovnih utvrđenja severne Italije. Uživanje u lokalnim vinima i atmosferi gradića koji je ostao isti još od srednjeg veka. Nastavak puta ga gradu Piacenza, gradu bogate istorije smeštenog na reci Po i samoj granici Emilia Romanje i Lombardije. Obilazak glavnih gradskih znamenitosti: Palazzo Gotico, katedrala Santa Maria Assunte e Santa Giustina, slobodno vreme za ručak. Kratka vožnja nas odvaja od grada Cremona, doma violine i Antonija Stradivarija. Šetnja do glavnog gradskog trga na kome leži fascinantna katedrala sa krstionicom, mogućnost odlaska u muzej violine. Slobodno vreme za samostalni obilazak. Imamo sreće, subota 11.11. je dan kada počinje Torrone festival, posvećen karakterističnim slatkišima regije. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vreme, Noćenje.

5. DAN,     PARMA – MODENA
Doručak, napuštamo hotel i krećemo ka gradu Parma. Konačno, čuvena pršuta, koju ima na meniju skoro svaki od restorana u istorijskom centru grada. Šetnja do Piazze Duomo gde se nalaze glavna gradska katedrala i krstionica. Slobodno vreme za uživanje. Nastavljamo put ka gradu Modena, domu Ferarija, Lambordžinija i Lućana Pavarotija. Obilazak Piazze Grande, Palazzo Ducale, mogućnost odlaska u muzej Enzo Ferarija. Poslednja prilika za snabdevanje namirnicama, jer se uskoro vraćamo kući. Slobodno vreme za šetnju, ručak, kupovinu, polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima.

6. DAN,    BEOGRAD
Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske uz kraća zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih procedura. Predviđen dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
– 40 % prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima gradjana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

TT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama