Iran

više destinacija, Iran

već od 1990€

Opis destinacije

Iran će vas osvojiti prilikom prvog kontakta sa narodom. Srdačni, gostoprimljivi, obrazovani i kulturni, Iranci će učiniti da zaboravite sve predrasude o ovoj zemlji. Sjaj i bogatstvo Irana ogledaju se u kulturnom nasleđu, prirodnim lepotama, persijskoj arhitekturi, umetnosti, muzici, gastronomiji…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TEHERAN – KAŠAN – ISFAHAN – JAZD – ŠIRAZ
+ GRATIS IZLETI Merandžab pustinja, Abiane, Pasargad, Persepolis i Nekropolis 

Cena:
2190 EUR po osobi

Cena sa popustom:
1990 EUR po osobi

Polasci:
29. april 2024.
11. maj 2024.   

Trajanje:
12 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Teheran sa presedanjem
- Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Širaz-Beograd sa presedanjem
- Prtljag težine do 30kg za sve letove + ručni prtljag do 8kg
- 2 noćenja u hotelu ROUDAKI*** ili sličnom u Teheranu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u tradicionalnom hotelu SHAH NESHIN ili sličnom u Kašanu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u hotelu SETAREH*** ili sličnom u Isfahanu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u tradicionalnom hotelu PARS ili sličnom u Jazdu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u hotelu KARIM KHAN**** ili sličnom u Širazu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 9 dodatnih obroka u lokalnim restoranima (jedan obrok po danu) koji se realizuju u skladu sa raspoloživim vremenom tokom dana
- Svi transferi prema programu putovanja
- Svi izleti prema programu putovanja
- Svi obilasci prema programu putovanja
- Ulaznice za sve lokalitete i kulturno-istorijske spomenike prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Predstavnik lokalne agencije
- Lokalni vodič u Persepolisu i Nekropolisu
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Obavezno putno zdravstveno osiguranje – 35 EUR
- Ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
- Osiguranje od otkaza putovanja
- Individualni troškovi putnika

Napomena: Putnicima koji imaju vizu ili pečat Izraela u svom pasošu imigracioni organi Irana neće dozvoliti ulaz u zemlju.
DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Teheran sa presedanjem u Istanbulu.

DAN 2 – Odmah po dolasku u Teheran, odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje. Nakon doručka krećemo u obilazak najvećih znamenitosti prestonice: Golestan palata, Azadi kula, Tabiat most. Obrok. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. Pakujemo stvari i krećemo ka Kašanu. Po dolasku, odlazimo do Fin baste, jedne od najlepših u čitavom Iranu. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon kraćeg odmora, krećemo u razgledanje ovog drevnog grada. Prošetaćemo istorijskim jezgrom grada i posetiti Agha Bozorg džamiju. Slobodno vreme za kupovinu tradicionalnih kozmetičkih proizvoda, neizostavne ružine vode ili keramičkih dekorativnih predmeta. Obrok. Noćenje.

DAN 4 – Nakon doručka, posetićemo Amir Ahmad tradicionalno kupatilo, kao i jednu od istorijskih kuća u kojima su nekada živele bogate persijske porodice. Slobodno vreme do polaska u Marandžab pustinju. Na putu do pustinje obilazimo svetilište Hilal ibn Ali i podzemni grad. Dolazimo do slanog jezera gde pravimo pauzu za fotografisanje i uživamo u nestvarnim prirodnim lepotama. Dolazak u oazu gde će nas dočekati srdačni domaćini i prirediti nezaboravno veče u srcu pustinje pod zvezdanim nebom. Povratak u Kašan u večernjim satima. Obrok. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Pakujemo stvari i krećemo u Isfahan. Na putu do Istahana, posetićemo selo Abiane, gde ćemo provesti popodne. Šetnja i druženje sa lokalcima. Put nastavljamo ka Isfahanu i odmah po dolasku smeštamo se u hotel. Nakon pauze za odmor, odlazimo do Muzeja muzike, gde ćemo se upoznati sa tradicionalnim instrumentima i muzikom Irana. Preko mosta Si-o-Se Pol, vraćamo se do glavnog gradskog trga. Slobodno vreme za kupovinu ćilima, persijkih tepiha, srebra, suvenira. Obrok. Noćenje.

DAN 6 – Nakon doručka, nastavljamo obilazak Isfahana i odlazimo do glavnog gradskog trga Nakš-e Džahan. Obilazimo Alighapu palatu, Šahovu i džamiju šejha Lotfalaha, kao i Veliki bazar. Nakon slobodnog vremena za ručak, odlzimo do Jermenskog kvarta gde ćemo posetiti Vank katedralu. Slobodno veče. Obrok. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Pakujemo kofere i napuštamo sobe. Na putu do Jazda zaustavljamo se da obiđemo Zoroastrijansku kulu tišine. Dolazak u smeštaj i slobodno vreme za odmor. Odlazimo do starog dela grada i obilazimo Amir Chakhmagh kompleks i tzv. kuću snage gde ćemo se upoznati sa tradicionalnim borilačkim veštinama koji se vekovima neguju u Iranu. Povratak u hotel. Obrok. Noćenje.

DAN 8 – Nakon doručka nastavljamo sa upoznavanjem Jazda: džamija Jama Masjid, jedna od najlepših građevina u Iranu, bašta Dowlat Abad, Hram varte. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Obrok. Noćenje.

DAN 9 – Dorčak. Pakujemo stvari, napuštamo hotel i krećemo za Širaz. Na putu do Širaza, obilazimo drevne prestonice Persije – Pasargad i Persepolis, kao i kraljevske grobnice Nekropolis. Kroz ova tri nasleđa i priče o drevnoj Persiji, upoznajemo se sa bogatom istorijom Irana. Ove spektakularne zaostavštine, ostavilo je Arhemidino carstvo, koje je vladalo Persijom i šire više od 200 godina. Nastavljamo ka Širazu i odmah po dolasku odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme. Obrok. Noćenje.

DAN 10 – Doručak. Sledi obilazak Širaza: Karim Khan kompleks koji obuhvata Vakil Bazar, hamam i tvrđavu, zatim grobno mesto čuvenog persijskog pesnika Hafeza, džamiju Nasir ol Molk, poznatiju kao roze džamija, Eram baštu. Slobodno vreme za kupovinu i uživanje. Obrok. Noćenje.

DAN 11 – Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodan dan u Širazu do polaska na aerodrom.

DAN 12 – Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama