Istanbul

Sretenje, Turska

već od 149€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Promo cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (noćenje sa doručkom) + BUS PREVOZ
SmeštajUsluga1/21/3
Hotel ELIT PALACE 3*ND199€
169€
179€
149€
Hotel THE CITY 4*ND209€
179€
189€
159€
Hotel VALENS 4*ND219€
189€
199€
169€
ND (BB) – Noćenje sa doručkom, 1/2 – dvokrevetna soba, 1/3 – trokrevetna soba.

- U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). 
- Doplata za prevoz iz Novog Sada je 10€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih). Za polaske iz NIŠA cena se umanjuje za 10€, iz KRAGUJEVCA za 5€.
- Putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
- Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
- Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
- Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
- O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:
- Vanlinijski prevoz autobusom na navedenim relacijama prema programu (visokopodni ili dabldeker, ac, tv, dvd, prosečne udobnosti).
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu iz tabele cenovnika u Istanbulu.
- Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
- Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 35.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
- Usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.
- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
- Individualne troškove putnika.
Hotel Elit Palace 3*
Hotel Elit Palace se nalazi u šarmantnom evropskom delu Istanbula – Aksaray. Nalazi se u blizini Starog grada, na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih lokacija kao što su Grand Bazaar Topkapi Palace, Sultanahmet Trg, Egipatski bazar. Hotel u svom sastavu nudi recepciju, lobi, wi-fi u lobiju,restoran i parking. Sve sobe imaju: fen, mini bar, klima uređaj (uz doplatu), kao i kupatilo sa tušem, fenom za kosu i peškirima. U restoranu hotela se svakog jutra služi doručak na bazi švedskog stola. 

Hotel City 4*
Hotel je smešten u starom gradskom jezgru Istanbula, u blizini Aja Sofije i Palate Topkapi. Udaljen je 10 minuta hoda nalazi se stanica metroa sa koje možete da stignete do Trga Taksim. Sve sobe hotela The City imaju LCD TV i besplatan WiFi, velika, moderna kupatila sa toaletnim priborom. Nudi luksuzni spa centar sa turskim hamamom i uslugom masaže (koji se dodatno naplaćuje). Hotel The City poseduje prostranu terasu u restoranu Marmara, gde možete da probate tradicionalna turska jela uz zadivljujući pogled na Mramorno more. U restoranu se svakog dana služi doručak na bazi švedskog stola. 

Hotel Valens 4*
Hotel Valens nalazi se u Aksaraju na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih lokacija kao što su Grand Bazaar Topkapi Palace, Sultanahmet Trg, Egipatski bazar. Gostima su u okviru objekta na raspolaganju sadržaji kao što su restoran, recepcija koja radi non-stop i besplatan WiFi u celom objektu. Hotel takođe nudi vrt i terasu. Svaka smeštajna jedinica u ovom hotelu sadrži radni sto, flat-screen TV i sopstveno kupatilo. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom, doručak se služi na bazi švedskog stola. 
1. dan: 30.04. (utorak) Beograd – Srbija – Bugarska – Turska:
Polazak sa glavne  beogradske autobuske stanice BAS u popodnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan: 01.05. (sreda) Turska – Istanbul:
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Krećemo na našu prvu info turu i upoznavanje sa gradom. Odlazimo do trga Taksim. Ukoliko Istanbul uopšte ima centar, mogli bi reći da je Taksim upravo središte grada. Nakon info ture smeštamo se u hotel, vreme za osveženje i odmor. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, preporučujemo šetnju na raskršću Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Pored vrlo važnih i poznatih zdanja, ovaj deo grada sadrži prelepe ulice koje ukrašavaju drvene kuće, kafei sa malim baštama. Mogućnost fakultativnog odlaska na žurku. Noćenje.

3. dan: 02.05. (četvrtak) Turska – Istanbul:
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet Istanbul Evropa – obilazak Aja Sofije – nekada najveće crkve sveta, prvog dvorišta Topkapi palate – sedište osmanskih vladara, Plave džamije – jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, Hipodroma – nekadašnjeg središta vizantijske moći u gradu. Sadrži Teodosijev obelisk, egipatski obelisk i zmijski stub. Nakon obilaska sledi slobodno vreme i mogućnost shopinga u Kapali čarsiji, jedan od najvećih svetskih bazara, specifičan po tome što će vas vratiti stotinama godina u prošlost.  Nakon Kapali čarsije povratak u smeštaj, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni žurku na brodu! Noćenje.

4. dan: 03.05. (petak) Turska – Istanbul:
Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet Balat i Patrijaršija. Balat je poznat kao boemska četvrt Istanbula sa šarenim kućicama i stepenicama i malim unikatnim kafeima. Pored Patrijaršije,na Balatu se nalazi i crkva sv. Stefana i grčka srednja škola specifična po svom spoljašnjem izgledu. U podnevnim časovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet Istanbul Azija. Krenućemo u upoznavanje Azijskog dela Istanbula. Prelazimo najveći i najlepši most koji spaja dva kontinenta gde nam se pruža jedna od najlepših panorama Bosfora, kao i panorama najelitnijeg azijskog dela Istanbula. Penjemo se na vidikovac Čamlidža odakle se pruža savršen pogled kako na Bosfor i evropski deo grada, tako i na azijski deo Istanbula. Nakon fotkanja i pogleda koji oduzima dah, nastavljamo dalje do trga i šetalista Uskudar koji se nalazi na samoj obali Bosfora. Pogled na Devojačku kulu i Evropu uz zalazak sunca i talase Bosfora nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Povratak u smeštaj. Mogućnost fakultativnog odlaska na žurku. Noćenje.

5. dan: 04.05. (subota) Turska – Bugarska:
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativno krstarenje Bosforom između dva kontinenta razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Sulejmanija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokej kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Devojačka kula. U večernjim satima napuštamo Istanbul. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje.

6.dan: 05.05. (nedelja) Srbija:
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj programa.
Gotovinsko plaćanje:
- 3000 RSD prilikom prijave,
- 6000 RSD 15 dana od dana prijave,
- ostatak 30 dana pre početka aranžmana.

Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

G2T

Organizator putovanja je turistička agencija Go2Travelling, broj licence OTP 118/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Go2Travelling.

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama