Solun

Solun, Grčka

već od 149€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
PRVI MAJ: 30.04-04.05.20243*159€149€
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate

DOPLATE I POPUSTI:
- doplata za 1/1 sobu 75 €,
- popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,
- doplata za polazak iz Novog Sada 20 eura.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz modernim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
- dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*,
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge vodiča tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja.

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela po dolasku), po sobi, ukupno za 2 noći za hotel 3*- 3 €,
- Međunarodno zdravstveno osiguranje: za osobe od 0 do 19 godina 524,00 dinara, od 19 do 75 godina 766,00 dinara i od 75 godina 1.855,00 dinara
- fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
- Meteori – 40 € odrasli / 30 € deca + ulaznice 3 € po manastiru
- Olimp, Litohoro, Katerini – 30 € odrasli / 20 € deca

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.
Hotel Vergina 3* - Nalazi u centru Soluna na par minuta hoda od Trga Vardari i glavne ulice 'Via Egnatia'. Svaka soba ima SATTV, klima uređaj, telefon, kupatilo, fen za kosu. Restoran, koktel bar, ostava za čuvanje prtljaga, sef, internet, parking. Više informacija o hotelu na www.vergina-hotel.gr
1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21:00 h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj - Kuća cveća. Vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan SOLUN - ZEJTINLIK
Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan SOLUN – LITOHORO - KATERINI – SOLUN
Doručak. Nakon doručka slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi... Povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN – METEORI
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Polazak za Srbiju.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

- Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro);

PLN

Organizator putovanja je turistička agencija Plana Tours, broj licence OTP 489/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama