Istanbul

Istanbul, Turska

već od 209€

Opis destinacije

Moćni Carigrad, Konstantinopolj, Vizantion, Istanbul! Grad koji leži na dva kontinenta koja razdvaja magični Bosfor. Burna istorija ostavila je iza sebe ogromno kulturno i istorijsko nasleđe koje danas privlači na milione turista koji pohode ovaj grad. Srce grada čini četvrt Sultanahmet i Zlatni rog na Bosforu gde se gotovo svaki spomenik nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Vekovna prestonica Istočnog Rimskog Carstva, Vizantije, potom vekovna prestonica Otomanske Imperije koja je gotovo svaki spomenik Hrišćanstva prekrojila i pretvorila u orijentalne objekte. Vizura grada je neverovatna, sa brojnim minaretima i divnim raskošnim palatama. A tek priče! Priče o ovom gradu su beskrajne, vanvremenske, bajkovite… Mirisi orijentalnih začina sa Misir pijace, živopisnost Kapali čaršije – najvećeg orijentalnog bazara na svetu, zapanjujuća lepota Plave džamije, misterija cisterne, priče Topkapija, raskoš Dolmabahče palate… Samo su mali deo ovog ogromnog grada! Zakoračite sa nama na kaldrmu sećanja…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA
06.mart – 12. mart / 10.april – 16. april / 30. april – 06. april    

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Bus prevoz + 4 noćenja sa doručkom + City Tour
HotelCENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel 3*** standardredovna cena 229 € sniženo 209 €
Hotel 3*** superiorredovna cena 249 € sniženo 229 €
Hotel 4****redovna cena 269 € sniženo 249 €

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji/ mesta se određuju prema vremenu prijave
- 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/“buffet“)  u Istanbulu 
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- usluge vodiča (predstavnik agencije)
- Panoramski obilazak grada prema programu
- troškove vođstva i organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- obavezno međunarodno zdravstveno putno osiguranje (može se kupiti u agenciji)
- doplatu za jednokrevetnu sobu– 3* 80€; 4* 100€
- doplatu za dodatno sedište u autobusu– 100€
- Fakultativni program i razgledanja koja su navedena u programu
Za sve fakultativne programe potreban je minimum od 30 prijavljenih; Za sve programe se prijavljuje na licu mesta.
- Cene fakultativnih sadržaja su date u opisu koji je sastavni deo programa putovanja.
HOTEL BOSNA 3*** standard,  http://bosnahotel.com/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu Istanbula, oko 500m od Kapali čaršije i 1km od Aja Sofije. Udobne sobe, ukusna hrana i ljubazno osoblje koje govori srpski jezik prednosti su ovog hotela. Hotel raspolaže sa 72 sobe i svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu.

HOTEL MIRILAYON 3*** standard,  http://web.mirilayonhotel.com/ ILI SLIČAN
Hotel Mirilayon je smešten u istorijskoj četvrti Istanbula Šehzadebaši (Sehzadebasi). U ponudi ima besplatan bežični internet u čitavom hotelu i sjajne spa sadržaje. Sve udobno nameštene sobe poseduju klima-uređaj i TV sa satelitskim kanalima. Doručak na bazi švedskog stola uključen je u cenu sobe.

HOTEL BUDO 3*** superior  http://www.budohotel.com/index.html ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Hotel je veoma prijatan i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju, menjačnicu... Sobe su komforne, sve sa kupatilom sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV.

HOTEL GRAND OSN  3*** superior  http://www.grandons.com/ ILI SLIČAN
Hotel Grand Ons poseduje krovnu terasu sa bazenom i panoramskim pogledom na Mramorno more, a smešten je na 15 minuta šetnje od Kapali čaršije. Rum servis vam je non-stop na raspolaganju. Sobe u hotelu Grand Ons uključuju parket, satelitsku televiziju i mini-bar. Sve smeštajne jedinice sadrže sopstveno kupatilo sa kadom i fenom za kosu. Turski doručak na bazi švedskog stola obuhvata svež hleb i masline. Služi se svakog dana u glavnom restoranu sa velikim prozorima, odakle se pruža pogled na grad. U piću i užinama možete uživati u snek baru i kafeu Aquarium. Hotel Grand Ons nalazi se u istanbulskoj četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj. Aerodrom Ataturk udaljen je 15 km.

HOTEL GRAND MEDIA  3*** superior http://www.hotelgrandmedya.com/  ILI SLIČAN
Hotel Grand Media raspolaže sa sobama koje su renovirane i opremljene u modernom i elegantnom stilu. Raspolažu sa kupatilima sa tuš-wc, fenom za kosu, LCD TV, mini barom. Među pogodnostima koje nudi hotel Grand Media je i veliki salon za doručak, gde se poslužuje bogati nacionalni i internacionalni doručak, za goste je obezbeđen besplatan WIFI internet, menjačnica u holu hotela, 24h room service, hemijsko čišćenje, mogućnost međunarodnih poziva, recepcija tokom 24 sata. Bazen na otvorenom na raspolaganju je gostima od juna do septembra. Nalazi se u centru starog grada, na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih lokacija kao što su palata Topkapi, arheološki muzej, trg Sultanahmet, Veliki bazar.

HOTEL ASPEN 4**** https://aspenhotelistanbul.com/ ILI SLIČAN 
Hotel Aspen se nalazi u centru Istanbula, na samo 1 km od Kapali čaršije. U ponudi ima krovnu terasu sa hidromasažnom kadom i panoramskim pogledom na Mramorno more. Svaka soba je uređena poput doma i sadrži sopstveno kupatilo. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TV sa satelitskim kanalima i besplatan WiFi. Gosti mogu uživati u profesionalnoj masaži ili se mogu opustiti u krovnoj hidromasažnoj kadi uz pogled na Mramorno more. Ponuda takođe uključuje bazen u zatvorenom, tradicionalni hamam i saunu za dodatno opuštanje. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog dana u hotelskoj trpezariji. Elegantan restoran objekta služi raznovrsna turska i internacionalna jela za ručak i večeru. Gostima su na raspolaganju 2 bara. Hotel Aspen se nalazi na samo 10 minuta hoda od Trajektnog pristaništa Jenikapi (Yenikapi), odakle se može stići do brojnih gradova u azijskom delu Turske. Aerodrom Ataturk je udaljen 17 km, dok se Aerodrom Istanbul nalazi na 55 km od objekta.

HOTEL MY ASSOS 4**** http://www.assoshotelistanbul.com/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u centru grada – Fatih, nedaleko od Mramornog mora i Kapali čaršije, stanice gradskog prevoza i mnogobrojnih restorana i barova. Šik hotel sa orijentalnim ukusom. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, panoramski restoran za posluženje obroka koji se nalazi na krovu hotela i odakle se pruža divan pogled na grad, info pult, WiFi konekciju, mali spa centar sa saunom i bazenom... Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV sat, telefon, klima uređaj, centralni grejni sistem…


1. dan (sreda 06.mart / 10.april / utorak 30.april) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) oko 13h, iz Beograda (Sava centar) oko 15h. Vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 07.mart / 11.april / sreda 01.maj) Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča/ Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu... Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Opciono, pešačko razgledanje dela grada: Laleli džamija, Bajazitov trg, Kapali čaršija... Noćenje.

3. dan (petak 08.mart / 12.april / četvrtak 02. maj) Doručak. Fakultativni obilazak „od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije“: Čemberlitaš– stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom– nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija– jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija– nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata, sedište osmanske imperije– dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (subota 09.mart / 13.april / petak 03. maj) Doručak. Fakultativno: odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog– najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata– poslednje sedište sultana, Bešiktaš– kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar– čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

5. dan (nedelja 10.mart / 14. april / subota 04. maj) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet sa obilaskom fantastične Dolmabahče palate, poslednjeg sedišta sultana. Obilazak Selmluka, parkova, a po želji i muzeja satova... Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (ponedeljak 11. mart / 15. april / nedelja 05. maj) Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Prinčevskih ostrva sa obilaskom Velikog ostrva, Bujuk Ada. Oko 17 h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

7.dan (utorak 12.mart / 16.april / ponedeljak 06. maj) Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama