Provansa

više destinacija, Francuska

već od 309€

Opis destinacije

Provansa se nalazi u jugoistočnom delu Francuske, graniči se sa rekom Ronom na zapadu i Italijom na istoku. Uživajte u Provansi u lepoti njenih pejzaža i mirisnih polja lavande. Ona je simbol opuštenog, jednostavnog života, pojam za mirise mediteranskih polja i lavande, za lepe gradiće, odličnu gastronomiju i vrhunska vina. Priroda i čovek su skladno oblikovali prirodne lepote i bogatu tradiciju u Provansi. Ona je oduvek predstavljala raj za umetnike i upravo zbog toga su na njenom tlu nastala velika umetnička dela Pikasa, Sezana, Van Goga, Matisa...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan rada /
Uskrs
7 dana
30.04 – 06.05.2024.
Hotel Sporting 4* / Ibis Gare Saint Marseille 3*
Specijalna ponuda
309 €
339€
Proleće
7 dana
24.05 – 30.05.2024.
Hotel Milano 3* / Hotel Marsej 3*
Specijalna ponuda
309 €
339€
Leto
7 dana
16.08 – 22.08.2024.
Hotel Milano 3* / Hotel Marsej 3*
Specijalna ponuda
309 €
339€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Milanu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama za polazak 
- smeštaj u Marseju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu (Milano, Eks an Provans, Marsej, Nica)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 9 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci do 18,99 god.),  17 € (osobe od 71 – 80 god.) 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu – za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* i  5* – 5 € po noćenju / po osobi
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Marsej i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i  3* – 1,65 € po noćenju / po osobi
- ulaznice i fakultativne izlete 
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS )

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 100,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 210,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA I ULAZNICA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Avinjon  35 € / 25 € deca;
- San Remi - Le Bo - Arl – 35 € / 25 € deca, 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

DOPLATA ZA DODATNO SEDIŠTE U AUTOBUSU:  100 € po osobi – NA UPIT

DOPLATA ZA IZBOR SEDIŠTA U AUTOBUSU – 50 € po osobi – NA UPIT

SOPSTVENI PREVOZ:  
- Ne postoji mogućnost umanjenja cene za sopstveni prevoz

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe.
Milanu (Italija) sa 3*
Hotel Sporting 4*https://www.hotelsportingcologno.com/
Hotel Sporting Cologno nalazi se u mestu Kolonjo Monceze, na 12 km je udaljenosti od centra Milana. Povezan je gradskim prevozom do centra grada. U sastavu hotela su restoran, bar, lift i wi-fi. Svaka soba ima kupatilo(tuš/WC),fen za kosu, TV, sef i klima. Doručak - kontinentalni (švedski sto).

Marseju (Francuska) sa 3*
Hotel Ibis Marseille Centre Gare Saint Charles 3* https://all.accor.com/hotel/1390/index.en.shtml
Hotel se nalazi u širem centru Marseja, na oko 2km od luke i 100m od metro stanice. Hotel ima recepciju, restoran, bar. Svaka soba poseduje kupatilo  (tuš/WC), TV, klima uređaj i internet. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

1.dan BEOGRAD 
Polazak oko 18:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. dan MILANO 
Dolazak u Milano. Milano je drugi grad po veličini grad Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan MILANO – EKS AN PROVANS – MARSEJ
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Eks an Provans, poznati univerzitetski grad koji je vekovima prestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budu
i da leži na termalnim izvorima. Obilazak Eks-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj, ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.  
 
4.dan MARSEJ – AVINJON – MARSEJ
Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere... Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svetu, most Sv.Benezea... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.   

5.dan MARSEJ – SAN REMI – LE BO – ARL – MARSEJ
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio neverovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova ku a, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kula… Nastavak putovanja za Le Bo, gradia koji je smešten na steni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradiem do tvrđave Le Bo u kojoj je smešten veliki broj prelepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo poslednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.   

6. dan MARSEJ – NICA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Nicu, jedno od najpoznatijih mondenskih letovališta Azurne obale, prepoznatljivo po prelepim palatama, kazinima, čuvenim hotelima i dugačkim plažama. Po dolasku obilazak Nice: Englesko šetalište, Trg Masena... Slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Francusku, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

7. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd (na dolazne perone)  u poslepodnevnim časovima.                                                            
(Kraj usluga) 
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama