Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelCena po osobi
Dan rada28.04 – 04.05.2024.Hotel 3*1,190€

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
- Avionski prevoz na relaciji Beograd – Porto i Lisabon – Beograd sa kompanijom Er Srbija
- Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Lisabonu i 3 noćenja sa doručkom u Portu u standardnim 1/2 sobama (1/2+1 sobe su na upit)
- Aerodromske takse 74 € – iznos je validan na dan objavljivanja programa (podložne su promenama)  
- Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Portu i Lisabonu i panoramsko razgledanje Lisabona 
- Autobuski prevoz Porto - Lisabon
- Troškove organizacije putovanja
- Usluge pratioca grupe
- Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
- Individualno zdravstveno osiguranje putnika (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €)
- Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 3% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.
- PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA
- Fakultativne izlete 
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Porto i Lisabon i okolinu u iznosu od 2 € po osobi po noći
- Individualne troškove putnika 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Pešačko razgledanje Porta – 20 € odrasli / 15 € deca
- Braga, Bom Žezus, Viana do Kastelo – 60 € odrasli / 40 € deca
- Univerzitet Koimbra (ulaznica sa obilaskom)  – 15 eura po osobi
- Pešačko razgledanje Lisabona – 20 € odrasli / 15 € deca
- Sintra, Kabo Da Roka - 50 € odrasli / 35 € deca 
- Fado veče – 70 € odrasli / 60 € deca (U cenu je uključena večera i prevoz)

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranmana

POPUSTI:
- Deca od 0 – 2 godine – plaćaju 25 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- Deca 2-12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- Treća odrasla osoba u 1/2 + 1 sobi ostvaruje popust 5% 
Hotel u Portu:
Hotel Black Tulip 4* www.hotelblacktulip.pt
Hotel se nalazi u naselju Vila Nova de Gaia, na oko 5km od centra Porta. Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje restoran, bar, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel u Lisabonu:
Masa hotel Campo Grande 4* https://www.masahotels-lisboncollection.com/ 
Hotel se nalazi na oko 5km od trga Rossio, odnosno centra. Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Hotel poseduje restoran, bar, fitnes centar, internet. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

1.dan  BEOGRAD – PORTO 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Porto kompanijom Er Srbija u 13:50h. Sletanje na aerodrom u Portu u 16:35h. Po sletanju transfer do hotela uz informativno upoznavanje sa gradom. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan  PORTO – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima. Od pojedinačnih građevina se izdvaja: Gradska katedrala koja je izgrađena u 17.veku, Crkva Klerižos, stara berza sa Arapskim salonom, gvozdeni most Luiša I, kuća muzike i najlepša biblioteka na svetu Lelo, koja liči na mesto iz bajke. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan  PORTO –  BRAGA – BOM ŽEZUS – VIANA DO KASTELO – PORTO
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultataivnog izleta u Bragu i Viana do Kastelo. Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije) i sedištu najstarije arhiepiskopije u današnjem Portugalu koja datira još iz rimskih vremena. Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište… Nastavak putovanja do mesta Viana do Kastelo, koje još zovu i princeza reke Lima. Obilazak počinje na brdu Santa Luzia odakle se pruža pogled na luku i grad. Panoramom grada dominira Gradska većnica i crkva Misericordia, koja predstalja najvažnije zaveštanje iz doba renesanse u ovom gradu. Nakon obilaska, povratak u Porto. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


4.dan PORTO – KOIMBRA – LISABON
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Koimbru. Putovanje živopisnim predelima centralne Portugalije do Koimbre. Iako je neko vreme bila i glavni grad zemlje, poznata je po svom Univerzitetu koji je jedan od najstarijih u Evropi. Zbog toga je i zovu „Grad studenata“. Koimbra je u Portugalu čuvena i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado peva se u Koimbri. Sledi kraće upoznavanje sa gradom u pratnji vodiča: Prasa Comesio, Katedrala Se iz 13.veka, tu je i jedan od najlepših Univerziteta na svetu, Nova katedrala… Nastavak putovanja do Lisabona. Panoramsko razgledanje grada: Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan  LISABON – FADO VEČE
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu. Zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

6.dan  LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA  – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan  LISABON – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd kompanijom Er Srbija u 23:20h. Dolazak u Beograd u 04:10h posle ponoći.   (Kraj usluga)
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.02.2024. do 01.04.2024. 15.06.2024.
Za polaske od 01.04.2024. do 01.06.2024. 15.08.2024.
Za polaske od 01.06.2024. do 01.10.2024. 15.12.2024.
Za polaske od 01.10.2024. do 01.02.2025. 15.04.2025.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama