Andaluzija

više destinacija, Španija

već od 599€

Opis destinacije

Ostvarite snove i doživite suncem okupano tlo Andaluzije na kom su nastali flamenko i korida, a rođeni ili živeli, stvarali i u večnost otišli Seneka, Izabela i Fernando, Kolumbo, Servantes, Pikaso, Lorka...prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umetnosti tapasa i utopite u atmosferi zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i setnog, strasnog i ponosnog... Dozvolite Španiji da Vas nosi...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Brod
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PUTOVANJE ANDALUZIJA 2024
Sanremo – Montpellier - Valensija - Malaga – Torremolinos - Barselona 
Sa fakultativnom posetom: Sevilja – Kordoba– Granada - Marbelja
12 dana / 6 noćenja u hotelu + 1 noćenje na brodu autobusom

Termin putovanjaCenaFirst minute cena 
24.04. - 04.05.2024.679€599€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv, dvd, ac) prema programu putovanja,
- 1 noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u Sanremu u hotelu 3*
- 1 noćenje sa doručkom u Valensiji Olympia hotel Events & Spa 4* 1/2 i 1/3 sobama
- 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu Tent u Torremolinosu 3* 
- Kartu za brod na relaciji Barselona - Civitavecchia u 1/2 i 1/3 kabinama
- Usluge predstavnika agencije - licenciranog vodiča,
- Obilaske prema programu putovanja ( Monpelje, Valensija, Malaga, Barselona ) uz napomenu da obilasci ne obuhvataju ulaznice ni za jedan lokalitet; putnici, npr. zainteresovani za obilazak Alhambre, koja predstavlja najposećeniji lokalitet u Španiji, moraju blagovremeno individualno preko interneta obezbediti ulaznicu, i to u terminu između 13h i 16h, kako ne bi propustili deo razgleda. Postoji mogućnost da agencija obezbedi grupne ulaznice.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
-  Boravišne takse u Sanremu i to u iznosu: - (plaća se na recepciji hotela 1.5€ / noćenju po osobi - hotel 3*) kao i eventualnu boravišnu taksu u Valensiji i Toremolinosu; u momentu objavljivanja ovog programa regija Andaluzija je nije uvela; ukoliko se do realizacije programa uvede turistička taksa u Andaluziji tj. Torremolinosu i Valensiji putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela,
- Individualne troškove putnika,
- Doplatu za 1/1 sobu 195 eur - isključivo na upit

Fakultativni izleti ( minimum 30 osoba):
1. MARBELJA 20€ / deca do 12 god. 10 € ( prevoz, razgled bez ulaznica za lokalitete )
2. SEVILJA 50 € odrasli / 25 € deca do 12 god. ( prevoz, razgled bez ulaznica za lokalitete )
3. KRSTARENJE GVADALKIVIROM, SEVILJA – 20 € odrasli / 10 € deca do 12 god. Na upit *
4. ULAZAK U KRALJEVSKU PALATU REAL ALCAZAR - na upit *
5. KORDOBA ( prevoz, razgled bez ulaznica za lokalitete ) – 45€ odrasli / 25€ deca do 12 god.
6. MOGUĆNOST FAKULATIVNE POSETE KATEDRALI LA MESKITA- na upit *
7. MOGUĆNOST FAKULTATIVNE POSETE KATEDRALI U SEVILJI na upit *
8. GRANADA 50 € odrasli / 30 € deca do 12 god. ( prevoz, razgled bez ulaznica za lokalitete )
9. MOGUĆNOST FAKULTATIVNE POSETE ALHAMBRI * -P RIJAVE U AGENCIJI

PAKET IZLETA (OSIM ZA IZLETE SA *)  155€
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Sanremo

Hotel Belvedere 3* hotelbelvederesanremo.com
Nalazi se u srcu Sanrema. Poseduje restoran, solarijum, panoramsku terasu na šestom spratu sa prelepim pogledom na grad. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju tv, telefon, kupatilo sa tušem. Doručak je kontinentalni- švedski sto.

Hotel Esperia 3*  hotelesperiasanremo.it
Hotel se nalazi 150m od plaže i 250 m od centra Sanrema. Hotel ima recepciju, lift, bar, wi –fi (na recepciji). U ponudi su standardne 1/2 i 1/2+1 sa sopstvenim kupatilom. Sobe poseduju klimu, TV, frižider, sef, fen za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa slatko / slanim buffet doručkom.

Torremolinos

Hotel Tent Torremolinos 3* tenthotels.com
Smešten u centru Toremolinosa. Sve sobe su klimatizovane, 1/2 I 1/3, poseduju sopstveno kupatilo i TV. Gosti mogu koristiti javni salon i teretanu. Doručak je na bazi švedskog stola.

Valensia

Olympia hotel Events & Spa 4*  olympiahotelvalencia.com
Moderan hotel Olimpia nalazi se u delu grada Alboraja, preko puta metro stanice, što vam omogućava da stignete u centar Valensije za 10 minuta. Prostrane sobe hotela Olimpia opremljene su televizorima sa ravnim ekranom i klimatizovane su. U sobama imate besplatan bezicni internet. Doručak je na bazi švedskog stola ili manjeg kontinentalnog doručka.

1.dan BEOGRAD
Sastanak putnika u 17:30h, na parking Sava centra ( savska strana). Polazak  u 18:00h. Noćna i dnevna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i italijanske regije: Furlanija Julija, Veneto, Emilija Romanja, Lombardija, Pijemont i Ligurija. Sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan SANREMO
Popodnevni dolazak u Sanremo – jedan od najlepših gradova italijanske rivijere cveća (Riviera dei Fiori). Sanremo je poznat po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone i festivalu cveća, ali i po čistom azurnom moru, uređenim plažama, blagoj klimi i ljubaznim domaćinima. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Obilazak sa vodičem: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata (pozorište) Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, srednjovekovni kvart grada, La Pinja... Noćenje.

3.dan SANREMO - MONTPELLIER - VALENSIJA  
Doručak. Odjavljivanje iz hotela i nastavak putovanja ka Monpeljeu. Po dolasku razgledanje ovog šarmantnog,univerzitetskog gradića na jugu Francuske. Kraće slobodno vreme za uživanje u Monpeljeu, kafa,ručak... nastavak putovanja ka Valensiji. Vožnja kroz egzotične predele Azurne obale, Provanse, Pirineja... Dolazak u Valensiju u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.dan VALENSIJA  
Doručak. Obilazak Valensije grada smeštenog na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatoj pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža, i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor . Informativna šetnja sa vodičem: La plaza de la Virgin, El Cathedral. Slobodno vreme. Naša preporuka da ručate u nekom od brojnih tapas barova, ili u  šetnji živahnim ulicama Barrio del Carmen. Nastavak putovanja ka Malagi u kasnim večernjim časovima.

5.dan  MALAGA - TORREMOLINOS  
Dolazak u Malagu u jutarnjim satima. Filmski nestvarno pred nama se otvara bajkovit planinski predeo Andaluzije. Sa upoznavanjem lepota Andaluzije počinjemo sa posetom njenoj primorskoj lepotici, MALAGI. Po dolasku, razgled: Aduana, rimske ruševine, Alkasaba, Pikasov muzej, katedrala „La Manquita“, trg Pza de la Constitucion, šoping avenija c/Marques de Larios, trg Pza Marina. Slobodno vreme . Nastavak ka čuvenom letovalištu na Costa del Sol / “obali sunca“ – TOREMOLINOSU, poznatom po 7km dugoj peščanoj plaži, a proslavljeno i promovisano veličinama poput Ave Gardner, Grejs Keli, Marlon Branda i dr. Razgledanje grada, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan  TORREMOLINOS - KORDOBA
Doručak. Slobodan dan uz mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Kordobu.
KORDOBA je mistično mesto koje će vas momentalno vratiti u prošlost isprepletenu kulturom i tradicijom tri verske zajednice, muslimanske, hrišćanske i jevrejske, koja je svoj najviši domet doživela u 10. veku, kada je Kordoba bila najznačajniji centar nauke, umetnosti i kulture u Evropi. Po dolasku, razgled: rimski most, kula Kalaora, ostaci mavarskih vodenica, Meskita (mogućnost fakultativnog ulaska grupe uz rezervaciju), jevrejska četvrt sa sinagogom… Slobodno vreme. Povratak u Toremolinos. Noćenje.

 7.dan TORREMOLINOS – SEVILJA
Doručak. Slobodan dan, uz mogućnost odlaska na celodnevni fakulltativni izlet u Sevilju.
SEVILJA je danas prestonica Andaluzije, čija arhitektura i dalje svedoči o tome da je nekada bila najbogatiji i najlepši grad Španije, a iza svakog ugla i dalje se oseti doba „zlatne groznice“. Po dolasku, razgled: Park Marije Luize sa ansamblom paviljona izgrađenih za Svetsku izložbu iz 1929. i impresivnim Španskim trgom, palata San Telmo, Zlatna kula, arena Maestranza, kraljevska palata Real Alcazar (mogućnost fakultativnog ulaska grupe uz rezervaciju), katedrala ( Kolumbov grob ) i Hiralda... slobodno vreme u istorijskom srcu grada, uz mogućnost fakultativne vožnje brodom Gvadalkivirom, ispod mostova Sevilje, odakle se pruža pogled na četvrti Triana, ostrvo La Cartuja na kojem je održana 2. Svetska izložba u Sevilji 1992.god. Povratak u Toremolinos. Noćenje.

8.dan TORREMOLINOS – GRANADA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna posete Granadi.
Vožnja duž obale Costa Tropical i  veličanstvenih vrhova najviše planine kontinentalne Španije, Sijera Nevade. Dolazak u grad, u kojem je mavarska Španija doživela najblistavijii sjaj, a čijim je osvajanjem nastala Španija kakvu danas poznajemo.Uverite se zašto je nastala kovanica: „ Ko nije video Granadu, nije video ništa “... Po dolasku u GRANADU, razgled: Trg Pza del Humilladero, Puerta Real, trgovi Pza del Carmen, Pza Isabel Catolica, kraljevska kapela ( u kojoj su sahranjeni Izabela i Fernando ), Pza Nueva i Pza Santa Ana... slobodno vreme do polaska, uz preporuku da prošetate Albaicin-om, posetite najslavniji spomenik u Granadi – Alhambru i/ili kraljevsku kapelu. Povratak u Toremolinos. Noćenje.

9.dan TORREMOLINOS – MARBELLA
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje prtljaga. Slobodno vreme u Torremolinosu do polaska za Barselonu ili mogućnost fakultativne posete Marbelji, koja je stekla  reputaciju ekskluzivnog letovališta još 1950.godine. Marbelja se može pohvaliti svojim starim gradom, u čijem se srcu nalazi  Trg Narandži koji je okružen starim arapskim zidom, a tu je i bista kralja Huana Karlosa I. Razgled grada. Slobodno vreme do povratka u Torremolinos. Nastavak putovanja ka Barseloni. Noćna vožnja.

10.dan BARSELONA
Dolazak u Barselonu u jutarnjim časovima, po dolasku pešačko razgledanje sa vodičem: Trg Katalonije, šetaliste Las Ramblas, luka De la Paz, kolumbov spomenik, Barrio gotioco ( gotska četvrt u kome se nalazi katedrala La Seu. Slobodno vreme za uživanje u još jednom biseru španske turističke ponude, do ukrcavanja na brod. U večernjim časovima ukrcavanje na brod, nastavak putovanja ka Civitavecchia (Italija).

11.dan BARSELONA 
Uplovjavanje u luku. Civitavecchia je italijanska luka koja je vekovima bila utočište brodovima. Rimljani su je nazvali Centumcellae. Nastavak putovanja za Srbiju.

12.dan CIVITAVECCHIA 
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

-Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina 

- 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 15 i  20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024

- Preko računa: uz profakturu 

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama