Andaluzija

Andaluzija, Španija

već od 1050€

Opis destinacije

Ostvarite snove i doživite suncem okupano tlo Andaluzije na kom su nastali flamenko i korida, a rođeni ili živeli, stvarali i u večnost otišli Seneka, Izabela i Fernando, Kolumbo, Servantes, Pikaso, Lorka...prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umetnosti tapasa i utopite u atmosferi zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i setnog, strasnog i ponosnog... Dozvolite Španiji da Vas nosi...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Andaluzija – maj i jun – putovanje 2024
KORDOBA – SEVILJA – MALAGA – TOREMOLINOS
NE PROPUSTITE:  KADIZ- MARBELJA – RONDA – GRANADA – HEREZ DE LA FRONTERA
Termini: 26.05. & 16.06.

Termini putovanja26.05.-02.06.2024.16.06.-23.06.2024.
FIRST MINUTE AKCIJA do 01.01.1.050€1.150€
CENA1.250€1.350€

ARANŽMAN OBUHVATA :
- povratna karta Beograd – Malaga - Beograd (kofer od 23 kg)
- aerodromske takse
- povratne transfere od/do aerodroma Malagi
- obilazak turističkim autobusom prema programu
- 3 noćenja sa doručkom u Sevilji 3*
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu u Teremolinosu 3+*
- usluge vodiča i troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele oko €, plaćaju se na recepciji hotela
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja (Alhambra, potrebna kopija pasosa)
- KADIZ(autobus, vodič) ………………………………………..................….......... 40 €
- GRANADA & ALHAMBRA (autobus, vodič, obilazak palate, vodič i ulaznica za Nasrid palatu- broj karata ograničen!!!) ……… 100 €
- RONDA & MARBELJA celodnevni izlet (autobus, vodič)…………..…….........……...…… 50 €
- KORDOBA - ulaznica u Maskitu, Zvonik, panorama grada, muzej koride.....................................30 €
- MALAGA (autobus, vodič) …........................…………...……………. 20 €

DOPLATE:
- JEDNOKREVETNA SOBA ............................................................................ 250 €
Sevilja: Hotel Silken Al Andalus Palace 4* ili sličan.  
Torremolinos: Bajondilo apartmani Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Ovaj smeštajni objekat nudi bazen  na otvorenom, besplatan WiFi, besplatnu uslugu aerodromskog prevoza i raznovrstan zabavni program. Svi apartmani imaju  sopstvenu terasu, a sa pojedinih terasa pruža se pogled na more. Smeštajne jedinice sadrže malu kuhinju sa pločom za kuvanje i  frižiderom. U hotelu se služi doručak na bazi samoposluživanja. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije kao i mesto poletanja aviona. 
1. dan KRAGUJEVAC – BEOGRAD - MALAGA - TOREMOLINOS 
Sastanak grupe u 06,30 i obavljanje formalnosti na aerodromu „Nikola Tesla“ i direktan let do Malage. Dolazak oko 12,20. Posle formalnosti na aerodromu, transfer do hotela u Toremolinosu. Slobodno vreme za šetnju i odmor. Noćenje. 

2. dan TOREMOLINOS – (MARBELJA – RONDA) - TOREMOLINOS 
Doručak. Celodnevni izlet do Ronde i Marbelje - fakultativno. Ronda simpatično mestašce čija istorija datira još iz praistorije nalazi se  na visini od oko 750m nadmorske visine. Poznato je po praistorijskim crtežima na stenama, Rimskom mostu koji povezuje usek koji je  napravila reka Guadalevin koja protiče kroz mesto. Ronda je privlačila veliki broj umetnika (Ernest Hemingvej, Orson Vels...i drugi su  ovde boravili po nekoliko meseci). U povratku je planirana poseta Marbelje jednog od najpoznatijeg letovališta na ovom delu obale  Sunčane obale. Povratak u Teremolinos. Slobodno vreme. Noćenje. 

3. dan TOREMOLINOS - (GRANADA) - TOREMOLINOS 
Doručak. Odlazak u Granadu - fakultativno. Obilazak grada i Katedrale. Kažu da: ,,Ko nije video Granadu, nije video ništa.” Granada je  poznata po velikom broju muzeja koji imaju bogate umetničke i kulturne sadržaje. Obilazak Alhambre, “Božanski raj na zemlji“, simbol Andaluzije izgrađen u vreme Avara u IX veku. Pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak vrtova, Nasrid palate i utvrđenja u pratnji vodiča.  Agencija je obezbedila ograničen broj ulaznica. Slobodno vreme. Povratak u Toremolinos. Noćenje. 

4. dan TOREMOLINOS – MALAGA – TOREMOLINOS 
Doručak. Odlazak za Malagu (fakultatvno). Obilazak grada istorije duge više od 2800 god. Malaga je rodni grad čuvenog slikara Pabla  Pikasa. Grad prepun čarolija i kosmopolitizma. Prostire se na lepom malom zalivu na jugu Andaluzije. Videće se utvrđenje Alcazaba i  dvorac Gibralfaro, smešten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada nije potpuno dovršena. Iz tog razloga  jedan toranj samo je delimično izgrađen. Zato ovo svetište ima zanimljiv nadimak – 'Jednoruka' katedrala. Za ljubitelje umetnosti  
mogućnost posete rodnoj kući Pabla Pikasa i muzeju sa delima Pabla Pikasa... Na šetalište Paseo Martimo kraj mora i brojnih palmi je  i centar Pompidu – moderne umetnosti. Povratak u Toremolinos. Noćenje. 

5. TOREMOLINOS - KORDOBA - SEVILJA 
Doručak. Odlazak za Kordobu. Umetnost, bogata istorija i gastronomija su samo deo što ovaj prelepi, tihi grad može da ponudi. U  gradu je zaostavština tri kulture zasnovane na religiji u proteklim vekovima: hriščanske, jevrejske i islamske. Kordobu često nazivaju  “Grad muzeja“. Turistički obilazak: Arapski mosta na rimskim lukovima preko reke Gvadalkivir, katedrala La Meskita, poznatije kao  „džamija hiljadu stubova“, impresivni Alkazar (rezidencija kraljeva) sa kulama ispod kojih se spuštaju prelepi vrtovi sa fontanama...  Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Sevilje. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

6.dan SEVILJA 
Doručak. Turistički obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala Sevilje, tornjom Giralda, Alkazar, Jevrejska četvrt, Park Marija Lujza trg  Plaza de Espanja. Ovaj raznobojan i prelep grad reka Gvadalkivir deli na dve dela. Jedan od lepših pogleda na Sevilju je plovibom  brodom po ovoj reci (fakultativno). Slobodno vreme za obilazak muzeja prema sferi interesovanja: muzej lepih umetnosti, muzej  flamenka, muzej borbe bikova i muzej arheologije...Uveče odlazak na flamenko (fakultativno). Sevilja je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav, patnju i bol, sreću i nadu… Noćenje. 

7.dan SEVILJA - (KADIZ) - SEVILJA 
Posle doručka polazak na poludnevni izlet do Kadiza. Obilazak najstarijeg grada u Španiji: Gradska katerdrala Nueva, Trg Katedrala,  Ulica Filip Emanuel, Torre Tavira, Tvrđava San Sebastijan, teatar Falja… Kadiz je krajem XV veka bio glavna Španska luka, što je  omogućilo Kristoforu Kolumbu da krene u svoje ekspedicije ka Americi. Šetnja slikovitim uskim uličicama... Poseta jednoj od brojnih  vinarija (fakultativno). Popodne slobodno vreme u Sevilji.Popodne odlazak u Sevilju i šetnja ulicama u ritmu Gipsy Kings-a preko  mosta Triana do Ciganske četvrti. Šetnja najveselijim delom Sevilje, Parohija de San Jacinto, teatar Flamenka i vožnja brodom  Gvadalkivir... Uveče odlazak na flamenko (fakultativno). Sevilja je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav,  patnju i bol, sreću i nadu… Noćenje. 

8.dan SEVILJA – MALAGA – BEOGRAD 
Rani doručak. Polazak za Malagu. Čekiranje i let za Beograd u 13:05. Sletanje aviona u 16.15h. Direktan let Airserbia-om. 

- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.
- ODLOŽENO PLAĆANJE NA RATE - VAŽI I ZA FIRST MINUTE CENU:
- Prilikom rezervacije uplaćuje se 30% ostatak u 6 jednakih mesečnih rate BEZ KAMATE !!!
- Maksimalan period dospeća poslednje rate je 30. septembar 2024, bez obzira na datum zaključenja ugovora.
- INSTRUMENTI PLAĆANJA: gotovina, čekovim građana
- PLATNE KARTICE: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO 

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama