Atina

Atina, Grčka

već od 669€

Opis destinacije

Atina je jedan od najstarijih gradova sveta. Njegov procvat je počeo još u antičko doba, onda kada je boginja Atina poklonila njegovim žiteljima prvo maslinovo stablo. Medju prestonicama drevnih civilizacija nema sličnog grada koji je nastao pre više od 25 vekova i koji je do danas bio i ostao kulturni centar sveta. Prostire se izmedju sedam istorijskih brežuljaka koja su bila mesto rodjenja zapadne civilizacije i demokratije. Gradom dominira „sveta stena“, veličanstveni Akropolj, biser klasične Grčke. Simbol je grada i najveće dostignuće antičke umetnosti i arhitekture. Atinski hramovi su očarali svet i posvedočili da je zlatni, V vek p.n.e. najraskošniji period procvata umetnosti, graditeljstva i ljudskog uma. Mitovi i legende o nastanku Atine i danas su duboko urezanji u duše Grka. Uživajte u pogledu na vatromet iznad drevnog Akropolja, testirajte svoju hrabrost i snagu i okupajte se 1. januara, odbacite staru i prihvatite Novu godinu u stilu Bogova!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje ATINA - PRVI MAJ I USKRS
5 dana | 4 noćenja - Avion
POLASCI; 01.05.2024.

Hotel Parnon 3* dvokrevetna soba noćenje sa doručkom
Broj ležaja: 2
CENA OD: € 669

Hotel Arethusa 3* dvokrevetna soba noćenje sa doručkom
Broj ležaja: 2
CENA OD:€ 689

Cena uključuje
- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina – Beograd
- Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 70 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija)
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu  na bazi 4 noćenja sa doručkom
- Svi transferi  navedeni u programu
- Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
- Usluge lokalnih vodiča
- Usluge vodiča agencije tokom trajanja putovanja
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- Fakultativni izleti
- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja
- Međunarodno putno osiguranje
- Boravišna taksa u iznosu € 3,00 za hotel sa 3*, € 7 za hotel sa 4* i € 10 za hotel sa 5* PO SOBI I   NOĆI (plaća se prilikom dolaska na recepciji hotela)

Fakultativni izleti:
- ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič) € 95
- PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič ) €  59

Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje izatvaranje određenih objekata i tehničkih razloga.
HOTEL ARETHUSA 3*                                                             
Lokacija: Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma. Odatle se lako dolazi do glavnih znamenitosti Atine.  Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

HOTEL PARNON 3*   
Lokacija : Parnon Hotel je smešten na samo 50 metara od trga Omonija i centralne metro stanice. Hotel je u potpunosti renoviran. Smeštaj: Svaka soba ima kupatilo, radni sto, televizor, telefon sa direktnim biranjem,klima uređaj kao i besplatan wi-fi. Dodatni sadržaj: restoran, bar
DAN 1.
01.05.2024- BEOGRAD–ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla  u 10.15 h. Poletanje za Atinu u 12.15 h (Let JU 532). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 14.55 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2.
02.05.2024. - ATINA
Doručak. U 10h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana, a ono što može da se vidi  je obnovljeno po obrascu nađenih arheoloških materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koji ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične građevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

DAN 3.
03.05. 2024. - ATINA – PIREJ – SUNION
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 10.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom, ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Hrama boga  Posejdona koji krasi rt izgrađen je u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel.

DAN 4.
04.05. 2024. - ATINA – ARGOLIDA - NAFPLIO
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. Polazak u 08,30h.„Zlatna” Argolida, proslavljena još od davnina svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se s pravom mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mlađi u 4. veku p.n.e. (akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha). Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

DAN 5.
05.05.2024. - ATINA–BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma od 12,20 h. Poletanje aviona za Beograd u 15.40 h (Let JU 533). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 16.20 h. Kraj programa.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro )

- čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama