Dubrovnik

više destinacija, Hrvatska i BiH

već od 169€

Opis destinacije

Dubrovnik putovanje – romantično putovanje u prošlost i istoriju, najpoznatijeg dalmatinskog grada. Dubrovnik je od svog nastanka bio mesto otpora svim osvajačima, morskim talasima i surovoj prirodi. Vreme nastanka ovog grada nije definitvno utvđeno. U burnim vremenima seobe naroda, romanski Epidaurum(današnji Cavtat), bio je uništen od strane Slovensko-Avarskih četa. Romansko stanovništvo grada sklanja se na maleno ostrvo Laus koje se nalazi na mestu današnjeg starog grada. Oni mu daju ime Ragusa. Smatra se da je grčko ime ostrva Laus – kamen, romanizacijom prešlo u latinsko Ragusa. Sa druge strane, na kopnu, ispod brda Srđa, nastalo je slovensko naselje Dubrovnik ili Dubrava. Ono je dobilo ime od slovenske reči dub – stablo hrasta. (Setite se dela teksta himne “Hej Sloveni” – “…stena puca, dub se lama, zemlja nek se trese…”). Prema predanju, dva različita naroda, polako se približavaju. Negde u vreme kada je veliko romejsko carstvo polako gubilo dah ovog sveta, a srpske države u zaleđu postajale sve jače, grad postao jedno. Pripoveda se da su građani obe strane, želeći da očuvaju svoju nezavisnost, zatrpali kanal između Raguse i Dubrave i da je tako nastao Dubrovnik. Upravo duž mesta gde je zatrpan kanal, kažu, napravljena je centralna gradska ulica- Stradun. Ime su mu nadenuli Mleci (Venecijanci), jer su se posle nasipanja rugali novoj ulici koja je nastala. Verovatno je tada ulica bila neugledna, jer je “stradun” na njihivom jeziku podrugljiv naziv za – veliku ulicu. Na Dubrovnik putovanju videćemo da više nema razloga za tu prodrugljivost.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DUBROVNIK PRVI MAJ
+ Trebinje, Mostar i Sarajevo
uz mogućnost fakultativne posete KORČULI i CAVTATU
30.04 – 05.05.2024.
6 dana / 3 noćenja, autobusom
Polazak iz Čačka, Kraljeva, Beograda bez doplate
Polazak iz Novog Sada, Kragujevca,  Trstenika, Vrnjačke Banje, Užica, Požege i Valjeva uz doplatu

CENA ARANŽMANA – 211 €
FIRST MINUTE CENA – 169€ 

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Aranžman Dubrovnik Prvi Maj i izlet Korčula obuhvata:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
– Obilazak Trebinja, Dubrovnika, Mostara i Sarajeva prema programu,
– 3 noćenja (bez doručka) u studijima, sobama ili apartmanima (prema raspoloživosti) u Dubrovačkoj župi
– Usluge vodiča u svakom autobusu,
– Uslugu lokalnog vodiča u Dubrovniku,
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman Dubrovnik Prvi Maj i izlet Korčula ne obuhvata:
Fakultativne izlete:
– Degustacija 3 vrste vina u drevnim podrumima manastira Tvrdoš – 10 €;
– Izlet na Korčulu – 35 € (karte za brodić Orebić – Korčula – Orebić, prevoz, lokalni vodič);
– Izlet u Cavtat – 15 € (prevoz, lokalni vodič, opcioni prevoz do Dubrovnika u povratku);
– Poseta vinariji Marlais ili vinariji Matuško, uz degustaciju 3 vrste vina i laku zakusku – 20 €;
– Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji) ;
– Doplata za jednokrevetnu sobu u apartmanima iznosi 65 € – isključivo na upit;
– Doplate za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege 1000 RSD (minimalan broj za realizaciju transfera je 4 putnika); iz Valjeva 1 500 RSD (minimalan broj za realizaciju je 2 putnika), za polazak iz Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika)
– Individualne troškove putnika.


NAPOMENA: Sve cene fakultativnih izleta u programu Dubrovnik Prvi maj podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.
DAN: Beograd – Čačak – Trebinje (putovanje Dubrovnik Prvi maj)
Polazak, na putovanje Dubrovnik Prvi maj, sa Novog Beograda (Skejt park, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 20h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Polazak iz Čačka i Novog Sada (vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Bosne I Hercegovine sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: Trebinje – Dubrovnik
Dolazak u *Trebinje. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak vožnje prema Dubrovniku. *Razgledanje Dubrovnika i slobodno vreme. U popodnevnim časovima okupljanje i smeštaj u opštini Dubrovačka župa. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Dubrovnik  – Korčula (fakultativo) – Dubrovnik (putoavnje Dubrovnik Prvi maj)
Slobodno vreme u Dubrovniku ili *fakultativni izlet do ostrva i grada Korčula, gde je, prema legendi rođen čuveni istraživač Marko Polo. Vožnja ka luci Orebić. Usputna pauza u Stonu i obilazak grada. Ukrcavanje na trajekt/brodiću i plovidba do Korčule. Razgledanje grada i slobodno vreme. Oko 16h povratak trajektom ili brodićem u Orebić. Obilazak vinarije Matuško u najstarijem zaštićenom vinskom regionu u bivšoj Jugoslaviji uz fakultativnu mogućnost degustacije vina i sira. Povratak u smeštaj. Noćenje.

4. DAN : Dubrovnik – Cavtat (fakultativno) – Dubrovni (putovanje Dubrovnik Prvi maj)
Prepodnevni izlet do *Cavtata – malo primorsko mesto i veoma popularno letovalište sa prelepom prirodom u okolini. Razgledanje grada i nakon toga slobodno vreme. Povratak u smeštaj i mogućnost odlaska u Dubrovnik. Noćenje.

5. DAN: Dubrovnik – Mostar – Sarajevo (putovanje Dubrovnik Prvi maj)
Napuštanje smeštaja. Polazak ka manastiru Tvrdoš i fakultativna degustacija vina u njegovim podrumima. Nastavak vožnje ka *Mostaru. Obilazak grada i slobodno vreme za kafu. Nastavak vožnje ka *Sarajevu. Šetnja Baščaršijom i slobodno vreme za večeru. Večernji polazak za Beograd i noćna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu (preko Romanije I Zvornika) i Srbiju uz pauze za odmor i granične formalnosti.

6. DAN: Sarajevo – Beograd – Čačak (putovanje Dubrovnik Prvi maj)
Dolazak u Beograd pa nakon toga u Čačak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja,
– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu,
– Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina,
– Preko računa: uz profakturu

JNG

Organizator putovanja je turistička agencija Jungman Travel, broj licence OTP 187/2021 kategorije A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungman Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama