Island

više destinacija, Island

već od 1190€

Opis destinacije

Od Žil Verna do svetski poznatog serijala ‘’Igra prestola’’, Island (Iceland) je svojom opčinjavajuće oštrom prirodom uspeo da nadahne brojne književne i naučne poduhvate. Zemlja Vikinga poslednja je država u Evropi koju su naselili emigranti iz Skandinavije i Velike Britanije. Ona je i dalje jedna od najrazuđenijih država na svetu, sa svega 3 stanovnika po kilometru kvadratnom. Aktivni vulkani, jarke zelene doline, vodopadi, glečeri i fjordovi, crne peščane plaže i zaglušujuće reke čine Island svojim, karakternim i avanturističkim. Istkana nitima nepredvidljivošću prirode, sudaru leda, vatre, vode i vazduha, ovo vulkansko ostrvo predstavlja i 'najzeleniju' zemlju na svetu sa netaknutom prirodom i tendencijom ka smanjenju upotrebe fosilnih goriva i motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Od Rejkjavika (Reykjavik), glavnog grada zemlje ponoćnog sunca preko veličanstvenog gejzira i ‘zlatnog vodopada’ Gullfoss, prirode ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama, zatim čuvene Plave lagune (Blue lagoon), pa sve do Reynisfjara plaže sa crnim peskom - sve to pojednako ostavlja bez reči one koji posete Island.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
28.04.2024.

Regularna cena
1.290,00 EUR

FIRST MINUTE
popust za prijave do 31.10.2023.
1.190,00 EUR

Šta je uključeno
- Smeštaj
- Prevoz
- Avio-karta sa svim taksama na relaciji Beograd–Rejkjavik, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 8 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do smeštaja
- Avio-karta sa svim taksama na relaciji Rejkjavik-Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana
- 5 × Kontinentalni doručak

Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Nacionalni park Snaefellsnes
Cena: 150,00 EUR
Gerđuberg litice – Arnastapi – Hellnar – Djupalonssandur– Hellissandur – Mesto koje je inspirisalo Žil Verna da napiše svoje delo „Put u središte zemlje“. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjokull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, posmatramo moćni Snaefellsjokul vulkan. Obilazimo i Djúpalónssandur plažu i Hellissandur, jedno od primarnih ribarskih mesta u zapadnom Islandu.  

Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, usluge predstavnika naše agencije.

Južni Island
Cena: 150,00 EUR
Vodopad Seljalandsfoss, Skogafoss, Reynisfjara crna bazaltna plaža i Vik – Obilazimo Seljalandsfoss i Skogafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske llitice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane koji još uvek povremeno izbacuju dim, ali i Solheimajokull glečer. Posećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova.  

Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, sve ulaznice za navedene lokalitete i stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Plava laguna
Cena: 150,00 EUR
Nakon visokih planina i pešačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo telu i duši u oazi gde temperatura vode ide od 36-39 stepeni celzijusovih i navodno ima magična, podmlađujuća, svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. 

Cena izleta uključuje: organizovan prevoz prema predviđenom itinereru, ulaznicu u Plavu lagunu, usluge predstavnika naše agencije.

Golden Circle tour
Cena: 150,00 EUR
Obilazimo Thingvellir Nacionalni park, gejzir i Gulfos vodopad – geološka podloga na kome se odvajaju masivne tektonske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Imaćemo prilike da svedočimo erupciji vrelog mlaza vode jednog od najpoznatijih i najimpoznatnijih gejzira na Islandu, ali i u svetu, takođe obilazimo i „zlatni vodopad“ Gulfos, smešten na glacijalnoj reci Hvita.  

Cena izleta uključuje: organizovani prevoz po predviđenom itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, usluge predstavnika agencije.
Hotel Muli 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) je smeštajni objekat koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe poseduju TWC i sopstveno kupatilo. Restorani, prodavnice i muzeji su dostupni na 5 minuta hoda. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.
https://hotelmuli.is/
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla” da vi po sata pre leta. Let za Beograd u 18.40h sa presedanjem u Beču (OS 738). Dolazak u Beč u 19.50h. Let iz Beča za Rejkjavik u 21:00h (OS 327). Dolazak u Rejkjavik u 23:20h – grad ponoćnog sunca, gde ćemo imati prilike da uživamo u više od 20 sati dnevne svetlosti. Transfer do smeštaja. Noćenje.

Dan 2: Fakultativni izlet - Nacionalni park Snaefellsnes
Fakultativni izlet – Snaefellsnes nacionalni park. Mesto koje je inspirisalo Žila Verna da napiše svoje delo „Put u središte zemlje”. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snaefellsjökull glečer, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se sa lokalcima, jedemo lokalnu klopu i posmatramo moćni Snaefellsjökull vulkan. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 3: Fakultativni izlet - Južni Island
Dan za fakultativni izlet – Južni Island – selo Vik. Obilazimo Seljandsfoss i Skógafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske litice koja prosto oduzima dah, dok u daljini posmatramo Eyjafjallajokul i Hekla aktivne vulkane, ali i Sólheimajökull glečer. Posećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara, čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 4: Fakultativni izlet - Plava laguna
Dan rezervisan za jedno od najverovatnijih mesta Islanda – fakultativni izlet Plava laguna! Prizori i doživljaji koji se pamte ceo život. Kupanje u toplim izvorima, u nestvarnom okruženju pejzaža sačinjenog od snega, leda, stena – prava zimska idila iz nekog novog ugla. Nakon uživanja u toploj vodi i piću, vraćamo se u hotel. Noćenje. 

Dan 5: Fakultativni izlet - Golden circle tour
Fakultativni izlet Golden circle tour gde ćemo imati prilike da posetimo Thingvellir Nacionalni park – geološka podloga na kojoj se odvajaju masivne tektoske ploče Evrope i Amerike i gejzir, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobra. Gejzir se nalazi u dolini, zajedno sa još pedesetak vrućih izvora, čije ključanje može da se čuje iz podzemlja. Na svakih osam minuta ćemo imati priliku da se divimo erupciji ovog diva, čiji mlaz izlazi čitavih 30 metara u vis! Zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti, Island ima još 3000 vrelih izvora, mesta gde izbija zemni gas, banja sa lekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Takođe, posećujemo i veličanstveni „zlatni vodopad” Gullfoss, smešten na glacijalnoj reci Hvita. Upoznajemo se sa prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama.  Večernji transfer do aerodroma. Noćenje.

Dan 6: Slobodno vreme i večernji transfer do aerodroma
Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večernji transfer do aerodroma.

Dan 7: Povratak i kraj putovanja
Let sa Islanda u 00.10h sa presedanjem u Beču (OS 328). Dolazak u Beč 06.15h. Konekcija na let. Let za Beograd u 09.20h (OS 735). Dolazak u Beograd u 10.25h. Kraj putovanja. 
Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Organizator putovanja je turistička agencija Jungle Tribe, broj licence OTP 162/2020 kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Jungle Tribe.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama