Istanbul

Istanbul, Turska

već od 135€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL – (3 NOĆI 6 DANA) (06.03./11.03.2024. | 10.04./15.04.2024. | 30.04./05.05.2024.)

Cena je za sledeći termin (06.03./11.03.2024.) – 8. mart (dan žena)

Hotel Nida 3* 
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI  – 140€

Hotel Ilkbal Deluxe 4* 
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI  – 145€

Cena je za sledeći termin (10.04./15.04.2024.)

Hotel Nida 3
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI  – 135€

Hotel Ilkbal Deluxe 4* 
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI  – 140€

Cena je za sledeći termin (30.04./05.04.2024.) – Uskrs i Prvi maj

Hotel Nida 3* 
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI  – 148€

Hotel Ilkbal Deluxe 4* 
POLAZAK IZ KV,KG,ČA,VB,TS,KŠ,NI  – 155€

PLAĆA SE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji( audio, A/C)
-  smeštaj u Istanbulu u izabranom hotelu na bazi 3 nocenja sa doruckom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama po zelji putnika
-  obilaske prema programu putovanja ( Istanbul –panorama grada )
-  usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
-  troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete i ulaznice,
- Međunarodno zdravstveno osiguranje(može se uplatiti u agenciji ) u iznosu od 5 evra.
- individualne troškove.


POPUSTI :
- Dete do 2 -12 godina u sobi sa dvepunoplatežne osobe ostvaruje popust od 20%  ,ima svoje mesto u autobusu
- Deca do 6 godina, u pratnji dve punoplative osobe, u zajedničkom ležaju, plaćaju 40€, (cenu karte).

DOPLATE:
- Doplata za 1/1 sobu je 75 €

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (bez ulaznice za Top Kapi palatu) – 20 € – obilazak sa lokalnim vodicem
- Tursko veče – 35 €
- Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €
- Dolmebahče palata – 30 €
- Dzamija Sulejmanija – 10€
- Azijski deo Istanbula – 30 €
- Prinčevska ostrva – 25€

NAPOMENA
- U slučaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog PCR testa, uplaćen novac se vraća u celosti.
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
1.DAN
Polazak iz Čačka u 15h, Kraljeva oko 16h. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, ISTANBUL – PEŠAČKA TURA, DŽAMIJA SULEJMANIJA, PLAVA DŽAMIJA (fakultativno)
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada (GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda , Hipodrom , Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije , Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija – lepotice Istanbula. Druga je po veličini džamija u Istanbulu. Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. SagraĎena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. Ovaj naslov naglašava izuzetno jaku strukturu građevine koja je od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa, a da na njenim zidovima se nisu pojavile ni najmanje pukotine. Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN, ISTANBUL – ĈAMLIDZA-USKUDAR-DEVOJAČKA KULA-KADIKOY-BAGDAD-U AZIJSKOM DELU (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Upoznajte Aziju. Izlet počinje odlaskom na vidikovac Čamlidža i prelep pogled na Evropsku stranu Istanbula. Nastavlja se dalje prema Uskudaru, starom Azijskom naselju. Šetnja obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za ovaj lokalitet.  Slobodno vremene za upoznavanje sa čaršijom i uskim isprepletanim ulicima.  Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN, ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište sultana , Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena vizantijska tvrĎava, Jedi kule ( sedam kula) , Devojačka kula, Jildiz palata….Nakon krstarenja , odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga , fakultativni obilazak Dolmebahĉe palate, poslednje sedište sultana. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru-TURSKO VEĈE sa programom /trbušni ples/. Noćenje.

5. DAN, ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. DAN, POVRATAK
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa
- 30 % ZA REZERVACIJU OSTATAK  ili 7 dana pred put ili cekovima do aprila 2024.

FNX.

Organizator putovanja je turistička agencija Fenix Tours, broj licence OTP 147/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fenix Tours.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama