Istanbul

Istanbul, Turska

već od 149€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL 
6 DANA AUTOBUSOM-3 NOĆENJA

DatumHotelSPECIJAL
CENA
Cena iz Nisa
30.04.-05.05.2024Erden Sarayevo 3* Laleli
Benler 3* Laleli
159€154€
05.06.-10.06.2024.
Hotel 3* Laleli
Erden Sarayevo3*
Benler Hotel 3* Laleli
Dalan Hotel 3* Laleli
(BICE JEDAN OD TRI NADENENA HOTELA)
155€
149€
10.07.-15.07.2024.
07.08.-12.08.2024.
11.09.-16.09.2024.
09.10.-14.10.2024.
Cena je sa polaskom iz Cacka, Kraljeva, Vrnjacke Banje, Trstenika, Krusevca, Nisa.

DOPLATA za polazak iz Užica 15€ (transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 15€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika. 

ARANŽMAN OBUHVATA:  
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C) 
- smeštaj u Istanbulu, u izabranom hotelu 3* u Istanbulu 1/2 ili 1/3 standardnim sobama,  na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto 
- obilaske prema programu putovanja ( Istanbul –panorama grada )  
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana, 
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- fakultativne izlete i ulaznice, 
- međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )  
- individualni troškovi  

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: 
- Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (bez ulaznice ua Top Kapi palatu) - 20 € - obilazak sa  lokalnim vodicem 
- Tursko veče – 35 €  
- Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 € 
- Dzamija Sulejmanija- 10€ 
- Uzivanje u Azijskom delu Istanbula 30 € 
- Taksim trg 15 € 

POPUSTI ZA DECU : 
- Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, I  sopstveni ležaj  
- Dete od 6-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust 10€,ima svoje mesto u autobusu I  sopstveni lezaj.  
Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte). 

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:  
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 60 € 
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €. 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata  25 € 
- Doplata za 1/1 sobu je 60 €  
HOTEL BENLER 3*
Hotel Benler se nalazi u starom gradskom jezgru u centralnom delu Istanbula, na 1,5 km od Bazilike Cisterne i Fatihove džamije. Sve sobe imaju besplatan WiFi i satelitsku televiziju. Svaka jednostavno nameštena soba u hotelu Benler sadrži klima-uređaj i sopstveno kupatilo. Gostima hotela Benler na raspolaganju je usluga prevoza od/do aerodroma. Hotelska recepcija radi non-stop. Hotel je ocenjen na bookingu sa ocenom 7.7.

HOTEL EURO DIAMOND 3*
Smešten na 1,5 km od džamije Sulejmanije, HOTEL EURO DIAMOND nudi smeštaj sa 3 zvezdice u Istanbulu i ima zajednički salon, terasu i restoran. Smešten na oko 2,5 km od Plave džamije, hotel sa besplatnim bežičnim internetom je takođe udaljen 2,7 km od Bazara začina. Smeštaj nudi poslugu u sobi, bankomat i menjačnicu za goste. Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe sa radnim stolom, aparatom za kafu, frižiderom, mikrotalasnom pećnicom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom, balkonom i sopstvenim kupatilom sa tušem.

Hotel Erden Sarayevo 3*
Hotel Erden Sarayevo se nalazi u četvrti Fatih i nudi bazen na otvorenom i restoran. Dostupan je besplatan WiFi. Svaka soba sadrži klima-uređaj i mini-bar. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Dodatne pogodnosti obuhvataju sef i posteljinu. Recepcija hotela Erden Sarayevo radi non-stop. Gosti mogu da se sunčaju na terasi za sunčanje. Trajektno pristanište Jenikapi se nalazi na 1,2 km od objekta, dok su Aja Sofija i Plava džamija udaljene 2,1 km. Aerodrom Ataturk se nalazi na 15,4 km od hotela, a do Aerodroma Istanbul ima 55 km.

Hotel Klas 4*
Hotel Klas nalazi se u starom istorijskom jezgru, u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom… http://www.klashotel.com.tr/
1.DAN, ČAČAK 
Polazak iz Preljine u 16 h, Kraljeva sa Keja oko 17 h-okvirne satnice polaska (vreme polaska moze biti pomereno  2 sata unapred ili unazad u zavisnosti od trenutne situacije na putu i granicnim prelazima) . Noćna vožnja preko  Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima .

2. DAN, ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno) 
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog  lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim  i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme.  
Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija – lepotice Istanbula. Druga je po veličini džamija u Istanbulu.  Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. Sagrađena je po  naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom džamija koja nikada  neće biti srušena. Ovaj naslov naglašava izuzetno jaku strukturu građevine koja je od izgradnje doživela više od  stotinu zemljotresa, a da na njenim zidovima se nisu pojavile ni najmanje pukotine. Prema istoričarima, na  izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana  Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, slobodno vreme za  individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. DAN, ISTANBUL – ČAMLIDZA-USKUDAR-DEVOJAČKA KULA-KADIKOY-BAGDAD-UZIVANJE  U AZIJSKOM DELU (fakultativno) 
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Upoznajte Aziju. Izlet počinje odlaskom na vidikovac Čamlidža i  prelep pogled na Evropsku stranu Istanbula. Nastavlja se dalje prema Uskudaru, starom Azijskom naselju. Šetnja  obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za  ovaj lokalitet. Zatim sledi odlazak do trga Kadikoy. Slobodno vremene za upoznavanje sa čaršijom i uskim  isprepletanim ulicima. Na kraju izleta odalzak do Bagdad ulice, najpoznatije pešačke i trgovačke ulice na ovoj  strani grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 
4. DAN, ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI  (fakultativno) – DOLMABAHČE PALATA (fakultativno) – TURSKO VEČE (fakultativno) Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni  Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište  sultana , Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena  vizantijska tvrđava, Jedi kule ( sedam kula) , Devojačka kula, Jildiz palata….Nakon krstarenja , odlazak u kvart  grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga , fakultativni obilazak Dolmebahče palate, poslednje  sedište sultana. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru-TURSKO VEČE sa  programom /trbušni ples/. Noćenje. 

5. DAN, ISTANBUL – PEŠAČKA TURA I OBILAZAK LOKALITETA Hipodrom, Plava Džamija, Aja  Sofija, dvorište Topkapi palate (fakultativno) 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja  Carigrada ( GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda , Hipodrom , Teodosijev  obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije , Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu,  Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Planiran povratak za  Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima. 

6. DAN, KRALJEVO 
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj  programa 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja; 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.12. 2024. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom  rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu); 

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS , na dan uplate. 


TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama