Istanbul

Istanbul, Turska

već od 439€

Opis destinacije

Istanbul je najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar. Putovanje Istanbul je mesto na kome se vekovima unazad pričaju najuzbudljivije priče o ljubavi, velikim osvajanjima i borbama. Na mestu gde se spajaju istok i zapad, sačuvani su koreni daleke istorije, tradicija se prenosi sa kolena na koleno i čuvaju se tajne i legende protkane burnom prošlošću od zaborava. Idealan za ljubitelje dobre zabave, one koji vole da kupuju, ali i one koji bi još malo da uče i saznaju nešto novo o ovom gradu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanjaSmeštajPromo Cena
28.04.2024. - 02.05.2024.Hotel Martinez 3+ *439€
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate –

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Avio kartu na relaciji Beograd- Istanbul -Beograd (prevoznik Air Serbia) sa ručnim prtljagom do 8 kg (40x23x55 cm), i jednim komadom prtljaga do 23 kg
- Aerodromske takse u iznosu oko 60€, koje su podlozne promeni do dana polaska
- Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu Martinez 3*superior, u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama.
- Transfer prema programu (aerodrom-hotel-aerodrom)
- Usluga asistencije lokalnog vodiča na srpskom jeziku
-Troškove organizovanja putovanja

Prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete
- Ulaznice na lokalitete i muzeje koje nisu nabrojane kao uključene
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troskove putnika
- Doplatu za jednokrevetnu sobu 120€

 Cene fakultativnih izleta:
- “Upoznajmo istorijski centar Istanbula” -  Cena : 35€ U cenu izleta uključena usluga lokalnog vodiča na srpskom jeziku i slušalice.
- Džamija Sulejmanija - Cena: 15 € U cenu uključena usluga lokalnog vodica na srpskom jeziku.
- Carigradska Patrijaršija i krstarenje Bosforom Cena 35 € U cenu je uključen prevoz autobusom,usluga lokalnog vodiča i ulaznica za brod.
- Tursko veče sa večerom i programom 40€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 10 putnika (po navedenim cenama). Ukoliko se prijavi manji broj putnika izleti se mogu realizovati uz korekciju cena.

Hotel Martinenz 3*+ martinenz-hotel.hotel-istanbul.net/en

Hotel se nalazi u oblasti Laleli i odlično je povezan linijama gradskog prevoza. Nudi fantastičan pogled na Istanbul i Mramorno more sa terase na krovu i ima udoban smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom, na samo par minuta od istorijskih znamenitosti grada. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto.

1. dan  28.04. BEOGRAD - ISTANBUL
Skup putnika na aerodromu  “Nikola Tesla” 3h pre poletanja na šalteru Air Serbia. Individualno prijavljivanje i predaja prtljaga.  Let JU 422G u  12:15h, očekivano sletanje u  Istanbul u 14:55 h po lokalnom vremenu). Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

2. dan  29.04. ISTANBUL - "UPOZNAJMO ISTORIJSKI CENTAR ISTANBULA" (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog razgledanja Istanbula sa lokalnim vodičem. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, pa muzeja starog skoro 1500 godina), Antičkog Hipodroma (ogromni plato gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 30.04. ISTANBUL - DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme. Poslepodne mogucnost fakultativne šetnje sa vodičem i poseta džamiji Sulejmaniji.  Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan 01.05. ISTANBUL KRSTARENJE BOSFOROM – CARIGRADSKA  PATRIJARŠIJA - TURSKO VEČE (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (doživeti Istanbul sa Bosfora je poseban užitak gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak crkve Svetog Đorđa, sedište Vaseljenske patrijaršije i četvrti Balat. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa neograničenim pićem). Noćenje.

5. dan 02.05. ISTANBUL - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ka aerodromu. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona po redu letenja  (JU 423G u  16:40h,očekivano sletanje u Beograd u 17:20h na aerodrom „Nikola Tesla“). Kraj programa.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana

- Preko računa: uz profakturu

- Karticama: Visa, Master, Maestro i Dina

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama