Istanbul - Dan primirja

Istanbul, Turska

već od 119€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CARIGRAD
6 dana autobusom    

PolazakNovi SadBeogradKragujevac, Cacak, Kraljevo, KrusevacNis
Cena139129125119

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- prevoz modernim visokopodnim turističkim autobusom (klima, DVd-Mp3)
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu Metro/Polanin/Kecik*** ili slicnom hotelu u Istanbulu
- stručnog vodiča ispred agencije
- lokalnog vodiča u Istanbulu

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- putno osiguranje 
- ostali ne pomenute usluge

Fakultativa:
- Vaseljenska patrijarsija i VOŽNJA BRODOM (prevoz, vodič, brod)........20 €
- TURSKO VEČE......35 40€
- Hipodrom, Plava dzamija, Aja Sofija, Topkapi (bez ulaznice za Topkapi. Ulaznicu je moguće kupiti na licu mesta) ....... 20€
- Dolmabahče (prevoz, ulaznica, vodič).........30 €
- Miniaturk i Pier Loti – ........ 15 €
- Princevska ostrva -  20 €
- Azijska tura - ..... 25 E
- pešačka tura Sulejmanija, Kapali čaršija..... 10E
Za realizaciju fakultativnih programa potreban minimum 20 putnika

1.dan   SRBIJA – ISTANBUL 
09.11.2022.  
Polazak iz Srbije sa dogovorenih mesta u dogovoreno vreme. Putovanje preko Bugarske uz krace usputne pauze radi odmora i regulisanja granicnih formalnosti. 

2.dan  ISTANBUL     
10.11.2022.
Dolazak u Istanbul. Panoramsko  razgledanje grada iz autobusa: Palata Dolma Bahče, trgovački i poslovni kvartovi Bjegolu i Taxim, Zlatni rog i kula Galata. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.  

3.dan  ISTANBUL  
11.11.2022.
Doručak. Slobodno  vreme ili fakultativni obilazak istorijskog i muzejskog dela grada: Plava džamija, Aja Sofia,Top Kapi Saraj... Slobodno popodne za individualni obilazak grada i Kapali čaršije.  Uveče odlazak na nezaobilazno: "Tursko veče" uz muzičko zabavni program, orijentalni ples i večeru (fakultativno). Noćenje.

4.dan   ISTANBUL  
12.11.2022.
Doručak. Slobodno vreme za šoping, individualni program. (Fakultativno) odlazak u Vaseljensku patrijarsiju i plovidbu po Bosforu, pored najlepših palata. Obilazak  muzeja - dvorca Dolma Bahče (fakultativno). Slobodno vreme. Nocenje.

5.dan   ISTANBUL   
13.11.2022.
Dorucak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. (Fakultativno) odlazak na Princevska ostrva ili (fakultativno ) odlazak u Miniaturk i zicaru  Pier Loti. U 16:00h polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

6.dan  SRBIJU       
14.11.2022.                     
Dolazak u Srbiju u jutarnjim casovima.
CENA: u eurima, plaća se po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

PLAĆANJE: 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska, ili u mesecnim ratama do 20.12. 2022. cekovima ili administrativnom zabranom

MAL

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama