Kolmar

Kolmar, Francuska

već od 259€

Opis destinacije

Postoje mesta u koja se zaljubite na prvi pogled. Kolmar je jedno od njih. Bajka u koju zaronite čim izađete iz autobusa. Ovo mesto će vas očarati raznobojnom arhitekturom starog centra grada. Kolmar je jedno od onih mesta u čijim ulicama želite da se izgubite. Nalazi se u relativno ravnom području gde se rečica Lauh uliva u reku Il. Grad je poznat po sunčanoj i sušnoj mikroklimi. Tu godišnje padne veoma malo kiše, što je idealno za gajenje vinove loze. Zbog toga se Kolmar smatra prestonicom alzaškog vina.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KOLMAR
SA POSETOM BADEN BADENU
fakultativno: STRAZBUR I EGUISHEIM najlepše selo Francuske, CIRIH
3 noćenja / 6 dana / autobusom

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANASPECIJALNA CENA
03.04 – 08.04.2024.
PROLEĆNI FESTIVAL
PRIMO COLMAR 2*279 evra259 evra
01.05 – 06.05.2024.
1. MAJ / USKRS
PRIMO COLMAR 2*285 evra265 evra

- SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA
- DEVIZNI DEO IZ TABELE SE PLAĆA U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE
- doplata za 1/1 sobu 130 evra (isključivo na upit)
- doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra (isključivo na upit)
- dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
-dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
- ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- smeštaju hotelu 2* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto amoposluživanje)
- razgledanja prema programu
- usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 565 din, od 18 do 70 god – 1130 din, od 70 god i više – 2260 din) sa osiguranom sumom do 30000 evra PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE NE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI
- individualne troškove – nepomenute usluge
- boravišnu taksu za hotel 0,88 evra po danu / po osobi, plaća se na recepciji hotela
- fakultativne izlete
- transfer iz NOVOG SADA – doplata 20 evra / minimum 4 putnika, transfer iz VRŠCA – doplata 20 evra / minimum 8 putnika

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
- STRAZBUR I EGUISHEIM 25 evra / 20 evra (deca do 12 godina)
- CIRIH 30 evra / 25 evra (deca do 12 godina)
Hotel PRIMO COLMAR 2* Nalazi se u centru Kolmara, na par minuta hoda od najpopularnijih znamenitosti grada. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV… Hotel ima salu za doručak koji je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. hotel-primo.fr/
1. DAN, BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 16h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President, sa perona od 34 do 41 koji su predviđeni za polazak turističkih autobusa (detaljnije informacije o polasku: tačan broj perona, naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje – ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Nemačku ka Francuskoj sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, KOLMAR
Dolazak u Kolmar, grad koji se smatra jednim od najpopularnijih destinacija oblasti Alzas. Smeštaj u hotel koji se nalazi u centru grada, posle 15h. Popodne, organizovani odlazak sa vodičem u centar grada. Kolmar je karakterističan po očuvanom starom gradu, arhitektonskim spomenicima i muzejima. U njemu su rođeni značajni umetnici, a najpoznatiji je, svakako, Frederik Bartoldi, autor Kipa slobode u Njujorku. Upoznavanje grada kroz laganu šetnju u pratnji vodiča. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, KOLMAR – EGUISHEIM I STRAZBUR (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Eguisheim i Strazbur. Regija Alzas je izuzetno popularna zbog svoje fantastične arhitekture, ulica pogodnih za šetnju i izuzetno ljubaznog lokalnog stanovništva. Eguisheim je tipično Alzaško selo koje je u prethodnim godinama bilo proglašavamo za najlepše selo Francuske. Upoznavanje Eguisheima i slobodno vreme. Nastavak putovanja do prestonice Alzasa – Strazbura. Strazbur je grad sa veoma zanimljivom istorijom. Ovo je grad ispunjen raznim stilovima, ali i autentičnim mentalitetom. Upoznavnaje grada čija je glavna znamenitost čuvena katedrala Notre – Dame koja je bila najviša zgrada na svetu od 1647 – 1874. godine. Danas je šesta po veličini crkva u svetu i smatra se za remek delo gotičke arhitekture. Zvonik crkve dostiže visinu od 142 metara i vidi se iz dalekih delova ravnice Alzas. Slobodno vreme. Povratak u Kolmar. Noćenje.

4. DAN, KOLMAR – CIRIH (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet u susednu Švajcarsku, do grada Ciriha. Po dolasku razgledanje grada u pratnji vodiča; trg Lindenhof, Banhofštrase – jedna od najelegantijih ulica u Evropi… Slobodno vreme za šetnju kraj Ciriškog jezera. Povratak u Kolmar. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN, KOLMAR – BADEN BADEN
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Polazak ka Baden Badenu. Baden Baden je prava oaza nemačke kulture i istorije. Nalazi se u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. Ovaj grad je svetski poznata banja, mineralno lečilište, letovalište. Neke od najpoznatijih ličnosti koje su boravile ili živele u Baden Badenu su Dostojevski, Turgenjev, Brams, Klara Šuman… Upoznavanje sa gradom i kraće slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

6. DAN, BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u prepodnevnim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje

- platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

- na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

TVL

Organizator putovanja je turistička agencija Travellino, broj licence OTP 86/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travellino. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama