Krakov

Nova godina, Poljska

već od 139€

Opis destinacije

Svake godine Krakov poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Ova nekadašnja prestonica Poljske se nalazi na listi UNESCO svetske baštine, a za vreme novogodišnjih praznika pretvara u grad iz bajke! Osetite prazničnu atmosferu na glavnom trgu – Rynek, koji je drugi po veličini u Evropi, probajte neke od brojnih poljskih specijaliteta, kupite suvenir u čuvenoj hali Sukienice, obiđite harizmatičnu jevrejsku četvrt Kazimierc i najpoznatiji simbol grada - uzvišenje Vavel sa istoimenim zamkom na vrhu, koji se prostire iznad reke Visle. Biti u Krakovu, a ne otići do Aušvica i rudnika soli Vjelička je gotovo nezamislivo, a mi ćemo imati priliku da ih obiđemo u sklopu naših fakultativnih izleta! Obavezno sačuvajte energiju za veče, jer nas očekuju 3 nezaboravne žurke (zagrevanje, doček Nove godine i repriza) u najpoznatijim noćnim kubovima Krakova!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja: 29.12.2022.
HotelTip1/11/21/3
Hotel IBIS BUDGET STARE MIASTO 2*Noćenje sa doručkom229€149€x
Hotel IBIS STYLE EAST 3*Noćenje sa doručkom219€159€x
Hotel NOVOTEL 4*Noćenje sa doručkom239€169€149€
Hotel VIENNA HOUSE EASY CRACOW 3*Noćenje sa doručkom259€169€x
Hotel WITEK 4*Noćenje sa doručkom219€159€139€

CENA UKLJUČUJE:
- Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim relacijama
- Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
- 3 hotelske usluge u Krakovu u izabranom hotelu prema važećem cenovniku
- Administrativne troškove obrade rezervacije (20€)

CENA NE UKLJUČUJE:
- Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika za garantovani polazak): 10€ po osobi.
- Putničko zdravstveno osiguranje:
- Osiguranje bez pokrića COVID-19: 12€
- Osiguranje sa pokrićem COVID-19: 15€
- Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke

OKVIRNE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- LOGOR AUŠVIC: 30€
- DOČEK NOVE GODINE SA PARTY NARUKVICOM: 35€
- RUDNIK SOLI VELIČKA: 30€
Hotel IBIS BUDGET STARE MIASTO 2*
O hotelu: Hotel se nalazi u centru grada, u blizini Galerije Krakowska i Krakovskog Barbakana. Sve sobe imaju TV, telefon, kupatilo, wifi, klima uređaj. 

Hotel IBIS STYLE EAST 3*
Hotel  se nalazi na samo 2km samog centa Krakova. Moderan hotel, nadomak centra nudi udobne i lepo uređene sobe. Veoma dobro povezan javnim prevozom sa centrom grada. Osoblje recepcije radi non-stop. Sve sobe su opremljene sa kupatilo, TV, telefon, wifi, centralna klima.

Hotel NOVOTEL 4*
Hotel Novotel Krakow City West se nalazi blizu gradskog centra i istorijskog  centra (cca 3 km).  Hotel ima 305 komfornih soba, sve su klimatizovane, sa kupatilom, fenom, sefom, bežičnim pristupom internetu, SAT TV.
U sklopu hotela je i bar (otvoren do 01h uveče), kao i snack bar. Hotel ima i unutrašnji bazen i saunu za relaksiranje gostiju. U hotelu NOVOTEL doručak za grupe se služi u konferencijskim salama posebno prilagođenim za tu svrhu.

Smeštaj u hotelu NOVOTEL u 1/3 sobama podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj ili „sofa“ na razvlačenje. Sve sobe u hotelu su iste veličine, bez obzira da li se radi o 1/2 ili 1/3 sobama. 

Hotel VIENNA HOUSE EASY CRACOW 3*
Vienna House Easy Cracov se nalazi u centru grada, direktno preko puta Krakovske opere i u blizini Tauron Arene Krakov, u poslovnoj i komercijalnoj četvrti. Stari grad sa srednjovekovnom pijacom udaljen je samo nekoliko minuta hoda. Hotel je lokalno poznat po odličnoj kuhinji. Prelepe sobe u Vienna House, dizajn: udoban nameštaj, lokalni dekorativni elementi i udobni kreveti sa oprugama ─ jednostavno dobro. Besplatan brzi ViFi, digitalne novine i međunarodni časopisi, plus flaša vode spadaju u osnovne pogodnosti u svakoj sobi.

Hotel WITEK 4*
Smešten na periferiji Krakova, Witek nudi elegantan smeštaj s besplatnim bežičnim pristupom internetu, iznajmljivanjem saune, automobila ili bicikla. Svaka soba hotela i konferencijskog centra Witek uključuje sadržaje za pripremu čaja / kafe, mini bar i 32-inčni LCD televizor. Sve sobe imaju potpuno opremljen WC i klima uređaj. Doručak se poslužuje u restoranu, a može se pripremiti i za poneti. Hotel i konferencijski centar Witek udaljen je samo 6 km od međunarodnog aerodruma u Balicama i 8 km od centra starog grada Krakova. Na 900 metara udaljen je trgovački centar Futura Park.
1. DAN - BEOGRAD
Polazak u 19:00h iz Beograda sa Sajma - parking ispred hale 5 i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga bivše stanice ATP Vojvodina. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu.

2. DAN - KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN - KRAKOV – RUDNIK SOLI
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.  

4. DAN - KRAKOV
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu. Noćenje.

5. DAN - KRAKOV – AUŠVIC
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

6. DAN - SRBIJA
Dolazak u Beograd i Novi Sad u poslepodnevnim časovima.
Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.

RPS

Organizator putovanja je turistička agencija Rapsody Travel, broj licence OTP 349/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Rapsody Travel.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama