Krakov

Krakov, Poljska

već od 135€

Opis destinacije

Krakov se nalazi na obalama reke Visle. i poput ovog dela Poljske, smatra se srcem zemlje jer obiluje bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, u kome dominira kraljevski dvorac Vavel, koji podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – listu svetske baštine. Osim značajnih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz koji je obeležio mračnu istoriju XX veka.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Krakov 5/2
01.05.-05.05.2024.

Studio 1/2 
Cena :135 eura

ARANŽMAN OBUHVATA
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
– 2 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu 2* u 1/2 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
– obilaske prema programu (Krakov)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
– individualne troškove
– putno osiguranje(do 17 god – 471 din, od 18 do 70 god – 941 din, od 70 god i više – 1882 din) sa osiguranom sumom do 30000 evra
– ulaznice i fakultativne izlete


POPUST I DOPLATE
– doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

FAKULTATIVNI IZLETI
– Aušvic i Birkenau – 25 €
– Rudnik soli Velička -45 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE ZA AUŠVIC I BIRKENAU i RUDNIK SOLI VELICKA U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE. PRIJAVA JE MOGUĆA NAJKASNIJE DVE NEDELJE PRE POČETKA PUTOVANJA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE ZA OVAJ IZLET TOKOM PUTOVANJA.
Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

KRAKOWIAK 2* – https://ach.up.krakow.pl/hotel/

Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju,parking, wifi internet a svaka soba ima tuš/wc/tv. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.
01.05.2024 BEOGRAD/NOVI SAD
1. dan. DAN
Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u 18.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 19.00h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

02.05.2024 KRAKOV
2. dan. DAN
Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pesice (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz IV veka. Šetnja glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, Predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

03.05.2024 KRAKOV-AUŠVIC
3. dan. DAN
Doručak. Fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

04.05.2024 KRAKOV-VELIČKA
4. dan. DAN
Doručak. Utovar prtljaga. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 m a završava se na 135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata, i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Oko 18:00 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

05.05.2024 NOVI SAD/BEOGRAD/
Dolazak u Novi Sad / Beograd/ u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)
– 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja.

– 40% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake mesecne rate čekovima gradjana zakljucno sa 15.05.2024

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

AQA

Organizator putovanja je turistička agencija Aqua Travel, broj licence OTP 166/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Aqua Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama