Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PORTUGAL – putovanje 2024
Porto & Lisabon – putovanje 2024
PUTOVANJE AVION & AUTOBUS

PORTO – BATALJA – FATIMA – OBIDOS – LISABON
NE PROPUSTITE: BRAGA – SINTRA – KABO DE ROKA

TERMINI: 06. & 13. OKTOBAR

TERMIN PUROVANJA 06.10.
CENA: 899
FIRST MINUTE: 865

TERMIN PUTOVANJA 13.10.
CENA: 899
FIRST MINUTE: 865

ARANŽMAN OBUHVATA :
- avio kartu Beograd – Porto + aerodromske takse
- avio kartu Lisabon – Beograd + aerodromske takse
- kofer 20kg, ručni prtljag do 10kg
- 3 noćenja sa doručkom u Lisabonu, hotel sa 3*
- 3 noćenja sa doručkom u Portu, hotel sa 3+*
- obilazak prema programu
- usluge licenciranih vodiča prema programu

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- boravišne takse za sve hotele na putovanju 12€ (plaćaju se na recepciji)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje – preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

DOPLATA: za jednokrevetnu sobu 240 €


FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika. Obavezna je prijava za fakultativne izlet ” Sintra, Kaškaiš” zbog rezervacije pre putovanja.
- Braga (prevoz, vodič, karta “Bom Jesus do Monte“ ) + Gimaraeš…………..………………………………………………………………. 40 €
- Celodnevni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš (autobus, vodič, ulaznica i minibus do dvorca)……. 70 €
- Pešačka tura – (vodič, metro karte)………………………….…………………………………………………..…………………..… 20 €
- Fado veče – program i večera (predjelo, čorba, glavno jelo je riba ili meso, vino po želji i kafa) ……. €

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 195 €
Hoteli iz lanca Vip, Ibiss i slično… Sve sobe su klimatizovane i opremljene sa TV-om, barom i besplatan WiFi. Recepcija radi non-stop. Sve sobe su opremljene radnim stolom, sefom. Doručak se servira na bazi „Švedskog stola“. U baru se služe raznovrsna pića i osveženja.
1.dan. BEOGRAD – PORTO
Sastanak grupe sa vodičem na dogovorenom mestu. Poletanje sa aerodroma „Nikola Tesla“ u 13:50. Direktan let za Porto letom Airserbia. Po sletanju oko 16:30 i završenih carinskih formalnosti, panoramsko razgledanje grada po kome je i zemlja dobila ime. Ovo je jedan od najstarijih gradova u Evropi, sastavljen od živopisnih zgrada sa terakota krovovima, gotičkih i baroknih crkava i impozantnih katedrala. Kao i u portugalskoj prestonici, Lisabonu, brda i strme, srednjovekovne ulice, povezane štrikovima na kojima se suši veš, čine portret grada. U pratnji vodiča obilazimo: Riberia – deo grada koji je pod zaštitom UNESCO-a, Porto Katedrala, Bolsa palata, Klerigoš kula, crkva Sv. Franciska, Kristalna palata, Trg Umberta Delgada, Berza, most Dom Luis… Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.dan PORTO – (BRAGA – GIMAREŠ) – PORTO
Posle doručka odlazak na fakultativni izlet u Bragu centar barokne umetnosti na samo sat vremena vožnje od Porta. Posebna atrakcija i jedan od simbola grada je brdo Bom Žezus, sa 577 stepenica i 17 kaskada ukrašenih fontanama i statuama u baroknom stilu, odakle se pruža predivan pogled na ceo grad. Obilazak istorijskog dela grada kroz kapiju “Porta nova” zamisao arhitekte Andre Suareša, sa statuom Brage i Device Marije, nastavak do Trg Republike. Šetnja centralnom i autentičnom ulicom Rua do Souto, gradska većnica, Katedrala… Program Plus Holiday- Gimarerš, prva prestonica portugalske kraljevine. Gimareš ze smatra “rodnim mestom” Portugala, jer je ovde rodjen Alfonso – Henrikues, koji je kasnije postao prvi kralj Portugala. Grad još uvek ima skladno, dobro očuvano nasleđe koje se vidi u gracioznim gvozdenim verandama, granitnim balkonima i porticima, vilama, lukovima koji spajaju uske ulice, popločanim pločama zaglađenim vremenom, kulama i manastirima. Na trenutak biste mogli da zamislite da ste u srednjovekovnom okruženju, gde je plemstvo gradilo svoje kuće, kao što su kuća Mota Prego, palate Vila Flor i Toural, i mnoge druge koje daju Gimaraešu jedinstvenu atmosferu. Povratak u Porto i slobodno vreme. Noćenje.

3.dan . PORTO
Doručak. Slobodan dan u Portu. Predlog agencije: bilazak najlepša knjižara u Evropi Lelo. Lelo knjižara je otvorena 1906. godine, neogotičke unutrašnjosti sa vitražnim plafonima i zavijenim čudesnim stepeništem. Više nego samo knjižara, Lello je umetnička destinacija. Možete uživati u nekom kafeu sa pogledom na grad, reku Duero i na atraktivan Luis most na dva nivoa. Blizina okeana i vinogradi na rečnim terasama Doura stvorili su mesto dobre, slasne hrane. Ako vas interesuje portugalska kuhinja, probajte Cataplanu. Noćenje.


4.dan. PORTO – BATALJA – FATIMA – OBIDOŠ – LISABON
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Fatimi, dolazak u najveće svetilište Marijanskog bogosluženja u svetu. Foto pauza kod Svetilišta Gospe Fatimske. Nastavak putovanja ka Batalji, i obilazak srednjovekovnog gradića u centralnom Portugalu. U znak sećanja na bitku kod Aljubarote iz 1385 g. sagrađen je manastir Santa Maria da Vitoria. Predstavlja originalni primer blistave Portugalske kasno-gotske arhitekture uvrštene u zaštitu UNESCO-a. Nastavak putovanja i obilazak srednjovekovnog gradića Obidoš, opasanog zidinama. Obidoš je postao tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega ga često nazivaju “The wedding city”. Bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih mesta, uskih krivudavih kaldrma, oivičenih belim kućicama prekrivenim cvećem. Obilasci: Katedrala, Stub srama, Akvadukt…Dolazak u Lisabon u večernjim satima. Dolazak u Almadu, prelazimo mostom “25 april” reku Tezo koja se uliva u Atlanski okean. Sa vrha vidikovca (133m) gde je veličanstven spomenik posvećen Hristu Kralju (110m) pruža se prelepa panorama na Lisabon. Smeštaj u hotel, noćenje.

5.dan  LISABON
Doručak. Posle doručka odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada: trgovi Markus de Pombal, Obnovitelja i Komersio, Bulevar Slobode, ulica Augusta, kula Belem, spomenik Otkrića, Parlament, manastir Žeronimos i panorama tvrđave svetog Đorđa… Popodne (fakultativno)nastavak obilaska pešice u pratnji vodiča: Bairro Alto (Gornji grad), najstarija boemska četvrt -Alfama, smeštena na jednom od sedam brežuljaka na kojima se prostire Lisabon, trgovi Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio, luksuzan kvart Belem na obali reke Težo. Za jedinstven doživljaj predlažemo vožnju čuvenim žutim tramvajem broj 28 kroz strme i krivudave ulice Lisabona. Dolazak u Almadu, prelazimo mostom “25 april” reku Tezo koja se uliva u Atlanski okean. Sa vrha vidikovca (133m) gde je veličanstven spomenik posvećen Hristu Kralju (110m) pruža se prelepa panorama na Lisabon. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan . LISABON – (SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL) – LISABON
Doručak. Fakultativno- nezaboravan izlet do čarobnog grada Sintre. Po dolasku u Sintru, obilazak najčuvenije bajkovite palate Pena. Ovaj kraljevski dvorac iz snova je najlepši primer arhitekture portugalskog romantizma. U okviru palate nalazi se vrt, botanička bašta sa biljkama iz celog sveta. Nastavak putovanja sa pauzom na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Sa ovog mesta se pruža pogled na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. Upečatljiv crveno beli svetionik dominira rtom Cabo de Roka i ovom regijom. Dolazak u Kaškaiš i Eštorial popularna mondenska letovalište. Kasno popodne povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče gde ćete uz laganu večeru i piće, uživati u autentičnoj tradicionalnoj portugalskoj muzici prepunoj emocija. Noćenje.

7.dan LISABON – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 19:00h za muzeje, šetnju i šoping. Transfer do aerodroma, čekiranje i direktan let Airserbia za Beograd. Kraj programa.
Plaćanje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

- 30% pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska na putovanje- gotovinom ili kreditnim karticama
- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

INSTRUMENTI PLAĆANJA: gotovina, čekovim građana,
PLATNE KARTICE: VISA, DINA, MASTER CARD, MAESTRO 

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama