Madrid

Madrid, Španija

Opis destinacije

Madrid se nalazi u srcu Španije na 665 metara nadmorske visine (glavni grad sa najvecom nadmorskom visinom u Evropi). Smešten je na obali male reke Manzanares i pripada istorijskom predelu Kastilje. Svrstava se u mlade evropske metropole s obzirom da je prvo mavarsko utvrdenje na mestu današnje kraljevske palate podignuto u drugoj polovini 9. Veka, pod nazivom Magerit. Od 939. godine ovo utvrdenje menja ime u Madšrit da bi ime Madrid dobilo tek 1038. godine. Iako relativno mlad, može se pohvaliti izuzetno bogatom istorijom i kulturno-istorijskim nasledem. Njegovi dvorci, muzeji, prelepi trgovi... nude bezbroj zanimljivosti i milione turista ostavljaju bez daha: Palacio Real – Kraljevska palata, danas muzejski prostor sa impresivnim zbirkama slika, porcelana, satova, fresaka, Stradivarijevih violina, Prado muzej sa preko 7.500 umetnickih dela medu kojima su i dela Velaskeza, El Greka, Goje, Ticijana, Boticelija, Plaza Mayor – jedan od najlepših evropskih renesansnih trgova, Puerta del Sol – trg sa koga se racunaju sve udaljenosti u Španiji, El Retiro park...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • BW Los Condes
  • Petit Palace Playa Mayor
  • Melia Princesa
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanjaBW LOS CONDES 
Nalazi se pored metro stanice Santo Domingo, odmah pored madridskog bulevara Gran Via. Ovaj funkcionalni hotel raspolaže besplatnim bežičnim internetom. Svaka klimatizovana soba sadrži mini-bar, satelitsku televiziju i radio. Možete iznajmiti sef. Toaletni pribor i fen su vam na raspolaganju. Doručak u hotelu je na bazi švedskog stola. U ulicama oko hotela se nalazi veliki broj restorana, uključujući i popularne tapas barove oblasti Malasanja. Hotel je udaljen 10 minuta hoda od trga Puerta del Sol, dok do muzeja u Trouglu umetnosti možete doći za manje od 20 minuta.

www.bestwesternhotelloscondes.com

PETIT PALACE PLAYA MAYOR 
Hotel se nalazi u centru grada blizu glavnog trga “Playa Mayor”, na oko 500 metara od metro stanice Opera. Moderne sobe hotela poseduju dvd-player, Flat-screen Tv, besplatan internet, sat-tv. Doručak se služi u autentičnom vinskom podrumu iz 19 veka. Pored besplatnog internet u celom hotelu, gostima je na raspolaganju i korišćenje bicikla gratis. Pijaca San Migel nalazi se preko puta hotela. Vrtovi Jardines de Sabatini udaljeni su 900 metara od hotela, dok je katedrala Santa Marija la Real de la Almudena udaljena samo 5 minuta hoda. 

www.petitpalacemayorplaza.com

MELIA PRINCESA 
Nalazi se u zapadnom delu Madrida, na manje od 10 minuta hoda od Španskog trga. Nudi teretanu i moderne sobe sa flat-screen TV-om i satelitskim kanalima. Kupatila u sobama sadrže fen za kosu. Luksuzne usluge hotela Melia uključuju spa zonu sa malim zatvorenim bazenom, turskim kupatilom i uslugama masaže. Njihovo korišćenje se dodatno naplaćuje. U hotelskom restoranu Uno služe se inovativna mediteranska jela. Tu je i šik bar, kao i snek bar koji radi tokom čitavog dana. Park Oeste udaljen je dva kilometra hoda od hotela. Stanica metroa Argiljes udaljena je svega 50 metara. 

www.melia.com/en/hotels/spain/madrid/melia-madrid-princesa/index.html
1. dan BEOGRAD – MADRID
Individualni check in na šalteru Air Serbie dva sata ranije u odnosu na predviđeno vreme poletanja. Predviđeno vreme poletanja u 17:00 časova (sredom) / u 06:00 časova (subotom). Direktan let redovnom linijom Air Serbia za Madrid (JU570/JU574). Sletanje u Madrid u 20:15 (sredom) / 09:15 časova (subotom). Transfer do hotela (organizovan od strane agencije ili u sopstvenoj organizaciji). Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. - 3,4. dan MADRID
Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

4, 5. dan MADRID – BEOGRAD
Napuštanje hotela do 10h. Transfer do aerodroma (organizovan od strane agencije ili u sopstvenoj organizaciji). Direktan let redovne linije Air Serbia za Beograd (JU571/JU575). Predviđeno vreme poletanja u 10:00 časova (subotom) / 21:00 časova (sredom). Sletanje u Beograd u 12:55 časova (subotom) / 23:55 časova (sredom). Kraj programa. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama