Milano i Lugano

više destinacija, Italija i Švajcarska

već od 139€

Opis destinacije

Milano je grad umetnosti, mode, dizajna, velikih brendova, nacionalnih razlika, brzine, gužve… Kaže se da ime grada vodi poreklo od engleske reči Milliner (modist, modistkinja), pa nije čudo što je ova metropola jedan od svetskih modnih, finansijskih i komercijalnih centara. Čuvena Milanska katedrala nalazi se na glavnom gradskom trgu – pjaca Duomo, u centru zbivanja. Ulaz je besplatan i svako će otići u katedralu, ali malo ljudi zna da se stepenicama ili liftom možete popeti na krov i šetati njime. Pogled i doživlaj je spektakularan. Ne propustite u Milanu da posetite muzej Milanske katedrale gde se čuvaju originalne skulpture d mermera, zlata i slonovače. – Druga znamenitost i po kojoj je ovaj grad poznat jeste remek – delo Leonarda da Vinčija, „Poslednja večera“, mural koji se nalazi u crkvi Santa Maria De Grazie.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MILANO-LUGANO 
ITALIA - ŠVAJCARSKA 

TerminHotelSPECIJAL CENA
30.05.-03.06.2024.
» prijave u toku «
Duca di Mantova 4 *
139€
27.06.-01.07.2024.
» prijave u toku «
B&B hotel Ornato 3*
25.07.-29.07.2024.
» prijave u toku «
B&B hotel Ornato 3*
22.08.-26.08.2024.
» prijave u toku «
B&B hotel Ornato 3*
19.09.-23.09.2024.
» prijave u toku «
Duca di Mantova 4 *
17.10.-21.10.2024.
» prijave u toku «
B&B Hotel Sesto Marrelli 3*
Cena je sa polaskom iz Kraljevo, Mrcajevci,Preljina, Gornji Milanovac, Lazarevac, Beograd

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:
- Užica (transfer do Preljine) 15 €,
- Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€,
- Kruševca (transfer do Kraljeva) 15€,
- Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€,
- Vrnjačke Banje (transfer do Kraljeva) 10€,
- Nisa (transfer do Kraljeva) 20 €.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski  prevoz na navedenoj relaciji  ( audio, A/C)
- smeštaj u 3*** u Milanu, na bazi 2 noćenja sa doručkom /švedski sto
- obilaske prema programu putovanja ( panorama grada )
- usluge stručnog vodiča  za vreme trajanja aranžmana,
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice,
- međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
- individualni troškovi
- boravisna taksa (placanje na recepciji)

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: 
- Izlet za jezero Komo i Lugano prema program 35 eura, cena za decu do 12 godina 20 eura
- Izlet za Djenovu i trzni centar SERAVALE  30 eura, cena za decu do 12 godina 20 eura
- Paket izleta 60 eura, cena paketa za decu 40 eura

POPUSTI i DOPLATE: 
- Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€  ,ima svoje mesto u autobusu, I sopstveni ležaj    
- Dete od 6-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust 10€,ima svoje mesto u autobusu I sopstveni lezaj.
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 €
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €
- Doplata za 1/1 sobu je  40 €
Grand Hotel Duca Di Mantova ★★★
Hotel Duca Di Mantova nudi moderno uređene sobe sa LCD TV-om i besplatnim bežičnim internetom. Objekat se nalazi u mestu Sesto San Đovani, u blizini izlaza sa autoputeva A25 i A4. Grand Hotel Duca di Mantova se nalazi na poslednjem spratu velikog tržnog centra Centro Commerciale Vulcano, sa preko 160 prodavnica i restorana, koji rade do kasno uveče. Sobe su klimatizovane i imaju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i sef za laptop. 
Od hotela imate odlične veze do centra Milana autobusom, a zatim metroom sa stanice Sesto Rondò.

B&B  hotel Ornato ★★★
Smešten u mirnom kvartu Niguarda u Milanu, u blizini Parco Nord i Univerziteta Bikoka.Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola uključuje suhomesnate proizvode, sir i domaće kolače i džemove. 

Best Western Falck Village Milano Sesto ★★★★
Hotel Best Western Falck Village Milano Sesto s 4 zvezdice nalazi se u gradu Sesto San Đovani, na 5 minuta vožnje od autoputa A4. Objekat krasi dizajnirani enterijer. Sobe imaju moderan nameštaj i pretežno drvene podove.Svaka soba sadrži besplatan bežični internet i zidni LCD TV sa satelitskim i kablovskim kanalima. Besplatan internet punkt na raspolaganju je u foajeu.Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola uključuje suhomesnate proizvode, sir i domaće kolače i džemove. U elegantnom ambijentu restorana San Giorgio možete uživati u italijanskoj kuhinji i prefinjenim jelima.Smeštajni objekat Best Western Falck Village Milano Sesto nalazi se na 15 minuta vožnje od trkačke staze Formule 1 u Monci. Milanska katedrala i centar grada udaljeni su na 12 stanica vožnje metroom

Organizator putovanja  zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
1.DAN, KRALJEVO
Polazak iz Kraljeva (autobusko stajaliste na Keju oko 15h. Vreme polaska se moze promeniti u zavisnosti od uslova na putu I granicnim prelazima. Putnici ce biti obavesteni o svim detaljima dva dana pre puta. Nastavak put ka Beogradu (ulazak putnika na parking Sava Centra).  Nocnja voznja preko Hrvatske I Slovenije radi obavljanja carinskih formalnosti.

2.DAN-MILANO
Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto ka Lombardiji. Dolazak u MILANO u ranim popodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje: stadion „Đuzepe Meaca“ u četvrti San Siro, park Sempione sa Trijumfalnom kapijom. Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti… Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Smeštaj u hotel posle 18h. Noćenje.

3.DAN-MILANO-TRZNI CENTAR SARAVALE-DJENOVA (fakultativno)
Doručak.. Slobodno vreme za indovodualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do SERAVALE, najvećeg „Outlet“ šoping centra u Italiji. Slobodno vreme za šoping. Odlazak do ĐENOVE, najveće luke Italije i prestonice pokrajine Ligurija. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada: trg Ferari sa bronzanom fontanom, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, palata Sv. Đorđa. Čuvena Palazzo Ducale, odnosno Duždeva palata, nalazi se na trgu Piazza De Ferrari. Ovde se nekada nalazila rezidencija đenovljanskih duždeva, a danas se u palati nalaze muzeji i arhiv. Najpopularniji je Muzej džeza, a tu su i kafe, knjižara i restorani. Povratak u hotel. Nocenje.

4.DAN-MILANO-LUGANO (fakultativno)-SRBIJA
Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u LUGANO. Lugano je grad sa dugom istorijom i tradicijom. Ovaj prostor je bio naseljen još u paristoriji. U vreme starog Rima naselje nije imalo veći značaj, ali se tokom srednjeg veka veoma brzo razvijalo. Lugano je status grada dobio 1209. godine, a u okvir Švajcarske Konfederacije ulazi 1513. U vreme Napoleonovih ratova u njega ulazi francuska vojska, da bi nakon toga bio vraćen Konfederaciji. Tokom devetnaestog veka započinje moderan razvoj Lugana, i taj trend traje i danas. Odlazak do trga Reforme. Slobodno vreme za šetnju Gradskim parkom i uživanje u fantastičnom ambijentu grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote.“ Usputni obilazak gradića KOMO. Šetnja uz razgledanje grada: Trg i katedrala Duomo iz 14. veka, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma. U popodnevnim casovima polazak za Srbiju.

5. DAN, KRALJEVO
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja; 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15..12. 2024. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom  rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu); 

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS , na dan uplate. 


TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama