Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 79€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID 
MAKEDONSKI BISER 
“Ko ga jednom poseti, uvek mu se vraća” 
2 NOCENJA SA DORUCKOM/ 5 DANA 

TERMINHOTELCENACENA IZ NISA I LESKOVCA
07.03.-11.03.2024.
» prijave u toku «
PRESTOL 3*79€75€
SILEKS 4*89€85€
11.04.-15.04.2024.
» prijave u toku «
PRESTOL 3*79€75€
SILEKS 4*89€85€
30.04.-04.05.2024.
03.05.-07.05.2024
» prijave u toku «
PRESTOL 3*89€85€
SILEKS 4*99€95€
Cena je sa polaskom iz Preljine, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

DOPLATA za polazak iz Užica 15 €(transfer do Preljine), Požege 15€ (transfer do Preljine), Kragujevac 10  € (transfer do Mrcajevaca). 
Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA 
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema) 
- smeštaj u hotelu Silex 4* ili hotelu Prestol 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,  - panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA 
- putno zdravstveno osiguranje 
- individualne troškove 
- fakultativne izlete 

POPUSTI ZA DECU 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte). 
- Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu. 

DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU 
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 € 
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 € 
- Doplata za jednokrevetnu sobu 20 € 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Odlazak do svetog Nauma i Biljaninih izvora 15 € (minimum 25 osoba)-deca do 12 godina 10€ 
- Obilazak Vevcana I Struge 15€, cena za decu 10 € (minimum 25 osoba) 
- Krstarenje 10 € 
HOTEL „SILEKS“ ★★★★ 
Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan. On poseduje privatnu  plažu, veliki bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. 
Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima. 
U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića. Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su vam  na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal. Takođe možete uzeti učešća i u raznovrsnim programima  aktivnosti, uživati u koncertima i izvođenjima ili se počastiti masažom. 
Centar Ohrida je udaljen 4 km. 

HOTEL „PRESTOL” ★★★ Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 5 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u  posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa  balkonom i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu,  kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef, mini-bar, a  kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju  usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel  sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski). 
1.Dan– PRELJINA 
Polazak iz Preljine oko 21h. Vreme polaska moze biti korigovana zbog uslova na putu I granicnim prelazima  u tom terminu. Putnici ce biti obavesteni dva dana pre putovanja o tacnim satnicama. Putovanje preko Niša i  Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja. 

2. Dan -OHRID 
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i  istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI  veka, crkva Sv. Pantelejmona, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ).  
Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “SILEKS 4* ili hotel Prestol 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero (4 km od centra grada). Slobodno vreme . Noćenje. 

3. Dan - OHRID – VEVCANI-STRUGA (fakultativno) – OHRID 
Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (Oko 09:00h). Voznja prema Vevcanima. Obilazak znamenitosti I  slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge I krace zadrzavanje. Povratak do centra Ohrida I  slobodno vreme ili odlazak na krstarenje jezerom-fakultativno.Uzivanje u pogledu I fotografisanje sa vode.  Odlazak u hotel. Noćenje.  

4.Dan -OHRID - MANASTIR SVETI NAUM I BILJANINI IZVORI (fakultativno)- KRALJEVO  Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet manastir Sv. Nauma. Obilazak  manastira Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na  Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima  puno u kumpleksu Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”.  Kraće slobodno vreme za kafu ili neki makednonski specijalitet. Po povratku obilazak Biljaninih izvora, a  nakon toga kraće slobodno vreme u centru Ohrida do polaska. Oko 17 časova povratak za Srbiju. 

5 .Dan - PRELJINA 
Dolazak u Preljinu u ranim jutarnjim časovma.( oko 02h) .Kraj puta. 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja; 

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.05. 2024. godine (čekovi se deponuju u agenciji   prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

TMŠ 

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama