Prag

Nova godina, Češka

već od 169€

Opis destinacije

Prag – glavni grad Republike Češke, osnovan je na obali reke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra kolevkom Češke države. Kasnije se širio prema severu i prema današnjem Novom mestu, Starom mestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV tokom XIV veka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najlepših gradova istočne Evrope. Karlove Vari – Grad nalazi u Češkoj na obalama reke Teple u zapadnom delu Bohemije. 1350. godine osnovao ga je Karlo IV, kralj Bohemije i vladar Svetog rimskog carstva. Mesto je poznato i po porcelanu i staklu. Grad je poznat po filmskom festivalu koji se održava u julu i u poslednjih par godina je stekao veliku popularnost pa važi za jedan od najvažnijih u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovaj festival je jedan od najstarijih na svetu. 1946. godine prvi put se održava ovaj festival na kome su učešće uzeli filmovi iz sedam zemalja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Prag – Nova godina 2023
sa posetom Karlovim Varima
6 DANA – 3 NOĆENJA / AUTOBUS
29. DECEMBAR 2022. – 03. JANUAR 2023. 

Cene aranžmana su izražene u evrima po osobi: SMEŠTAJ (noćenje sa doručkom) + BUS PREVOZ
SmeštajUsluga1/21/31/4
Hotel ABITO 3*BB199€185€169€
BB – noćenje sa doručkom.

- Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
- U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan i iz Niša i Kragujevca. Doplata za prevoz iz Niša je 10€, iz Kragujevca 5€ (ukoliko ima dovoljno zainteresovanih – minimum 40 putnika). Za polazak iz Novog Sada cena se umanjuje za 5€. Napomena: putnici koji žele da budu u istom autobusu, moraju uplatiti sedište iz istog grada polaska.
- Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Rezervacija sedišta u autobusu se doplaćuje 10€ po sedištu. Odaberite svoje omiljeno sedište napred, u šaragama ili pak sa stočićem, naročito ako putujete u grupi i želite da sedite zajedno. Ako ne želite da rezervišete sedište, dodelićemo vam neko nasumično sedište prilikom ulaska u autobus.
- Za sopstveni prevoz cena aranžmana se umanjuje 20€ po osobi.
- Troškovi promene već potvđenih rezevacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
- O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:
- Autobuski prevoz na relacijama prema program autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd).
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Pragu.
- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika.
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana.
- Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
- 1,80€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1.30€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid19, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja. ***NAPOMENA: prilikom prijavljivanja obavezno dostaviti podatke iz pasoša (JMBG, br. pasoša i adresu iz pasoša)***
- Gradska taksa u iznosu od 50 CZK (oko 2€ po osobi po noći) – plaćanje na recepciji hotela.
- Rezervacija sedišta 10€ – plaćanje u agenciji.
- Troškovi promene već potvđenih rezevacija – 1000 dinara po promeni.
- Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate – 1000 dinara po promeni.
- Fakultativne izlete i organizovane žurke – plaćanje na licu mesta. Agencija zadržava pravo otkazivanja žurke u slučaju zabrane održavanja skupova radi loše epidemiološke situacije. Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
- Individualne troškove putnika.
Hotel Abito 3*
Hotel se nalazi u 4. okrugu Praga, na 25 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. Tramvajska stanica Teplarna Michle je udaljena samo 50 metara od hotela. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Sve sobe hotela Abitohotel sadrže sopstveno kupatilo, prostor za sedenje i TV. Nekoliko smeštajnih jedinica posedujue i čajnu kuhinju. Gostima su na svakom spratu na raspolaganju zajednička trpezarija i potpuno opremljena kuhinja sa pločom za kuvanje, mikrotalasnom pećnicom, frižiderom i kuhinjskim posuđem. Tržni centar Centrum Chodov se nalazi na 20 minuta vožnje autobusom od hotela Abitohotel. Gostima su na raspolaganju popusti za Burger King koji je smešten pored hotela.
29. decembar 2022. (četvrtak) BEOGRAD – Srbija – Mađarska – Slovačka:
Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice BAS u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

30. decembar 2022. (petak) PRAG:
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Sledi prva info tura i upoznavanje grada u pratnji vodiča (Staro mesto – Karlov most, Trg Malteških vitezova, bista Karla IV, Staromestski trg, astrološki sat Orloj, gradska većnica, crkva Sv. Tina, spomenik Janu Husu, Celetna ulica, Karlov univerzitet, Vaclavski trg, …). Nakon razgledanja smeštanje u hotel. U večernjim satima žurka dobrodošlice. Noćenje.

31. decembar 2022. (subota) PRAG:
Doručak. U prepodnevnim časovima fakultativni izlet panoramsko razgledanje grada – Obilazimo najstariji deo Česke prestonice, Višehrad sa svojim znamenitostima, Nakon toga sledi vožnja ka Hradčanima uz panoramsko razgledanje grada. prolazimo pored čuvene „Dancing house“. takodje pored dvorca predsednik Česke u kojoj on boravi. Videćemo fontanu koja je simbol Brna i Praga, proči ćemo najužom ulicom sa semaforom na svetu i poželećemo želju na Karlovom mostu. Posle toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. DOČEK NOVE GODINE. Noćenje.

01. januar 2023. (nedelja) / PRAG- KARLOVE VARI – PRAG:
Doručak. Fakultativni izlet u Karlove Vari, obilazak čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotela Pupp, crkve Sv. Marije Magdalene uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki…), kao i poznatim holivudskim ličnostima koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Povratak u Prag u večernjim časovima. Repriza Nove Godine. Noćenje.

02. januar 2023. (ponedeljak) PRAG : Slovačka –Mađarska
Doručak. Nakon doručka pakujemo stvari u autobus i napuštamo hotel. Slobodno vreme za istraživanje i uživanje u Pragu. U popodnevnim časovima mogućnost fakultativnog razgledanja ovog veličanstvenog grada sa reke – krstarenje brodom po Vltavi. Nakon krstarenja slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Mađarsku u večernjim časovima.

03. januar 2023. (utorak) BEOGRAD Mađarska -Srbija:
Vožnja kroz Mađarsku usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd u oko podneva.
Uplate preko računa:
- 3000 RSD prilikom rezervacije (po osobi),
- 5000 RSD – 15 dana od dana prijave,
- ostatak 30 dana pre početka aranžmana (najkasnije do 29.11.2022).

Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

G2T

Organizator putovanja je turistička agencija Go2Travelling, broj licence OTP 118/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Go2Travelling.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama