Prag

Prag, Češka

već od 149€

Opis destinacije

PRAG se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je evropska metropola, grad pun života. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG – ZLATNI GRAD 
PRAG(vožnja VLTAVOM)-DREZDEN-KARLOVE VARI (fakultativno)   
6 DANA/ 3 NOĆENJA 

TERMINHOTELSPECIJAL CENA
06.03.-11.03.2024.
» prijave u toku «
HOTEL ENERGIE 3*149€
10.04.-15.04.2024.
» prijave u toku «
HOTEL ILF 3*149€
30.04.-05.05.2024.
» prijave u toku «
HOTEL ILF 3*169€
Cena je sa polaskom iz: Kraljeva, Mrcajevaca,Preljine,Gornjeg Milanovca,Lazarevca i Beograda

DOPLATA za polazak iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Kruševca 15€ (transfer do Kraljeva), Trstenika 10€, (transfer do Kraljeva) Vrnjačke Banja 10€ (transfer do Kraljeva), Uzice 15€ (transfer do  Preljine), Požega 15€ (transfer do Preljine), Niša 20€ (transfer do Kraljeva). 

ARANŽMAN OBUHVATA: 
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C) 
- razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča 
- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom/ švedski sto,  
- obilaske prema programu putovanja 
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana 
- troškove organizacije putovanja 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- fakultativne izlete i ulaznice 
- međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji) 
- individualni troškovi 
- boravisna taksa (placanje u hotelu na recepciji) 

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: 
- Krstarenje Vltavom 15 evra / 10 evra (deca do 12 godina) 
- Karlove Vari 25 evra / 15 evra (deca do 12 godina) 
- Drezden 30 evra / 20 evra (deca do 12 godina) 
PAKET: 65 EURA (PAKET ZA DECU 40 EURA) 

DOPLATE:  
- Doplata za 1/1 sobu je 50 €  
- Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata 25 €. *Doplata za dodatno sedište u autobusu 50€ 

POPUSTI ZA DECU: 
- dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana 
- dete do 5 godina (u zajedničkom ležaju) plaća samo prevoz 40 eura. 
Hotel ILF ★★★
Praški hotel ILF nudi sobe sa sopstvenim kupatilom, prostorom za sedenje, TV-om sa ravnim ekranom i sefom. Hotelski restoran služi internacionalnu kuhinju u kojoj se može uživati u trpezariji ili na terasi. U baru hotela ILF možete uživati u pićima. Recepcija radi 24 sata, lobi bar je otvoren od 7 sati. m. do 2 a. m,
Stanica metroa Budejovička udaljena je 100 metara i pruža dobre veze do centra grada udaljenog 10 minuta vožnje. Tu se mogu posetiti prodavnice, restorani, barovi i mnoge poznate lokacije
Više informacija o hotelu na: https://www.hotel-ilf.cz/

HOTEL ENERGIE 3*
Hotel Energie se nalazi u kompleksu ENERGIE u Pragu. Nudi besplatan parking i bežični internet. Do autobuskog i tramvajskog stajalište može se stići pešice za 8 minuta. Centar grada je udaljen 15 minuta vožnje. Sobe sadrže TV sa ravnim ekranom i prostor za sedenje. Sopstvena kupatila su opremljena kadom ili tušem, fenom za kosu i peškirima. Hotel Energie raspolaže terasom i recepcijom koja radi 24 časa dnevno. Ostali sadržaji obuhvataju turistički desk, ostavu za prtljag i prodajni automat. Stanica metroa Nemocnice Motol udaljena je 20 minuta hoda. Trg Svetog Vaclava nalazi se na 7 km, Karlov most na 6,1 km, a Praški hrad (zamak) na 5,6 km od hotela. Do autobuske stanice može se stići pešice za 8 minuta. Aerodrom Vaclav Havel udaljen je 6 km.
Više informacija o hotelu na:

HOTEL REZIDENCE EMMY 4*
Hotel Rezidence Emmi u Pragu je savremeno opremljen hotel sa četiri zvezdice. Svojim arhitektonskim rešenjem i ponuđenim uslugama poštuje zahtevani aktuelni svetski trend. Hotel Rezidence Emmi je idealno lociran u mirnom stambenom delu Praga 4, u neposrednoj blizini Kunratičke šume i Instituta za kliničku i eksperimentalnu medicinu (IKEM), sa lakim pristupom centru Praga.Visok kvalitet pruženih usluga i profesionalan pristup stvaraju prijatno iskustvo gostima od svakog boravka i idealno iskustvo za poslovna putovanja, porodični odmor sa decom ili tokom kompanijskih sastanaka, konferencija ili treninga.Hotel Rezidence Emmi u Pragu nudi moderan i udoban smeštaj u 106 prostranih soba.

HOTEL OLYMPIC TRISTAR 3*
Uživajte u rekreativnim sadržajima hotela i pogledu sa terase. Dodatne pogodnosti ovog hotela uključuju besplatan bežični pristup internetu, usluge konsijerža i čuvanje dece/čuvanje dece (uz doplatu).Pogodnosti uključuju poslovni centar, usluge hemijskog čišćenja/pranja veša i recepciju koja radi 24 sata.
Tacno ime hotela bice poznato 5 dana pre putovanja.
1. DAN - KRALJEVO 
 Polazak iz Kraljeva oko 17:00h. Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu I   graničnim prelazima. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika kod Sava centra oko 20h.   Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. 

2. DAN - PRAG 
Dolazak u Prag. Obilazak grada sa lokalnim vodičem. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate,  bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska  palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija,  certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa  čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski  trg sa narodnim muzejem. Nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca,  preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu...). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme  za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – DREZDEN (fakultativno)-PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na  istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena  galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama.Slobodno  vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji ili soping u jednom od trznih centara. Povratak u  Prag. Noćenje. 

4.DAN- KARLOVE VARI (fakultativno)-PRAG 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu  od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal  Spring, Market Collonade...), crkve Sv.Marije Magdalene i naravno ne zaboraviti probati čuvenu  Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora. Povratak u hotel. Nocenje. 

5. DAN – PRAG 
Dorucak. Napustanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Odlazak u grad. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti ili fakultativno krstarenje rekom Vltavom. Polazak za Srbiju je planiran oko 16h.  

6. DAN - KRALJEVO 
Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na  graničnim prelazima. Kraj putovanja. 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.05.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu) 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.08.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu) – vazi za polazak 30.04.
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama