Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Pulja Južna Italija – putovanje 2024
BARI – LEĆE – TARANTO – DRAČ
Termini: SEPTEMBAR & OKTOBAR 
Termini: 25.09. & 09.10.

CENA ARANŽMANA: 399€
 
ARANŽMAN OBUHVATA :
- Autobuski prevoz i rezgledanja prema programu
- 2 noćenja sa doručkom hotel sa 3*u Tarantu
- 1 noćenja sa doručkom hotel sa 3*u Bariju
- vodičke usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- hotelske takse, uplata na recepciji hotela
- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.
- Brodsku kartu Drač – Bari & Bari – Drač
- CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

DOPLATA:
-  za jednokrevetnu sobu 90 €
- Obevezna doplata za kabinu na brodu – za dvokrevetnu 55€, za trokrevetnu 50€ i 47€ za četvorokrevetnu unutrašnju kabinu ili za palubu 40€. Cena je po osobi i po pravcu.

FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika
- APULIJA – LEĆE & BRINDIZI -celodnevni izlet (autobus+vodič)…… 75 €
- MATERA – (bus+vodič) ……………………………………………………………….25 €
SMEŠTAJ: Smeštaj u hotelima sa 3*
1. dan BEOGRAD (KRAGUJEVAC) – SKADAR – DRAČ
Polazak iz Beograda u 04:30. Putovanje za Crnu Goru i Albaniju sa pauzama za odmor i osveženje. Dolazak popodne u jedan od najstarijih gradova Albanije, Skadar. Obilazak grada na Bojani: Olovna džamija, pozorište Miđeni, nadaleko čuvene Skadarske tvrđave, stare preko 2000 godina. Nastavak putovanja za Drač. Obilazak najveće albanske luke na obali Jadranskog mora. Antički deo grada, amfiteatar, ostaci zidina iz doba Vizantije ostavljaju upečatljiv trag. Slobodno vreme do 20:00 kada je ukrcavanje na feribot. Smeštaj u kabine. Slobodno veče. Plovidba za Bari.

2. dan BARI – POLINJANO – ALBEROBELLO – TARANTO
Posle iskrcavanja i pasoške kontrole kraći obilazak Baria: bazilika Svetog Nikole – zaštitnika pomoraca u kojoj se čuvaju njegove mošti. U gradu su ostaci normanske tvrđave Svevo…Stari grad odiše duhom minulih vremena, brojnim spomenicima, lavirintom ulica i trgova. U podne odlazak u Polinjano jedan od najlepših obalnih gradića Italije. Rodni grad Domenika Modunja podigao je spomenik svom pevaču koji se proslavio kanconama i glasovitom pesmom „Volare“. Posle pauze nastavak putovanja slikovitim predelima poznatim po vinu za Alberobello. Ovaj čarobni gradić smešten na dva brdašca, odlikuju jedinstvene bele kamene kuće sa krovovima kao kupe (trullo) još iz XIV veka. Trulli kućice se od 1996. godine nalaze na popisu UNESCO-a. Preko 1000 ovakvih neobičnih kućica je načičkano, među kojima i crkva Sv. Antonija u formi trulija, „Kuću ljubavi“, svetilište doktora… Slobodno vreme za šetnju, ručak, kupovinu, za uživanje u apuljskoj hrani ili vinu Primitivo di mandurina i Negroamaro. Mogućnost posete nekoj lokalnoj vinariji. Uveče dolazak u interesantan grad i luku Taranto. Smeštaj u hotel i slobodno veče. Noćenje.

3.dan TARANTO – (LEĆE – BRINDIZI) – TARANTO
Posle doručka predlažemo odlazak na fakultativni celodnevni izlet u najjužniji deo Apulije. Leće, barokni biser juga Italije. Grad nazivaju „Firencom juga“, i najraskošnijim gradom Apulije. Obilazak: fascinantne bazilike Santo Croce, Katedrale Square, Piazza di Sant’Oronzo, palate Vescovile, Seminaria, rimskog amfiteatra… više od 40 crkava se nalazi u ovom prelepom gradu. Slobodno vreme za ručak. Dolazak u Brindizi. Moderan grad koji skriva srednjovekovne građevine i ruševine starog Rima. Panoramno razledanje: Luka sa predivnim palmama, tvrđava Svevo (Castello Swabian ili Castello Grande) koju je sagradio nemački car Fridrich II, kao i tvrđava Forte a Mare na malom poluostrvu na ulazu u luku. Rimski stub i Spomenik marincima okružen raznobojnim cvećem. Predveče povratak u Taranto. Laganom šetnjom obilazak ovog grada: ostrvo San Peitro, Aragonski dvorac, spomenik pomorcima, Katedrala San Cataldo, ostaci Pompejevog hrama, Palata guvernera i Rotonda. Odlazak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan TARANTO – MATERA – BARI
Doručak. Nastavak obilaska Pulje. Posle jednočasovne vožnje dolazak u jedan od najstarijih gradova na svetu, Materafakultativno. Ovaj veličanstveni beli grad uklesan je u strme litice. Obilazak starog grada Sassi di Matera (Kamenje Matere). Stari deo grada je prepun pećina – kuća napravljenih pre više od 9 hiljada godina. Neki ovo mesto zovu „Kapadokija Italije“ zbog kamenih formacija koja su omogućile ljudima da žive u pećinama. U nekima i danas žive meštani. U gradu je katedrala posvećena Svetoj Mariji od Bruna iz XIII veka. Matera je centar hrišćanskih crkava. Grad je bio Evropska prestonica kulture 2019. godine a jedinstveni prizori ovog grada prikazani su u više filmova “Muke Hristove”, “Kralj David”… Popodne dolazak u Bari. Posle smeštaja u hotel slobodno vreme za individualni obilazak, šetnju i uživanje. Noćenje.

5.dan BARI – BEOGRAD
Raniji doručak i transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd u 09:35. Posle sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 11:15. Kraj programa.
Plaćanje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.

- 30% pri rezervaciji, ostatak 10 dana pre polaska na putovanje- gotovinom ili kreditnim karticama
- 30% pri rezervaciji, a ostatak u mesečnim ratama. Poslednja rata 15 dana pre putovanja.

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama