Rim

Rim, Italija

već od 179€

Opis destinacije

“Svi putevi vode u Rim” – glasi stara izreka. Bez obzira na put koji je odabrao, posetilac mora znati da će mu se pružiti prilika da razgleda i proučava istorijsko i umetničko blago svetskih razmera, obzirom da je rimska civilizacija bila velika kolevka zapadne civilizacije. Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. godine p.n.e. Rim je poznat kao "Večni grad" ,"Grad sedam brežuljaka","Prestonica sveta"... Ne propustite posetu Vatikanu, šetnju po Piazza Veneciji, najvećem i najlepšem trgu Rima, obiđite Piazzu Navonu, Španske stepenice ... i obavezno bacite novčić u Fontanu Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom sećanju, grad koji ima jedinstveni splet istorije, neprocenjivih umetničkih vrednosti, tradicije, čari slavne italijanske kuhinje, muzike i neodoljivog šarma, samo su neki od razloga zbog kojih Rim posete milioni turista svake godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
R im - Večni  grad -
6 dana /3 noći -autobusom

Dan državnosti
14.02 - 19.02.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 205 € SPECIJALNA PONUDA 175 €
HOTEL U CENTRU 235 €
SPECIJALNA PONUDA 205 €
Dan žena
07.03 - 12.03.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 229 € SPECIJALNA PONUDA 199 €
HOTEL U CENTRU 269 €
SPECIJALNA PONUDA 239 €
Proleće
22.03 - 27.03.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 229 € SPECIJALNA PONUDA 199 €
HOTEL U CENTRU 269 €
SPECIJALNA PONUDA 239 €
Dan rada30.04 - 05.05.2024.


NE VAŽI SAJAMSKI POPUST
Hotel 3*Hotel Scheppers 3*
SPECIJALNA PONUDA 265 € REDOVNA CENA 295 €
----------------------------------------------------
Hotel u centru 3*
SPECIJALNA PONUDA 339 € REDOVNA CENA 359 €
Proleće
24.05 - 29.05.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 269 € SPECIJALNA PONUDA 239 €
HOTEL U CENTRU 349 € SPECIJALNA PONUDA 319 €
Leto
20.08 – 25.08.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 225 € SPECIJALNA PONUDA 195 €
HOTEL U CENTRU 265 €
SPECIJALNA PONUDA 235 €
Jesen
24.09 – 29.09.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 269 € SPECIJALNA PONUDA 239 €
HOTEL U CENTRU 309 €
SPECIJALNA PONUDA 279 €
Jesen
22.10 - 27.10.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 229 € SPECIJALNA PONUDA 199 €
HOTEL U CENTRU 259 €
SPECIJALNA PONUDA 229 €
Dan primirja
08.11 – 13.11.2024.
Hotel 3*
HOTEL VAN CENTRA 209 € SPECIJALNA PONUDA 179 €
HOTEL U CENTRU 239 €
SPECIJALNA PONUDA 209 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) i
- check point za autobus (za ulaz u grad) 
- smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u izabranom hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu (Rim  – panorama grada)
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.)
- ulaznice i fakultativne izlete 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu – za boravak u hotelima sa 3* - 6 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*  – 7.5 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS ) 

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 220,00 dinara po osobi.

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana
- Doplata za dodatno mesto u autobusu: 100 €, a za sedišta u prvih 5 redova u visokopodnom autobusu, ili na donjoj platformi u
double decker-u (bez mogućnosti rezervacije određenog sedišta) 50€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 10 € deca 
- Koloseum i Forum (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli /25 € deca ili Antički Rim – 25 € odrasli / 15 € deca 
- Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 55 € odrasli / 35 € deca 
- Tivoli (sa ulaznicom) – 35 € odrasli / 20 € deca
- Rim noću – 20 € odrasli / 10 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb

SOPSTVENI PREVOZ:  
CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 50 € (odrasli) i 35 € (deca od 2-12 god.) 
pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
HOTELI  U CENTRU GRADA: 
 LH HOTEL LLOYD 3*  https://hotel-apogia-lloyd-rome.hotel-ds.com/en/  
Hotel se nalazi u oblasti Nomentano u blizini Muzeja savremene umetnosti, na oko 3 km udaljenosti od fontane Di Trevi i Koloseuma. Autobuska stanica koja vodi do samog centra Rima nalazi se na 3 minuta hoda od hotela. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi, sef na recepciji. Svaka soba ima tuš/WC, fen, klimu, SAT TV, minibar, telefon. Doručak – kontinentalni, švedski sto.
HOTEL DONATELLO 3*  www.donatellorome.com
Hotel je smešten u oblasti Porta Maggiore na nekoliko minuta hoda od čuvene četvrti San Lorenzo i metro stanice, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar,  WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, fen, klimu, SAT TV, minibar i telefon. Doručak – kontinentalni, švedski sto. 
HOTEL CENTER 1,2,3 3*  www.hotelcenter3.com 
Hotel se nalazi u blizini stanice Termini i na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar,  WiFi, sef.  Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, fen. Doručak – kontinentalni, sladak, švedski sto.

HOTELI VAN CENTRA GRADA: 
HOTEL SOTEL NOMENTANA 3*   https://www.sotelnomentana.com/
Hotel  se nalazi na oko 11 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada  sa svim većim znamenitostima Rima. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.
HOTEL ALBA TORE MAURO 4*  https://www.hotelalbaroma.com/  
Hotel se nalazi na oko 10 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim
znamenitostima Rima. Hotel ima 64 soba, restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.
IBIS STYLES ROMA VINTAGE 3* https://all.accor.com/hotel/B2S9/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps
Hotel se nalazi na oko 10 km do centra grada, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim
znamenitostima Rima. Hotel ima 120 soba, restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu i telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.
1. dan  BEOGRAD
Polazak oko 16:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan  RIM 
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan RIM –  KOLOSEUM I FORUM/ANTIČKI RIM – RIM NOĆU
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg... Po završetku pešačkog razgledanja slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma i Foruma. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Ili obilazak spoljašnjeg dela Koloseuma, Rimskih Foruma i Kapitola uz pratnju lokalnog vodiča – Antički Rim. Po završetku obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

4. dan  RIM – TIVOLI – RIM NOĆU 
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i  čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u Rim. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću, šetnja kroz boemsku četvrt Rima -Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan  RIM – VATIKAN – BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka  antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan  BEOGRAD -  Dolazak u Beograd (na dolazne perone BAS-a)  u podnevnim časovima.             
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE  najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2024……….…………....…….15.06.2024.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, )

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas