Sicilija

Sicilija, Italija

već od 470€

Opis destinacije

Sicilija je godinama među najpoželjnijim evropskim destinacijama, pogotovo tokom letnjih meseci, pa se za letovanje na Siciliji odlučuje sve veći broj turista. Ovaj dragulj južne Italije oduševiće vas prirodom, dugim obalama i morem, čitavom paletom boja i činjenicom da je ovde život bukvalno na ivici vulkana. Ukoliko ste gledali filmsko ostvarenje, koje kritičari smatraju jednim od najboljih filmova svih vremena, letovanje na Siciliji će vas asocirati na film Kum (The Godfather). Ovaj megahit, u režiji Frensisa Forda Kopole, doneo je ostrvu Sicilija vrtoglavu popularnost, ali svakako predstavlja samo maleni delić svega što Sicilija posetiocima ima da ponudi i pokaže.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CENA PAKET ARAŽMAN PO OSOBI (u evrima)
SMEŠTAJ
TIP SOBE
TERMIN
07.07.
19.07.
14.07.
26.07.
21.07.
02.08.
28.07.
09.08.
HOTEL KENNEDY
beach front
3***
1/4 apartman470€485€500€500€
1/3480€495€510€510€
1/3 pogled more520€535€550€550€
1/2490€505€520€520€
1/2 pogled more530€545€560€560€

NAPOMENE: 
- Za polazak iz Novog Sada i Niša cena se uvećava 10 evra. Prevoz će biti organizovan iz Novog Sada i Niša u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
- Ukoliko ne koristite uslugu agencijskog prevoza, cena aranžmana se umanjuje za 30 evra.
- Navedene cene aranžmana iz tabele UKLJUČUJU popust od 15 evra za uplate u celosti (100% avansna uplata prilikom rezervacije ili prijave za putovanje). Putnici koji koriste opciju PLAĆANJA na rate , plaćaju regularnu cenu koja NE uključuje navedeni popust od 15 evra.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene cena paket aranžmana u slučaju da u trenutku realizacije u nekoj od zemalja kroz koju se vrši tranzit putnika ili zemlji koja predstavlja krajnju destinaciju na snazi budu zakonske restrikcije popunjenosti sedišta prevoznog sredstva.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- 7 noćenja sa doručkom u izabranom smeštaju na Siciliji
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu Colony 3* u Rimu
- Trajekt na relaciji Vila San Đovani - Mesina / Mesina - Vila San Đovani
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C)  na relacijama prema programu 
- Obilaske prema programu (Bolonja i Rim - razgledanje grada)
- Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
- Organizaciju putovanja u celini

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Doplatu za večeru (polupansion) u hotelu na Siciliji tokom trajanja aranžmana - 110 evra
- (snažno preporučujemo izbor ove opcije zbog raznovrsne i kvalitetne večere koja se sastoji iz seta 3 tanjira različitih italijanskih specijaliteta, a ujedno je ovo najpovoljnija opcija koju možete naći na ostrvu)
- Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 2 evra dnevno – plaćanje u agenciji (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih). Covid osiguranje uključeno u cenu.
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014. - plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi
- Fakultativne izlete, transfer i vožnju brodićem od luke Punta Sabbioni do Venecije i nazad 
- Troškovi promene već potvđenih rezervacija – 10€  po promeni po osobi.
- Metro kartu do centra Rima
- Individualne troškove putnika
Hotel Kennedy 3* - http://www.hkennedy.it/

Nalazi u mestu Sv. Alesijo, koji se nalazi na najlepšem delu Sicilije, na samo 10 kilometara od mondenskog letovališta Taormine. Poseduje prelepu privatnu plažu sa ležaljkama i suncobranima koji su svim našim gostima BESPLATNI za korišćenje (ova usluga se doplaćuje u skoro svim hotelima u Italiji od 15-20 evra po osobi po danu). Sve sobe poseduju centralni klima uređaj i imaju svoju terasu. Sobe su opremljene televizorom, telefonom, a u kupatilu je dostupan fen. Sobe se čiste svakodnevno. U hotelu je dostupan besplatan bežični internet. Sobe ne poseduju frižider, ali je isti moguće iznajmiti uz doplatu na recepciji. U hotelu se služi italijansko - mediteranski doručak na bazi švedskog stola, dok se večera služi u okviru hotelskog menija koji se razlikuje po danima (set od 2 italijanska tanjira različitih kombinacija jela). U okviru hotela se nalazi se i zatvoreni bazen, kao i prostrana terasa sa raznovrsnim sadržajima. Hotel je ocenjen visokom ocenom od 8.4 na web sajtu booking.com i predstavlja jedan od najboljih izbora na Siciliji kad je u pitanju odnos cene i kvaliteta.
1. dan / BEOGRAD – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:
Polazak iz Beograda u večernjim časovima. Sledi noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i Italiju prema Rimu uz usputne pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti.

2. dan / Italija – Bolonja – RIM:
Dolazak u Bolonju u jutarnjim časovima. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Neptuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku sledi obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Trg Mađore... Nakon obilaska kraće slobodno vreme i nastavak putovanja za Rim. Dolazak u Rim u poslepodnevnim satima. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan / RIM – Sicilija:
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Vožnja autobusom do lokacije sa koje je predviđen odlazak metroom do centra Rima (cena karte za metro iznosi - 1.50 EUR u jednom smeru). Sledi obilazak Rima: Coloseum, Foro Imperiali, Piazza Venezia, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna i Panteon… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja ka jugu Italije.

4 – 8. dan / SICILIJA:
Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u popodnevnim časovima. Kraće razgledanje centra predivne Mesine. Smeštaj u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge do 16 časova. Tokom boravka na Siciliji pored slobodnog vremena za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, agencija će organizovati i raznovrsne fakultativne izlete koje će Vam pružiti nezaboravne uspomene...

9. dan / SICILIJA:
Doručak. Napuštanje hotela. U popodnevnim časovima polazak ka Veneciji. Noćna vožnja kroz Italiju.

10. dan / Kavalino – VENECIJA:
U ranim jutarnjim satima dolazak do turističke zone Kavalino. Slobodno vreme ili fakultativni transfer do luke Punta Sabioni i vožnja brodićem do Venecije. Razgledanje grada: Duždeva palata, Libreria, Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Torre del Orologio, zgrade Procuratie, most Rialto, most Uzdaha, Trg Sv. Marka... Boravak u Veneciji do poslepodnevnih časova. Nakon obilaska i slobodnog vremena, povratak do luke i polazak za Srbiju... Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraće pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti...

11. dan / Srbija – BEOGRAD:
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. KRAJ PROGRAMA.
- Gotovinsko plaćanje: 5.000,00 dinara prilikom rezervacije, narednih 7.000,00 dinara 28 dana od dana potpisivanja ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

BF

Organizator putovanja je turistička agencija FG Travel Group - Balkan Fun, broj licence OTP 488/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije FG Travel Group - Balkan Fun. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama