Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / avionski prevoz, aerodromske takse, smeštaj i obilasci
Termin putovanjaHotelUkupna cena po osobiVreme leta
29.04 – 03.05.2024.
DAN RADA
Hotel Alexander 3*649€29.04. JU 438 13:20/15:15
03.05. JU 439 16:00/17:45

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Katanija-Beograd kompanijom Air Serbia (direktan let) 
- troškove aerodromskih taksi 58 € (odrasli i deca 2-12 godina). Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. Ukupna cena aerodromskih taksi obauhvata takse na beogradskom i na aerodromu u Kataniji.
- smeštaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama
- autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) :  7 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.),  12 € (osobe od 75 – 80 god.)
- fakultativne izlete
- obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.
- ulaznice i fakultativne izlete 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  120 €

POPUSTI:
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

DOPLATE:
- krevetac za bebu – visina doplate zavisi od hotela (proverava se na zahtev putnika, plaća se na licu mesta)
- klima uređaj – ako postoji doplata, vrši se na licu mesta

IZLETI:
Opisi izleta su sadržani u programu putovanja. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta. Minimum za realizaciju je 15 prijavljenih putnika, po izletu. 
- SAVOKA - FORZA D AGRO -TAORMINA - 40e
- SIRAKUZA I NOTO - 60e
- ETNA - KATANIJA - 50e

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
HOTEL ALEXANDER 3*/ Đardini Naksos www.hotelalexandernaxos.it
Lokacija: Manji porodični hotel nalazi se u zoni Rekanati, Đardini Naksos, pruža mogućnost prijatnog aktivnog odmora. Udaljen je od plaže oko 300 m. Podjednako je udaljen od brojnih restorana, barova, suvenirnica, kao i autobuske stanice, odakle se svakih pola sata možete uputiti ka Taormini ili Kataniji. Hotel je renoviran 2018 godine.
Hotelski sadržaj: Gostima je na raspolaganju: recepcija, otvoren bazen, bar, restoran, privatni parking koji se nalazi na 30m od hotela, WIFI u holu hotela.
Sobe: Hotel poseduje 29 soba. Sobe su kvadrature oko 20m2, kompletno renovirane, sa balkonom i pogledom na grad i Etnu. U svom sastavu poseduju: klima uređaj, SAT TV, fen, WIFI, kupatilo sa tušem.
Usluga: Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom- švedski sto, samoposluživanje.
1.dan BEOGRAD – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” 3 sata pre poletanja (proveriti 2 dana ranije tačno vreme poletanja aviona).  Direktan let iz Beograda za Kataniju  kompanijom Air Serbia (let traje oko 2 sata). Po sletanju u Kataniju transfer do  hotela u Đardini Naxosu. Smeštaj. Noćenje. 

2. dan ĐARDINI NAKSOS – ETNA – KATANIJA - ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Etna i Katanija. Etna je simbol Sicilije, najviši (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope. Do visine od 1900 metara stiže se autobusom nakon vožnje kroz vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne. Po dolasku do kratera Silvestri slobodno vreme za osveženje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda i individualnu šetnju oko ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2900m žičarom i džipovima u organizaciji nacionalnog parka Etna (plaća se dodatno na licu mesta službi nacionalnog parka i zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska Etne, vožnja do Katanije. Panoramski obilazak grada koji je u potpunosti napravljen od lave koja ga je uništila 1669.godine, a danas je ekonomsko središte Sicilije. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA – NOTO - ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sirakuza i Noto. Sirakuzu nazivaju belim biserom Jonskog mora, grad je smešten na Ortiđi, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Ciceron je pisao da je Sirakuza lepša od Atine. Bila je najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda i omiljeni grad velikog slikara Karavađa. Izlet obuhvata: pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortiđa: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Dianna, obilazak katedrale (ulazak), fontana Aretuze. Nakon razgledanja slobodno vreme u centru Ortiđe za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do predivnog baroknog grada Noto. Razgledanje istorijskog centra i kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje

4. dan ĐARDINI NAKSOS – SAVOCA – FORZA D’AGRO – TAORMINA - ĐARDINI NAXOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Sicilijanska sela i Taormina. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je zbog autentičnosti sniman legendarni film Kum. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forza d’Agro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor, a potom odlazak do Savoke koja i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Poseta etnografskom muzeju u Savoki i čuvenoj katedrali Sv. Lucije na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” gde je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska, vožnja do mondenske Taormine. Šetnja glavnom ulicom Korzo Umberto i slobodno vreme u Taormini. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan ĐARDINI NAKSOS- BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma Katanija. Let za Beograd kompanijom Air Serbia. Dolazak u Beograd. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama