Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Brod

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PUTOVANJE SICILIJA PRVI MAJ 2024
Sicilija autobusom proleće 2024
sa fakultativnom posetom: Sirakuzi, Etni, Taormini i Alberobellu 
9 dana / 5 noćenja + 1 noćenje na brodu

SAJAMSKI POPUST 5% ZA UPLATE DO 01.03.2024.
Termin putovanjaCena aranžmana u eur po osobi
26.04. - 04.05.2024.429
-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja-

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema)
- Smeštaj u hotelu President 4* u Chianciano Termama ( 1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom u hotelu Kennedy 3*u 1/2 i 1/3 sobama),
- Smeštaj u hotelu Modugno 4*u Bariju (okolina) (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
- 1 noćenje na feribotu Bari-Drač u  1/2 i 1/3 kabinama
- Obilaske prema programu putovanja - Montepulciano, Drač
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete i ulaznice minimum 30 pax
-Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Chianciano Terme i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 4 *- 2€ po noćenju / po osobi
- gradska komunalna taksa za Siciliju – U Sant’Alessio: u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
- gradska komunalna taksa za Modugno-Bari : u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 185 eur

 FAKULTATIVNE IZLETE:
- Poludnevni izlet – Arezzo - Cena za odrasle  25€ /deca 15€
- Poludnevni izlet - Sicilijanska sela - Cena za odrasle  30€ /deca 15€
- Poludnevni izlet - vulkan Etna - Cena za odrasle  30€ /deca 15€
- Celodnevni izlet - Sirakuza - Cena za odrasle 35€ /za decu 20€
- Poludnevni izlet - Taormina - Cena za odrasle 20€ /za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Poludnevni izlet – Alberobelo - Cena za odrasle 30€ /za decu 15€

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA : 155€
Chianciano Terme

Hotel President 4* hotelpresidentchiancianoterme.it/
Smešten u Kijanćano Termama, nudi besplatan bežični internet. Hotel Prezident ima bazen na krovu i bar sa panoramskim pogledom. Sobe imaju balkon i sopstveno kupatilo. Sobe su opremljene sa klima uređajem,TV-om i frižiderom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Sicilija

Hotel Kennedy 3* hkennedy.it
se nalazi na obali mora, na 15 km severno od Taormine. U ponudi je privatna plaža sa besplatnim ležaljkama i suncobranima. Hotel ima pogled na zaliv Sant'Alesio i na zamak Saracena iz 12. veka koji se nalazi na velikom rtu. Sobe su 1/2, 1/3 opremljene TV-om, telefonom, kupatilom, sadrže fen za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Bari ili okolina

Hotel Modugno 4* hotelhr.it/
Hotel sa 4*. Nalazi se na strateškoj poziciji, 8km od aerodrome Bari Palese, 5 km od Fiera del Levante, centra grada, luke i stadiona san Nicolo.  Sve sobe su klimatizovane i opremljene mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Besplatan bežicni internet je dostupan u javnim prostorima i nekim sobama hotela. Doručak je kontinentalni.
1. DAN - BEOGRAD
Polazak sa parkinga Sava Centra u 16:00 h. Skup putnika u 15:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - MONTEPULCIANO - CHIANCIANO TERME
Dolazak u  Montepulciano - gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi…  Slobodno vreme.  Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine.  Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme,  brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana.  Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videte grb porodice Mediči.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN CHIANCIANO TERME – AREZZO – CHIANCIANO TERME
Doručak.  Odjavljivanje iz hotela.  Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet  u Arezzo - rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji.  Šetnja istorijskim delom grada :  Piazza Grande,  poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznati po Baziliki sv. Frančeska, crkvi  San Domeniko i tvrđavi Medičijevih.  Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

4.DAN  SICILIJA - SANT’ ALESSIO SICULO - TAORMINA
U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaju  hotel. Slobodno vreme za  odmor, individualne aktivnosti. Predveče mogućnost fakultativnog izleta u Taorminu. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu. Šetnja sa vodičem i slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

5.DAN  SICILIJA - SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u  jedan od najlepših gradova Sicilije,- SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra, Hironov oltar… Pešačko razgledanje grada: Apolonov  hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije, fontana Aretuza… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

6.DAN  SICILIJA - ETNA
Doručak.Fakultativni izlet na vulkan Etnu. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN  SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - MODUGNO
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. U popodnevnim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije,vožnja trajektom, nastavak putovanja ka Bariju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8.DAN  — ALBEROBELLO - BARI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jednom neverovatno neobičnom gradiću - Alberobello koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti Merđe dei Truli . Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koji se zovu ”pinakolo”. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba (noćenje u kabinama).

9.DAN  - DRAČ - BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Panoramsko razgledanje: Rimski amfiteatar, Vizantijski market… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji preko Makedonije. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). 
- Odloženo plaćanje : 40% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju  20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.7.2024.
- Preko računa: uz profakturu 

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama