Sicilija

Sicilija, Italija

već od 429€

Opis destinacije

Putovanje Italija Sicilija - SICILIJA je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge 3 milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih, starih ribarskih sela i bogate kulturne baštine. Kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Građevine podignute za vreme arapske vladavine kasnije su Normani prepravljali, pa je na taj način stvoren jedinstven arapsko-vizantijsko-normanski stil karakterističan za sve gradove na ovom ostrvu. Najveći i glavni grad je PALERMO, pa Katanija, Mesina, a od turističkih naselja Đardini se najviše ističe sa obližnjom Taorminom. U selima Sicilije vlada atmosfera kao pre 100 godina. Ako ste ljubitelj filma „Kum“ obavezan je odlazak u tipična sicilijanska sela, u kojima su snimane scene iz ovog kultnog filma, i danas sa autentičnom scenografijom: Savoca i Forca d’ Agro. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi - Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Naš predlog je da osvojite Etnu, doživećete nezaboravno iskustvo! Uglavnom peščane, duge po nekoliko kilometara, plaže na Siciliji poznate su kao najbolje u Italiji. Plavo-zelena prijatna i čista voda, sitan pesak pod nogama, prelepi pejzaži, jesu upravo ono što karakteriše Siciliju i njenu obalu, dugu oko 1000 km. Neke od najlepših plaža su Mazzaro, pored grada Taormina, često meta bogatih i slavnih Giardini-Naxos, tipično turističko mesto, na istočnoj obali ostrva, koja važi za najpogodniju tokom letnjeg perioda. TAORMINA - najatraktivnije mesto na ostrvu, smešteno na 250 m nv Jedno je od najpoznatijih letovališta na Siciliji, mondensko odmaralište svetskog džet-seta podno Etne. Nalazi se na brdu Tauro, iznad poznatih letovališta Đardini Naksos, Letojani i Mazaro. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana. U 18.v. kao mesto odmora Taorminu je otkrio Gete, kasnije dolaze Tomas Man i Rihard Štraus. Kroz vekove, ovo mesto je fasciniralo poete i pisce, koji su ovde nalazili svoj mir i odmor, čemu je svakako doprinosila klima, tzv. večito proleće. Ovde je grčko-rimski teatar (3.vpne), drugi po veličini na Siciliji, neverovatno delo koje stoji na planini, u kom se leti održavaju koncerti i razne manifestacije. I Gete je govorio da je ovo "najlepši otvoreni teatar na svetu". U čuveni "Wunderbar" na glavnom trgu dolazila je često Elizabeta Tejlor, Ričard Barton, Greta Garbo i Keri Grant. Zašto ne bi i Vi ovde uživali? Priuštite sebi novo iskustvo, novo putovanje, nov doživljaj Mediterana, uz brojne mitove i legende koji i dan danas „žive“ i čekaju nove turiste da budu ispričane…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel
  • Brod

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SICILIJA 1. MAJ 2024
SA POSETOM SIRAKUZI, ETNI, TAORMINI i ALBEROBELLU
Paket aranžman 9 dana: Autobuski prevoz + 5 noćenja sa doručkom + 1 noć na brodu

HOTEL 3* / 4*26.04. - 04.05.2024.
UslugaBr. dana/noći9/6
NDSPECIJALNA CENA429
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prem aprogramu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema)
- Smeštaj u hotelu President 4* u Chianciano Termama ( 1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom u hotelu Kennedy 3*u 1/2 i 1/3 sobama),
- Smeštaj u hotelu Modugno 4*u Bariju (okolina) (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama,
- 1 noćenje na feribotu Bari - Drač u kabinama 1/2 i 1/3
- Obilaske prema programu putovanja - Montepulciano, Drač
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete i ulaznice minimum 30 pax
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Chianciano Termeiokolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) - - za boravak u hotelima sa 4 *- 2€ po noćenju / po osobi
- gradska komunalna taksa za Siciliju – U Sant’Alessio: u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putniciće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
- gradska komunalna taksa za Modugno-Bari :u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putniciće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 185 eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Poludnevni izlet – Arezzo - Cena za odrasle 25€/deca 15€
- Poludnevni izlet - Sicilijanska sela - Cena za odrasle 30€/deca 15€
- Poludnevni izlet - vulkan Etna - Cena za odrasle 30€/deca 15€
- Celodnevni izlet - Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€
- Poludnevni izlet - Taormina - Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Poludnevni izlet - Alberobelo - Cena za odrasle 30€/za decu 15€

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA: 155€
Chianciano Terme

Hotel President 4* hotelpresidentchiancianoterme.it/
Smešten u Kijanćano Termama,nudi besplatan bežičnii internet. Hotel Prezident ima bazen na krovu I bar sa panoramskim pogledom. Sobe imaju balkon I sopstveno kupatilo. Sobe su opremljene sa klima uređajem,TV-om I frižiderom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Sicilija

Hotel Kennedy 3* hkennedy.it
se nalazi na obali mora, na 15 km severno od Taormine. U ponudi je privatna plaža sa besplatnim ležaljkama i suncobranima. Hotel ima pogled na zaliv Sant'Alesio i na zamak Saracena iz 12. veka koji se nalazi na velikom rtu. Sobe su 1/2, 1/3 opremljene TV-om, telefonom, kupatilom, sadrže fen za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Bari ili okolina

Hotel Modugno 4* hotelhr.it/
Hotel sa 4*. Nalazi se na strateskoj poziciji,8km od aerodrome Bari Palese,5 km od Fiera del Levante,centra grada,luke i stadiona san Nicolo. Hotel HR ima teniske terene,restoran koji sluzi domaca i interncionalna jela. Sve sobe su klimatizovane i opremljene mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Besolatan bezicni internet je dostupan u javnim prostorima i nekim sobama hotela. Dorucak je kontinentalni.
1. DAN - BEOGRAD
Polazak sa parkinga Sava Centra u 16:00h. Skup putnika u 15:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - MONTEPULCIANO - CHIANCIANO TERME
Dolazak u Montepulciano - gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme. Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, načijoj se spoljašnosti može videte grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel. Noćenje. (Putovanje Italija Sicilija 2024)

3. DAN - CHIANCIANO TERME – AREZZO – CHIANCIANO TERME
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Arezzo - rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznati po Baziliki sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja. (Putovanje Italija Sicilija 2024)

4. DAN – SICILIJA - SANT’ALESSIO SICULO - TAORMINA
U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaju hotel. Slobodno vreme za odmor, individualne aktivnosti. Predveče mogućnost fakultativnog izleta u Taorminu. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strain ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu. Šetnja sa vodičem i slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

5. DAN - SICILIJA - SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije - SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra, Hironov oltar… Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije, fontana Aretuza… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. (Putovanje Italija Sicilija 2024)

6. DAN - SICILIJA - ETNA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan Etnu. Simboli zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN – SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - BARI
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forcad’AgroiSavoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. U popodnevnim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije,vožnja trajektom, nastavak putovanja ka Bariju. Smeštaj u hotel. Noćenje. (Putovanje Italija Sicilija 2024)

8. DAN - ALBEROBELLO - BARI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jednom neverovatno neobičnom gradiću - Alberobellokoji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti MerđedeiTruli . Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koji se zovu ”pinakolo”. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba (noćenje u kabinama).

9. DAN – DRAČ - BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Panoramsko razgledanje: Rimski amfiteatar, Vizantijski market… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji preko Makedonije. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). 

- Odloženo plaćanje: 40%  prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.7.2024.

- Preko računa: uz profakturu izdatu

FXT

Organizator putovanja je turistička agencija Felix Travel, broj licence OTP 3/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Felix Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama