Toskana

Toskana, Italija

već od 129€

Opis destinacije

TOSKANA... Mesto gde se krije sunce. Savršeno izvajani predeli puni raznobojne flore pripadaju jednom od najmirnijih i najčešće posećenih predela u samoj Italiji. Ne propustite da sa nama obiđete arhitektonska dela – toranj u Pizi. Vodimo vas i u Sijenu, na Piazza del Campo, gradski trg u obliku školjke koji je poznat po konjskim trkama „Palio di Siena“. Posle predaha u nekoj od bodega i degustaciji toskanskih vina nastavljamo do San Điminjana – srednjovekovni grad kojim dominira četrnaest tornjeva. Za ljubitelje istorije, umetnosti i dobrog vina, toskanska regija je pravo mesto za odmor očiju i duše. …

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TOSKANA BOLONJA
sa posetom Firence - Pize - Luce - Siene - San Điminana

TERMINHOTELCENA
30.05.-03.06.2024.
» prijave u toku «
HOTEL 3*
Montecantini Terme
129€
04.07.-08.07.2024.
» prijave u toku «
HOTEL 3*
Montecantini Terme
129€
08.08.-12.08.2024.
» prijave u toku «
HOTEL 3*
Montecantini Terme
129€
12.09.-16.09.2024.
» prijave u toku «
HOTEL 3*
Montecantini Terme
129€
10.10.-14.10.2024.
» prijave u toku «
HOTEL 3*
Montecantini Terme
129€
Cena je sa polaskom iz Kraljeva, Preljine, Gornjeg Milanovca, Lazarevca i Beograda

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:
- Užica (transfer do Preljine) 15 €,
- Pozege (transfer do Preljine) 15€,
- Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€,
- Kruševca (transfer do Kraljeva) 15€,
- Trstenika (transfer do Kraljeva) 10€,
- Vrnjačke Banje (transfer do Kraljeva) 10€,
- Nis (transfer do Kraljeva) 20 €.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
- smeštaj u hotel 3* u Montecatini Terme na bazi 2 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto)
- obilaske prema programu putovanja
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice
- međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
- boravišna taksa-placa se na recepciji hotela u Montecatini-u 1€ po danu
- individualni troškovi

DOPLATE – POPUSTI:
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40 € – na upit
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Sijena i San Djiminjano 35 eura (deca do 12 godina-20 eura)
- Firenca 30 eura  (deca do 12 godina -15 eura)
Hotel Innocenti Montecatini Terme ★★★
Hotel Miro Montecatini Terme ★★★

Gore navedeni hoteli su hoteli sa kojima smo vec saradjivali, u ponudi mogu biti ti hoteli ili neki drugi iste kategorizacije i mesta.
Smestaj je u hotelu 3*, tacno ime hotela bice poznato 5 dana pre putovanja.
1. DAN – KRALJEVO
Polazak iz Kraljeva oko 15h. Nastavak puta ka Beogradu-ulazak putnika na parking kod Sava centra oko 17h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN – PIZA – MONTECANTINI TERME
Dolazak u Pizu u prepodnevnim casovima, Italija je najpoznatija po svojoj nagnjenoj kuli, ali ima još mnogo toga da se vidi u ovom toskanskom gradu. Piazza dei Miracoli , oblast oko katedrale i tornja, je lepa, a poseta može lako da zauzme nekoliko sati. Piza je bila jedna od četiri velika pomorska republika u srednjem vijeku, a zadržava dobar izbor spomenika iz te ere. Postoji i rijeka Arno, univerzitet i nekoliko zanimljivih muzeja. Slobodno vreme do nastavka puta u Montecatini terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN – MONTECATINI – SIENA – SAN GIMIGNANO
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Sienu i San Điminjano. Siena je grad u sjevernoj Italiji u Toskani. Je jedan najpopularnijih turističkih centara zemlje sa najbogatijim kulturno i istorijsko nasljeđe. Mnogi smatraju da je Siena jedna od njih najljepših srednjovjekovnih gradova Italije, što nije samo zadržao je originalnu istorijsku jezgru, ali i atmosferu.Poseta srednjovekovnog gradića San Điminjana koji je očuvao svoj istorijski centar, u duhu srednjeg veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Po dolasku razgledanje grada: Piazza della Cisterna, Piazza Del Duomo, Palazzo Comunale… preporuka našeg vodiča gde da probate najbolji sladoled. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Po dolasku razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Basilica Cateriniana San Domenico, Palazzo tantucci, Piazza Salimbeni, Piazza Del Campo znameniti trg na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža, pantera, orla, vučice… Piazza Del Duomo, Santa Maria della Skala – jedna od najlepših katedrala Italije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4. DAN – MONTECATINI TERME-FIRENZA – MONTECATINI TERME
Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet do Firence. Dolazak u grad renesanse Firencu u prepodnevnim casovima. Fakultativna šetnja sa lokalnim vodičem. Firenca je jedan od najposećenijih gradova sveta, rodni grad Dantea, muzej na otvorenom koji turiste privlači svojim renesansnim zdanjima. Firenca je verovatno najpoznatija po katedrali Duomo i porodici Mediči, vladarima Firence od 14-18.veka i velikih mecena. Po dolasku obilazak istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: Piazza Santa Maria Novella, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik , Ponte Vecchio, Palazzo Uffizi…U predvečernjim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju.

5. DAN -KRALJEVO
Dolazak u Kraljevo u jutarnjim časovima
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.12.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu) 

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama