Umbria

Umbria, Italija

već od 179€

Opis destinacije

Umbrija putovanje je nešto na šta smo izuzetno ponosni, jer naši putnici mogu da upoznaju centralnu Italiju koja je cvetala mnogo pre starih Rimljana i porodice Mediči. Jedini način da saznate više o Etrurcima i njihovoj civilizaciji, a da istovremeno vidite i ostatke etrurskih građevina iz petog ili šestog veka pre naše ere, jeste da krenete sa nama na put. Umbriju svakako treba da vidite pre Toskane ili Rima. Putujući kroz regiju, upoznaćete načine na koje su Etrurci i Umbrijci gradili svoja utvrđenja, a podsetićemo vas i da su Rimljani Etrurce zvali Tuski ili Etruski, po čemu je i sama Toskana dobila ime. Etrurci i Umbrijci su se zajedno u jednom momentu suprotstavili čak i Rimu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
UMBRIJA PRVI MAJ 2024
Nova Italija - Umbria i Toskana Chianciano terme
Sa fakultativnim obilascima Perugia – Assisi – Arezzo - Cortona - Montepulciano
6 dana / 3 noći  autobusom/ hotelski smeštaj


SAJAMSKI POPUST 10% ZA UPLATE DO 01.03.2024.
Termin putovanjaCena aranžmanaPromo cena
29.04. -04.05.2024.199€179€
-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja-

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
-Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
-Smeštaj na bazi 3 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
-Usluga predstavnika agencije/licenciranog vodiča,
-Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 1.6eur /danu i 4* 2 eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 75€
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:

- Peruđa i Asisi 40€/deca do 12 god. 20€
- Arezzo i Cortona -35 €/deca do 12 god. 20 €
- Montepulciano 10€/deca do 12 god. 5 €
Hotel Monica 3* hotelmonica-chiancianoterme.it
Hotel Monica ima zajednički salon, terasu, restoran i bar u Kjanćano Terme. U ovom hotelu sa 3 zvezdice dostupan je besplatni WIFI. Objekat je za nepušače i nalazi se 45 km od Monte Amiata. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju radni sto i TV. Smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo. Objekat nudi doručak na bazi švedskog stola, kontinentalni ili italijanski doručak.

Hotel Del Buono 3* hoteldelbuono.it/en/
Hotel Del Buono Vellness & Medical Spa se nalazi u banjskom gradu Chianciano Terme i nudi udobne sobe i besplatan ViFi. Knajpova staza, tursko kupatilo i zatvoreni bazen dostupni su uz doplatu. Sve smeštajne jedinice imaju TV, , peškire i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu.
1.DAN - BEOGRAD Sastanak grupe u 16:30h na parking Sava Centra . Polazak u 17.00h . Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN -CHIANCIANO TERME Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN - CHIANCIANO TERME - PERUGIA - ASSISI- CHIANCIANO TERME (fakultativno) Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i  Asizi. Po dolasku u Peruđu koju zovu i univerzitetski grad i poznatoj po čokoladi “Baci”. Sa zičarom- metroom se penjemo do istorijskog centra i  krećemo u razgledanje  grada: Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci. Slobodno vreme  do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je  grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda i zastitnika italijana. U gradu se nalaze brojni verski objekti, u kojima su svojim delima pečat ostavili poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca. Po zavrsetku šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje.

4. DAN - CHIANCIANO TERME – CORTONA - AREZZO (fakultativno) Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet  u Kortonu  i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu  koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della  Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska  Petrarke i  domu  najposećenijeg  festivala viteških borbi u Italiji. Šetnja  istorijskim  delom grada :  Piazza Grande,  poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi  San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje.

5. DAN - CHIANCIANO TERME - MONTEPULCIANO (fakultativno) Doručak. Napuštanje hotelskih soba . Slobodno vreme ili fakultativni izlet u  Montepulciano - gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji  vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i  umetnosti. Gradić je svedok  tri čuda i zahvaljujući  jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini  ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi…  Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i  Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN - BEOGRAD. Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina).
- Preko računa: uz profakturu

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama