Uskrs na Krfu

Krf, Grčka

već od 189€

Opis destinacije

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite. Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
USKRS NA KRFU  
- jedinstven doživljaj - 

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisBr.danaTermin putovanjaUkupna cena po osobi
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Victoria Hill 3* ND239€
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Vila Stathis NA189€
Uskrs6 dana01.05 - 06.05.2024.Vila Theo NA189€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj na Krfu, u Dasiji (3  noćenja na bazi izabrane usluge) u hotelu 1/2 i 1/2+1 sobama  ili u apartmanskom smeštaju 
- prevoz trajektom (povratna karta)
- obilaske prema programu (Solun, Krf) 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje  ceo period boravka (izdaje se u agenciji,osigurana suma je 30.000€) 
- 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € ( deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.) 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- boravišnu taksu u Grčkoj, koja se naplaćuje  od 01.01.2018. dnevno po sobi: privatan smeštaj - 1.5€, hoteli 1*i 2* - 1.5€, 
- hoteli 3* - 3€, hoteli 4* - 7€, hoteli 5* - 10€. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana(dnevno po sobi).
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice  (BAS )

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL  odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 100,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 220,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Paleokastrica – 20 € odrasli / 15 € deca 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

SOPSTVENI PREVOZ:  
- NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
- pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje
- postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)
HOTEL VICTORIA HILL 3*  www.victoria-hill-hotel-corfu.com
Victoria Hill hotel je mali porodični hotel, koji se nalazi u centralnom delu Dasije (70 m od centra), odmah iznad glavne magistrale, ušuškan u zelenilo i zaklonjen od buke i galame. Udaljen je oko 5-7 minuta od plaže i 12 km od grada Krfa. Nalazi se na blagom uzvišenju odakle se pruža lep pogled na zaliv, Jonsko more i planine koje se naziru u daljini. Hotel poseduje bazen i bar pored bazena sa ležaljkama i suncobranima, restoran, recepciju sa sefovima koji se doplaćuju na licu mesta, besplatni Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama hotela, TV salu, prostoriju za čuvanje prtljaga i privatni parking za goste hotela. Svaka soba ima balkon, kupatilo (tuš/WC), SAT TV i klima uređaj koji se doplaćuje na licu mesta (6 EUR po sobi, po danu). Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom.

VILA STATHIS - Ipsos 
Lokacija: Nalazi se u centru Ipsosa, 20m od plaže.
Opis: Kuhinja sa rešoom, frižiderom, Wi Fi Internet, klima.
Sve sobe imaju balkon sa pogledom na susednu kucu ili bocni poled more.
Doplata za klimu 5 eur dnevno, doplata na licu mesta.

VILA Theo - Ipsos 
Lokacija: Nalazi se u centru Ipsosa, 150m od plaže.
Opis: Kuhinja sa rešoom, frižiderom, Wi Fi Internet, klima.
Sve sobe imaju balkon sa pogledom dvorište.
1. dan ( 01.05.2024. ) BEOGRAD
Polazak oko 20:00 časova sa dogovorenog mesta (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju prema Grčkoj.

2. dan ( 02.05.2024. ) SOLUN - KRF
Dolazak u Solun  u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg...Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmane/hotel. Noćenje.

3. dan ( 03.05.2024. - Veliki petak ) KRF 
U jutarnjim časovima odlazak autobusom do grada Krfa. Još pre podneva, crkve su pune vernika koji čekaju početak ceremonije silaska Hrista sa krsta, uz ritualno kruženje predvođeno sveštenikom, u atmosferi punoj emocija. Prisustvovanje litiji, a nakon toga obilazak Srpske kuće. Nakon toga, odlazak do Guvije i obilazak spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo. Povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima, odlazak do grada Krfa i prisustvovanje iznošenju Plaštanice iz Mitropolije. Povratak u hotel/apartman. Noćenje.

4. dan ( 04.05.2024. – Velika subota ) KRF 
U jutarnjim časovima odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvovanje litiji, kao i ceremoniji iznošenja moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krf. U 11:00 časova, hiljade vrčeva počinju da padaju sa balkona i prozora na ulice, a zatim filharmoničari kreću ulicama Krfa uz zvuke tradicionalnih melodija. Slobodno vreme.
Povratak u hotel/apartman.Nakon kraćeg odmora odlazak u grad Krf. Na prelepom gradskom trgu, zajedno sa desetinama hiljada ljudi,uz plamen sveća,  prisustvovaćemo jedinstvenom dočeku Uskrsa. Nakon toga počinje parada filharmonijskih orkestara, a vrhunac ove magične večeri biće fenomenalni vatromet. Povratak u hotel/apartman. Noćenje. 

5. dan ( 05.05.2024. – Uskrs ) KRF 
U ranim jutarnjim časovima, napuštanje hotela/apartmana i odlazak autobusom do grada Krfa. Prisustvujemo Uskršnjoj liturgiji. Nakon liturgije, slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva.Povratak u grad. Slobodno vreme.  U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju.

6. dan ( 06.05.2024. )  BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.       
(Kraj usluga) 
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama