Informacije

  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
"Vrata Jadrana"
Italija - Istra - Slovenija
Trst  - Motovun - Portoroz - Piran - Porec - Rovinj

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANA
28.04.-01.05.2023. PRVI MAJHOTEL ISTRA 3*
PLAVA LAGUNA U
POREČU
Dva polupansiona
SPECIJAL 149€

Polasci iz Kraljeva ( KEJ – autobusko stajalište), Čačka (Preljina), Gornjeg Milanovca,  Lazarevca I Beograda (Sava centar – autobusko stajalište na autoputu).  
Doplata za polazak iz Niša (transfer do Kraljeva) 17€, Kruševca i Trstenika 10 €, Vrnjaĉke Banje 10 €, Užica 15 € (transfer do Preljine), Pozega 13 € (transfer do Preljine), iz Kragujevca 10 € (transfer do Mrĉajevaca). Minimum  za realizaciju transfera je 4 putnika. 

ARANŽMAN OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turistiĉke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema) - smeštaj u hotelu Istra 3* Plava laguna u Poreĉu na bazi 2 HB ( polupansiona ), sobe 1/2, 1/2+1 (pomocni) -piće uz veceru (sok, voda, belo i crno vino, pivo) 
- razgledanja Trsta i Poreĉa 
- usluge vodiĉa tokom celog putovanja 
- troškove organizacije putovanja 
- turistiĉka taksa u Poreĉu 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- Ulaznice za muzeje i druge turistiĉke objekte 
- MeĊunarodno zdravstveno osiguranje  
- Individualne troškove – nepomenute usluge

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Portoroz i Piran-Slovenacko primorje 25 € (deca do 12 godina 15€) 
- Rovinj i Motovun 30 € (deca do 12 godina 20€) 

DOPLATE ZA JEDNOKREVETNU SOBU I SEDISTA 
- Doplata za sobu 1/1 50 €-iskljucivo na upit 
- Doplata za dodatno sediste 40 €-iskljucivo na upit 
- Doplata za odabir sedista u autobusu 25 € po osobi 

Hotel ISTRA 3* u Poreĉu 
https://www.plavalaguna.com/hr/hoteli/istra 
1.DAN - KRALJEVO 
Polazak iz Kraljeva oko 19h sa stajališta Kej, Ĉaĉka ( Preljina 19.40h), Beograda (Sava centar –oko 22.00h). Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Noćna vožnja kroz  Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.  

2.DAN – TRST -POREČ 
Dolazak u Trst u ranim jutarnjim casovima. Obilazak Trsta sa vodicem. Grad Trst nalazi se u najsevernijem delu  Jadranskog mora, na granici Italije sa Slovenijom. Glavni trg u Trstu je Piazza Unita d Italia i poznat je po  prelepim zgradama iz 19. veka. Fontana ĉetiri kontinenta, koja se nalazi na trgu, predstavlja ĉetiri kontinenta  prikazana razliĉitim životinjama. Konj predstavlja Evropu, krokodil obe Amerike, lav Afriku i kamila Aziju  (Australija tada još uvek nije bila otkrivena). Na vrhu je skulptura žene koja širi ruke - znak da Trst doĉekuje 
trgovce iz celog sveta. Trst je jedno od mesta ĉija je obala retke lepote. Jedno od najlepših mesta odakle možete  poĉeti šetnju Trstom je Riva del Mandracchio (ukljuĉujući i Molo Audace), šetalište uz more, uvek prepuno ljudi. Slobodno vreme za kafu I predah. Nastavak puta prema Poreĉu. Dolazak u Poreĉ. Smestaj u hotel i kratak predah.  
Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon kraceg odmora, odlazak sa vodiĉem u obilazak Poreĉa. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje prelepe Eufrazijeve bazlike ĉiji temelji datiraju iz 6. veka, trg  Marafor sa ostacima Neptunovog hrama i Romaniĉkom palatom,… Slobodno vreme za uživanje u slikovitim  gradskim ulicama. Slobodno vreme za uzivanje u prelepom ambijentu. Povratak u hotel. Večera. Nocenje. 

3.DAN- POREČ- PORTOROZ-PIRAN-POREČ 
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Slovenaĉkog primorja. Odlazak u slovenaĉko letovalište  PORTOROŽ. Obilazak Promenade na kojoj se nalazi i ĉuveni hotel „Palace“. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se  nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv.  Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnji uz kafu pored mora. Povratak u Poreĉ. Večera. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje. 

4. DAN – POREČ-MOTOVUN-ROVINJ 
Doručak.Napuštanje hotela oko 9h. Slobodno vreme u Poreĉu ili odlazak na fakultativni obilazak Motovuna i  Rovinja. Motovun je jedan od najlepsih gradica Istre. Motovun je grad prepun kulturnih obelezja iz raznih  vladavina u kojima se našao. Gradske zidine kojima je opasan prepoznatljivo su obelezje grada, jednako kao i  zvonik koji dominira celim krajem. S donjeg trga u citadelu, najstariji deo grada, vode glavna gradska vrata. Kula  poznata i kao ‘Nova vrata’ povezana je sa palatom, a kroz nju i sa zidinama. Motovun je atraktivan upravo zbog  tog srednjevjekovnog ambijenta kojim odiše na svakom koraku, ali i zbog šarenih vrata i fasada njegovih kuća. 
Slobodno vreme za kratak predah. Nastavak puta ka Rovinju. Razgledanje u pratnji vodica : crkva Sv. Eufemije sa  visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno  vreme za šetnju pored mora , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske  hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Slobodno vreme za uzivanje u Rovinju. Polazak za Srbiju u popodnevnim casovima Nocna voznja sa usputnim zadrzavanjima radi obavljanja granicnih  formalnosti.  

5. DAN - KRALJEVO 
Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim satima. 

Cena aranžmana je izražena u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- Prilikom rezervacije plaća se 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska na put.

- Prilikom rezervacije plaća se 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak u jednakim ratama čekovima građana do 15.07.2023godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama