Nostalgična tura

više destinacije, BIH/Hrvatska

već od 109€

Opis destinacije

rebinje koliko je lepo pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira. Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan sa visine, taj grad nam govori svojim gradjevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige. Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije,i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu. Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane. Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Nostalgična tura     
SARAJEVO-TREBINJE-MOSTAR-DUBROVNIK-VIŠEGRAD 
Kružna tura autobusom-4 dana-2 noćenja

Polazak : 30.04.2024.
Period boravka:01.05.-03.05.2024.
Povratak: 03.05.2024.
HOTEL SL INDUSTRY4*Cena aranžmana:
109€ - po osobi
1/2 / 1/3 soba

ena: 1/1 soba – 169 eur/po osobi

U cenu ulazi:
- kružna tura autobusom
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu Leotar 4 *
- panoramsko razgledanje  Sarajeva , Trebinja i Višegrada
- vodič
- agencijske usluge

U cenu ne ulazi:
- boravišna taksa u hotelu (1,5€ po danu po osobi)
- fakultativni program:
- Iza manastirskih zidina Gračanica i Tvrdoš  (10€/po osobi)
- Vrelo Bune i Mostar(25€/po osobi)
- Izlet za Dubrovnik (20€/po osobi)
- konzumacija jela i pića u  restoranima
- putno zdravstveno osiguranje
- ulaznice u dvorce,muzeje i crkve 
- ekstra hotelski troškovi

Cena ulaznica u muzeje, crkve i na lokalitete je promenjiva. 
Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih. Ako je broj zainteresovanih putnika za fakultativne izlete manji od navedenog , a prijavljeni putnici žele da idu na taj izlet, cena izleta je podložna promeni.

Putno osiguranje:
Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu. Agencija Halo Tours preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Popusti za decu
- Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).
- Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Prevoz: Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 din. prilikom prijave za aranžman.
Mesto polaska: Beograd, parking preko puta Gospodarske mehane i zgrade Sava osiguranja , kod Sajma.
Hotel Sl Industry 4*: Lokacija: 2km od centra
Dužina boravka: 2 noćenja
Usluga: Noćenje sa doručkom (švedski sto)
Dan 1 (30.04.24.) Beograd–-Sarajevo
Sastanak grupe u 23h. Polazak iz Beograda u 23.30h.Noćna vožnja kroz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti. 

Dan 2. (01.05.24.) Sarajevo-Trebinje
Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim časovima.Panoramsko razgledanje grada, ulazi u cenu aranžmana: 
Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta za Trebinje.Dolazak u Trebinje. RazgledanjeTrebinja ,pešačka tura (ulazi u cenu aranžmana).
Stari grad (Kastel), Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka,poseta zanatskim radionicama. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka.Nakon šetnje, smeštaj u hotel.Slobodno vreme za individualne aktivnosti . Noćenje.

Dan 3. (02.05.24.) Trebinje 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na fakultativne izlete. Nakon doručka ,fakultativni izlet – Iza manastirskih zidina (Hercegovačka Gračanica i manastir Tvrdoš) – 10€/po osobi.
Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad.Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira.Povratak u hotel.  Nakon toga polazak na fakultativni izlet za Vrelo Bune i Mostar – (25€/po osobi). Vožnja autobusom do mesta Blagaj , nedaleko od Mostara , gde se nalazi izvor reke Bune.  Buna je jedna od najčistijih reka u Evropi.Neno vrelo možemo nazvati najlepšim mestom u Bosni i Hercegovini. Pored izvora koji je i najveći kraški izvor u Evropi ,izgrađena je tekija Ačik paše iz 15-og  veka( poseta tekiji je individualna i ulaznica košta od 5-7 eura u zavisnosti od kursa KM), koja je danas otvorena za posetioce. Ispred tekije je otvoreno nekoliko suvenirnica, ali i restorana u kojima možete probati domaće specijalitete, čuvene bosanske slatkiše, itd. Nastavak puta za Mostar.Dolazak u Mostar. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama , remek je delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualnu šetnju.Povratak u Trebinje, u hotel,u večernjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Noćenje.

Dan 4. (03.05.24.) Trebinje-Dubrovnik -Višegrad-Beograd
Doručak. Odjava iz hotela.Slobrodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u Dubrovnik. Poludnevni fakultativni izlet za Dubrovnik – (20€/po osobi).
Nakon doručka polazak na izlet.Dolazak u Dubrovnik,grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote. Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Trebinje. Dolazak u Trebinje u ranim popodnevnim satima . Nastavak puta ka Višegradu preko nacionalnog parka Sutjeska.Dolazak u Višegrad oko 18h. Kulturno istorijska šetnja- ulazi u cenu aranžmana. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena.  Nakon obilaska nastavak puta za Beograd.Očekivani dolazak u Beograd oko ponoći ili ranim jutarnjim časovima, u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. 
Kraj aranžmana.
-U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu banke NBS na dan uplate. 
- Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana . 
- Mogućnost plaćanja u ratama u gotovini, 
- karticama banaka (Visa, Master, Maestro , Dina),
- čekovima gradjana na više mesečnih rata.

HAL

Organizator putovanja je turistička agencija Halo Tours, broj licence OTP 180/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Halo Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama