Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 119€

Opis destinacije

Ohrid je grad - spomenik grandioznih arheoloških otkrića, ranohrišćanskih bazilika i mnogobrojnih pravoslavnih crkava (prema legendi više od 360 crkava). Zajedno sa Ohridskim jezerom uvršćen je u kulturnu baštinu UNESCO-a. Od mnogobrojnih kulturno istorijskih spomenika izdvajaju se: crkva Svete Sofije iz XI veka koja je najznačajniji srednjovekovni spomenik u Makedoniji, crkva Svetog Klimenta iz XIII veka u kojoj počivaju mošti Svetog Klimenta i manastir Sveti Naum iz X veka. Ohrid je nadaleko poznat i po svojoj gradskoj arhitekturi iz XIX veka .

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID PRVI MAJ
TERMIN PUTOVANJA: 30.04 - 04.05.2024.
(autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*)

CENA ARANŽMANA: 119 EUR
 
ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
- smeštaj u  hotelu  3* u  1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama,  na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
- panoramsko razgledanje grada
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice (minimalan broj za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika)
- Sveti Naum I Biljanini izvori 20€ 
- krstarenje jezerom 15€ 
- Struga i Vevčani 15€ 
- individualni troškovi

PRTLJAG, DOPLATE  I POPUSTI :
- Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
- Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata  10 €
- Doplata za polazak iz Beograda i ostalih gradova duž auto puta – 20 eur po osobi (minimalan broj putnika za realizaciju je 20).
- Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
- Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju u 1/2+1 je 10 eura
- Umanjenje za sopstveni prevoz 15 eura
Kompleks MIZO*** je okružen zelenilom i smešten na mirnoj lokaciji, na samo 10 metara od Ohridskog jezera i na 2 km od grada Ohrida, koji je pod zaštitom UNESCO-a. U ponudi ima privatnu plažu, restoran i sobe sa balkonom, klima-uređajem i besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju brodski pod, TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Sa balkona se pruža pogled na jezero, na planinu ili na parking. Restoran hotela Mizo nudi letnju terasu i lokalna jela. U baru se služe raznovrsni topli napici i osvežavajuća pića.
1. dan - SRBIJA
Polazak iz Niša u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja preko Srbije i Severne Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

2. dan. - OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Po dolasku u Ohrid krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo ragledanje i obilazimo crkve Sv.Sofije, Sv. Bogorodica i Sv. Kaneo, antičko pozorište, Samuilova tvrdjava. Po završetku obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativno krstarenje jezerom. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan - SVETI NAUM I BILJANINI IZVORI
Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet Sveti Naum i Biljanini izvori. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Divićemo se legendama o Vili Jezerki i Biljaninim suzama. Pazarićemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restranu u neposrednoj blizini Biljaninih izvora. Povratak u Ohrid. Moguć zajednički odlazak u neki od tradicionalnih restorana sa domaćom muzikom. Noćenje.

4. dan  - STRUGA
Doručak. Slobodno vreme za individualne ativnosti ili fakultativni obilazak Struge.Obilazak ovog poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada.Nastavak putovanja do Vevčana, prelepog mestasa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan SKOPLJE - SRBIJA
Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Polazak za Skoplje. Razgledanje grada i kraće vreme u centru grada. Mogućnost da prošetate starom čaršijom i uživate u makedonskoj gastronomiji. Polazak za Niš. Vožnja kroz Severnu Makedoniju i Srbiju. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
- Plaćanje je dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

- 30 % prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja.

- Platne ili kreditne kartice: Visa, Maestro, Master,  Dina  (u zavisnosti od banke i tipa kartice).

- Čekovima građana ili administrativnom zabranom do 15.08.2024.

CLC

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, broj licence OTP 508/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama