Transilvanija

01.05.2024., Rumunija

već od 185€

Opis destinacije

Verovatno je prva asocijacija na Rumuniju pored Bukurešta, Vlad Cepeš popularniji pod nazivomDrakula. Međutim, Transilvanija je mnogo više od toga. Mahom nepoznata našim turistima, naročito omladini, najveća regija u Rumuniji koja se prostire preko veličanstvenih Karpata će vas oduševiti. Ovde se nalazezgrade sa očima, kuće, tornjevi koji odolevaju zubu vremena, dvorci kojima se malo koja država možepohvaliti, neverovatna priroda... Transilvanija je mnogo više od Drakule, a mi vas pozivamo da namsepridružite i sami se u to uverite.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TRANSILVANIJA
6 dana 3 noćenja 
Sigišoara-Brašov-Sibinj-Alba Julija 

Termin: 01.05.2024.-6.5.2024. 

CENA ARANŽMANA OD 185€

Cena aranžmana obuhvata: 
- 2 noćenja sa ili bez doručka u izabranom smeštaju u Brašovu 
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 2* U Alba Juliji po lokalnoj kategorizaciji u izabranom smeštaju ∙ Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja 
- Licenciranog turističkog pratioca/voidča tokom trajanja putovanja 
- Boravišne i turističke takse 
- Obilazak Sigišoare i Brašova 
- Prevoz do Sibinja 
- Organizaciju putovanja u celosti 

Cena aranžmana ne obuhvata: 
- Fakultativne izlete : Obilazak i prevoz do dvorca Peleš manastira Sinaj i dvorca Bran: 45€; Pešačka tura savodičem Sibinj 5€; Obilazak i prevoz do Korvinovog zamka 20€ (minimum 25 prijavljenih) Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. - Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zaviseod slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. - Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija Puzzle group nije u mogućnosti da utiče na stvari van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta. - Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslovelokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanjaodizleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. ∙ Individualne troškove putnika 
- Putno I zdravstveno osiguranje 
HOTEL RAINER *** BRAŠOV – nalazi se na 2 km hoda od centra Brašova. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, TV, WIFI, fen za kosu. Razlika između standardnih dvokrevetnih soba i superior dvokrevetnih soba je u kvadraturi i dodatnom nameštaju (radni sto, fotelje). Kvadratura standardnih soba je 20m2 a superior 25m2. Doručak se služi uhotelu i uključen je u cenu. https://www.hotelrainer.ro/ro/ 

SELECT CITY APARTMENTS & STUDIOS *** BRAŠOV – Mi u ponudi imamo četiri jedinice. Od toga jedan apartmani tri studija. Zgrada u kojoj se nalaze smeštajne jedinice nalaze se u samom centru grada 300m od glavnog gradskogtrga. Svaka smeštajana jedinica je opremljena kuhinjom, tv, sopstvenim kupatilom, WIFI. Apartman ima odvojenesobe i površinski je najveći – 65m2. Dva studija su površine 45m2 a jedan oko 35m2. Svi kreveti su bračni. 

HOTEL CETATE IMPARATUL ROMANLIOR ** ALBA JULIJA – Hotel se nalazi u samom centru Alba Julije, na 5 minutahoda od centralne tvrđave. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo, WIFI, TV. Doručak je uključen u cenu. https://alba.imparatulromanilor.ro/en/ 

Dan 1 sreda (01.05.2024.) – Polazak iz Beograda u kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja prekoSrbije i Rumunije. Pravljenje usputnih pauza radi regulisanja graničnih formalnosti i odmora putnika. 

Dan 2 (02.05.2024.) – Dolazak u Sigišoaru u jutarnjim satima. Grad koji su kolonizovali pa izgradili nemci u 12. veku i danas očarava. Potpuno očuvan srednjevekovni centar grada sa čuvenim„tornjemsa satom“ je pod zaštitom UNESCO - a. Ovaj grad je i rodno mesto vojvode Vlada Cepeša III koji je namamnogo poznatiji pod nadimkom Drakula. Slobodno vreme. U popodnevnim satima polazak za Brašov. Dolazak u Brašov, smeštanje. Slobodno vreme. Mogućnost odlaska u neki od lokalnih pabova. Noćenje. 

Dan 3 (03.05.2024.) – Slobodno vreme u Brašovu ili fakultativni obilazak dvorca Peleš, manastira Sinaj i dvorca Bran. Dvorac Peleš građen je u drugoj polovini 19. veka kao letnja rezidencija prvog kraljevskogpara Kraljevine Rumunije Karla i Elizabete. Dvorcem dominiraju različiti arhitektonski stilovi a osimspoljašnosti i enterijer građevine je pravo remek delo. Zamak Bran izgrađen je krajem14. veka na važnom trgovačkom putu, na samoj granici sa tadašnjom Vlaškom, te otuda i njegov veliki značaj. Zanjega se vežu brojne priče i legende koje ćete imati priliku da čujete. Manastir Sinaja jedan od značajnijih manastira u Rumuniji ime je dobio po Sinajskoj gori u Egiptu. U manastirskomkompleksunalazi se nekoliko crkava a najstarija je građena u vizantijskom stilu. Povratak u Brašov u popodnevnimsatima. Slobodno vreme. Noćenje. 

Dan 4 (04.05.2024.) – U jutarnjim satima polazak za Sibinj. Grad u kome „kuće imaju oči“ je jedanodnajlepših u Rumuniji. Od strane uglednog časopisa Forbs proglašen je kao jedan od osamnajidiličnijihgradova za život u Evropi, bio je Evropska prestonica kulture 2007. godine. Dolazak u Sibinj i fakultativni obilazak grada sa vodičem. Slobodno vreme u Sibinju. U kasnim popodnevnim satima polazak za AlbaJuliju. Smeštanje u hotel. Noćenje. 

Dan 5 (05.05.2024.) – Doručak. Check out. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme za upoznavanjesa Alba Julijom. Osnovali su je rimljani, a da bi ste shvatili njen značaj dovoljno je samo da spomenemoda je ovaj grad bio sedište Kneževine Transilvanije, grad u kome je „došlo“ do ujedinjenja TransilvanijesaKraljevinom Rumunijom, te grad u kome je krunisan kralj Ferdinand. Polazak za Hunedoaru i fakultativni obilazak Korvinovog zamka. Korvin ili Hunjadni zamak je remek-delo gotičke i renesansne arhitekture. Deluje kao da je iz bajke. Ljudi koji ne idu u obilzak imaju slobodno vreme u obližnjemšoping centruugradu Deva. Nakon obilaska zamka polazak za Srbiju.

Dan 6 ponedeljak (06.05.2024.) – Dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.
- Autobus - Gotovinsko plaćanje: depozit 4000 RSD prilikom prijave, I rata 4000 RSD mesec dana nakon prijave, ostatak u ratama najkasnije do 20 dana pre početka aranžmana po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

- Čekovi  građana: mogućnost plaćanja u ratama do kraja 2024. godine bez kamate. 

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana.

PZZ

Organizator putovanja je turistička agencija Special Travel Agency - Puzzle Group, broj licence OTP 32/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Special Travel Agency - Puzzle Group. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama