Trebinje

Trebinje, BiH

već od 130€

Opis destinacije

Momo Kapor je govorio: „..Jer, dok u njemu sedite i gledate vrhove čempresa, osećate da je more iza brda. Tamo se živi kao na moru...” Sigurno je da postoje brojni razlozi zašto da posetite grad sunca, vina i platana koji odiše toplinom pravih domaćina“....

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putevi sećanja i uspomena
TREBINJE

Termin putovanja
27.06/01.07.2024.

Cena po osobi u dvokrevetnoj sobi
130€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C, audio, video...) sa polaskom iz Niša
- Smeštaj u Trebinju u hotelu IN 3*  na bazi 2 noćenja sa doručkom 
- Usluge vodiča
- Troškovi organizacije putovanja
- obilaske prema programu putovanja (Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš, razgled grada Trebinja i Mostara)
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
- Dubrovnik - 25€
- Boravišnu taksu (iznosi 1,5€ po osobi po noći)
- Individualni troškovi

POPUSTI I DOPLATE: 
- Deca po ovom programu ne ostvaruju popust.
- Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. 
- DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU -  na upit
otel IN 3* https://hotelintrebinje.com
1. DAN 27.06.2024. NIŠ 
Polazak iz Niša u večernjim satima. Vožnja preko Kragujevca i Čačka sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Nastavak putovanja za Trebinje. 

2. DAN  28.06.2024. SARAJEVO – MOSTAR - TREBINJE
Odlazak u Sarajevo i obilazak grada: Titova ulica do Večne vatre, zatim nastavljamo pešačkom ulicom Ferhadijom (gde se nalaze verski objekti: Stara pravoslavna crkva, Begova džamija, Stari jevrejski hram i Katedrala Srca Isusova), dolazimo do tačke „Sarajevo susret kultura“ - ukoliko se okrenete prema zapadu videćete zgrade urađene u austrougarskom stilu, a ako se okrenete ka istoku videćete početak Baščaršije, Sahat kulu, Sebilj, Latinsku ćupriju ili Principov most na Miljacki mesto atentata na Franca Ferdinanda, Carevu džamiju (zadužbina Sulejmana Veličanstvenog), Gradsku većnicu. Slobodno vreme Baščaršiji. Nastavak puta ka Mostaru. Obilazak Mostara u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja starim delom grada gde se nalaze ulice sa zanatlijskim radnjama i juvelirnicama, i starog mosta, koji je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji je pod UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture sveta. Natavak puta  do  Trebinja. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN 29.06.2024. TREBINJE – HERCEGOVAČKA GRAČANICA – MANASTIR TVRDOŠ - TREBINJE
Doručak. Odlazak do Hercegovačke Gračanice na brdu Crkvina gde je sahranjen pesnik i dioplomata Jovan Dučić odakle je najlepši pogled na grad i vidi se Arslanagić most iz 16. veka. Sledi odlazak do manastira Tvrdoš (5 km udaljen od grada) u kome se vide zidovi manastira iz 4 veka na kome se današnji manastir nalazi. U manastiru Tvrdoš se zamonašio Sveti Vasilije Ostroški, tu se čuva i ruka kraljice Jelene Anžujske , žene kralja Uroša i majke kraljeva Milutina i Dragutina. Zatim, poseta vinariji u sklopu manastira, moguća degustacija vina koja se naplaćuje 1,5€ po čaši. U sklopu manastira se nalazi prodavnica gde možete kupiti različite vrste proizvoda koji se prave u manastiru, a to su: med, vino, rakija, sir, ikone , različite vrste suvenira. Nakon obilaska manastira, povratak u centar i obilazak starog jezgra grada: Katedrala Blažene Device Marije koja se nalazi na šetalištu „Jovan Dučić“ , Njegošev i Dučićev spomenik iza koga se nalazi gradski park, Platani, spomenik Oslobodiocima i česma baruna Babića na Zelenoj pijaci. Ulazak u Stari Grad koji je današnji oblik dobio sa kraja 17. početka 18. veka gde obilazimo Osman pašinu i Carevu džamiju (poseta džamijama moguća samo sredom i subotom), Anđelkina kapije (serija Ranjeni orao) i izlazimo iz Starog Grada. Uz zidine grada cemo obići figuru žene posvećenu Jeleni Anžujskoj čija ruka se čuva u manastiru Tvrdoš, Dučićevu česmu, spomenik braniocima Trebinja od 1991-1995 pokraj koga se nalazi i spomen soba i Pravoslavnu sabornu crkvu Svetog Preobraženja Gospodnjeg. Poseta Muzeju Hercegovine Trebinje gde možete pogledati Dučićevu stalnu postavku, Etnološku postavku: „Život u Hercegovinu s kraja 19. i početka 20. veka, Enterijer gradske kuće s kraja 19. i početka 20. veka. Istorijsku postavku: „Kulturno istorijski razvoj Trebinja i Trebinjskog kraja od 10. do prve polovine 20. veka i prirodnjačku postavku:„Prirodnjačko blago sliva reke Trebišnjice“. Povratak u hotel. Slobodno vreme.  Noćenje.

4. DAN 30.06.2024. TREBINJE- (fakultativno Dubrovnik) - NIŠ
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Trebinju ili fakultativni odlazak do Dubrovnika. Obilazak Dubrovnika sa lokalnim vodičem I slobodno vreme. Povratak u Trebinje, kraće slobodno vreme u Trebinju i polazak za Srbiju.

5. DAN 01.07.2024. NIŠ
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 21 dan pre početka putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.12.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije)
- 30% prilikom rezervacije, ostatak administrativnom zabranom
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

MOND

Organizator putovanja je turistička agencija Mondorama, broj licence OTP 140/2021 od 27.10.2021. kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Mondorama. Opšti uslovi putovanja

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama