Uskrs na Krfu

Krf, Grčka

već od 199€

Opis destinacije

Nema boljeg mesta na svetu da se proslavi Uskrs nego što je Krf, i nema boljeg vremena za posetu Krfu nego što je Uskršnja nedelja. Bićete očarani slavljem, muzikom, hranom i običajima i poneti prazničnim i verskimduhom kakvog nemadrugde. Od svečane povorke koju fliharmonijski orkestri pratekroz grad, preko tradicionalnog bacanja vrčevakroz prozor, do paljenja stotina hiljada sveća, vatrometa i veličanstvenih liturgija po nebrojenim grčkim crkvama, ova uskršnja proslava nema sebi ravne.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KRF
Pravoslavni Vaskrs

TERMINHOTELCENA
02.05.-07.05.2024.
» prijave u toku «
App Hotel ANNALIZA
(kategorizovano kao 3*)
199€
Polazak iz: Preljine, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša, Leskovca i Vranja

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:
- Užica 15 €(transfer do Preljine),
- Požege 15€ (transfer do Preljine),
- Kragujevac 10 € (transfer do Mrcajevaca).

Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
- smeštaj u Aparthotelu Annaliza u 1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa  doručkom,
- panoramsko razgledanje Krfa i Soluna u pratnji vodiča
- karte za trajekt u oba smera
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
- fakultativne izlete

DOPLATE – POPUSTI:
- Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €
- Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 40 €
- Doplata za jedokrevetnu sobu 80 €

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
- SRPSKI SPOMENICI NA KRFU 20 €
- VELIKA OSTRVSKA TURA 40 €
- GRCKO VECE 40 €
- CENA PAKETA IZLETA – 90 €
Annaliza Apartments ★★★
Lokacija: nalazi se na oko 150m od šljunkovite plaže u mestu Pirgi-Ipsos. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj marketa, restorana i kafića. Od grada Krfa, sa kojim je dobro autobuski povezan gradskom linijom, udaljen je oko 15km, a od aerodroma oko 16km.
Hotelski sadržaj:  recepcija, bazen, ležaljke i suncobrani (besplatno), bar, snek bar, TV sala, Wi-Fi (besplatno u javnim prostorijama hotela), sef (uz doplatu).
https://www.annaliza-corfu.com/
1.Dan-ČETVRTAK 02.05.2024.– PRELJINA
Polazak iz Preljine oko 14h. Vreme polaska moze biti korigovana zbog uslova na putu I granicnim prelazima u tom terminu. Putnici ce biti obavesteni dva dana pre putovanja o tacnim satnicama.  Putovanje preko Makedonije i Grčke sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2.Dan -VELIKI PETAK 03.05.2024.-SRPSKI SPOMENICI NA KRFU-OSTRVO VIDO(fakultativno)
Dolazak u luku Igumenica u ranim jutarnjim casovima. Ukrcavanje na trajek i voznja oko 2h do ostrva Krf.Iskrcavanje u luci, nakon cega sledi panoramski obilazak glavnog grada,Stara Tvrdjava,Nova Tvrdjava,trg Spianada,setaliste Liston,Nacionalno Pozoriste,hotel Bella Venezia…Veliki Petak je dan kada tokom celog dana budu organizovane litije i iznosenje plastanica iz crkvi u celom gradu.u pitanju je vrlo stara ceremonija-16v.  Nakon obilaska sledi fakultativni izlet SRPSKI SPOMENICI NA KRFU.Prva tacka izleta vodi nas u muzej posvecen boravku Srba na KRFU-Srpska Kuca,gde cemo pogledati postavku,uz izlaganje kustosa. Sledi pesački odlazak do Stare Luke,ukrcavanje na brod,i kratka plovidba do Ostrva Smrti-Vido. Oblilazak Mauzoleja Kosturnice,spomen ploce Plava Grobnica,i kamenog krsta. Posle posete ostrvu Vido,odlazak do mesta Gouvuja,i poseta spomen ploci Iskrcavanja Srpske vojske na Krfu. Zatim odlazak do mesta Dasija gde cemo posetiti najmladji Srpski spomenik na Krfu-spomen plocu Moravskoj Diviziji.Odlazak u hotel i smestaj.Nocenje.

3.Dan – SUBOTA 04.05.2024.-KRF
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima okupljanje grupe i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi – Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji i dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv.Povratak u hotel. Noćenje.

4.Dan – NEDELJA 05.05.2024.-OSTRVSKA TURA-GRČKO VEČE (fakultativno)
Dorucak, Nakon doručka polazak na fakultativni izlet OSTRVSKA TURA.Prva tacka izleta,vodi nas do jednog od najlepsih zaliva ostrva Paleokastrice.Obilazak manastirskog kompleksa Presvete Bogorodice na steni,kao i Vizantijskog manastirskog muzeja,vidikovca koji je sluzio u odbrambene svrhe citavog mesta,a videcemo i bunar zelja.Slobodno vreme u centu mesta.Nastavak putovanja ka palati Ahilion,rezidenciji koji je podigla i uredila jedna od najlepsih zena Evropskog Dvora,carica Elizabeta Bavarska-Sisi.Ovo slavno zdanje oslikano u stilu Grcke mitologije, svojevremeno je bilo bolnica za Srpske i Francuske oficire u Velikom Ratu,pa stab Nacisticke Nemacke u II SV ratu,kasnije cak i prvi kazino na Krfu.Prelepe vrtovi Ahiliona uredili su najcuveniji svetski botanicari,a kipove su uradili najslavniji Becki kipari.Nastavak putovanja ka vidikovcu koji se nalazi na poluostrvu Kanoni.Odavde se pruza fantastican pogled na crkvu Bogorodice od Vlaherne,i Misije ostrvo.Nastavak putovanja do grada. Slobodno vreme za kratak predah.Povratak u hotel. Uvece Fakultativni izlet u Grčki restoran ,tradicionalna Grčka večera uz piće,i kulturno umetnicki program-GRCKO VECE. Povratak u hotel. Nocenje.

5.Dan-PONEDELJAK 06.05.2024.-KRF-SOLUN-SRBIJA
Doručak. Polazak na trajekt u ranim jutarnjim časovima. U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva sv. Dimitrija zaštitnika Soluna. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

6 .Dan –UTORAK 07.05.2024.- PRELJINA
Dolazak u Preljinu  nakon ponoći. .Kraj puta.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.08.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)

- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Organizator putovanja je turistička agencija Tomash Tours, broj licence 242/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Tomash Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama