Manastiri na Kosovu i Metohiji

više destinacija, Srbija

Opis destinacije

Na Kosovu i Metohiji nalazi se 1.300 pravoslavnih srpskih crkava i manastira i još oko 700 crkvenih ostataka. U njihove temelje zalivena je duša Srbinova i zato je ona neodvojiva od ovog dela naše zemlje. Kosovo je Srbija i svetinje kojima ćemo poći u susret na ovom hodočašću su NAŠE, Srpske, Pravoslavne…

Informacije

SMEŠTAJ

  • Apartman

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Manastiri na Kosovu i Metohiji
16.05./20.05.2024.

CENA: 9500 din.

Cena  podrazumeva:
– prevoz autobusom turističke klase (od 40 do 85 mesta)
– 2 noćenja u manastirskim konacima (Arhangeli)
– 2 večere i jedan doručak
– vodstvo i organizaciju puta

Cena ne podrazumeva:
– individualne troškove

NAPOMENA: PREPORUKA JE DA SE ISPOVEDITE KOD SVOG SVEŠTENIKA/DUHOVNIKA UKOLIKO ŽELITE DA SE PRIČESTITE.
1. dan – Polazak u večernjim časovima iz Nove Pazove i Beograda. Noćna vožnja do administrativnog prelaza.

2. dan – U jutarnjim časovima dolazak na Gazimestan, te i u Gračanicu. Obilazak manastira Draganac, a potom dolazak u Prizren gde ćemo posetiti Bogorodicu Ljevišku i Bogosloviju i crkvu Svetog Đorđa. Smeštaj u Arhangelima u manastirskom konaku. Večera. Noćenje.

3. dan – Liturgija. Doručak. Odlazak do Velike Hoče i poseta crkvi Svetog arhiđakona Stefana, a zatim poseta i vinarije, potom odlazak do Orahovca i crkve Uspenja Presvete Bogorodice,  a zatim i do Dečana gde ćemo ostati na bdeniju. Povratak u Arhangele. Večera, noćenje.

4. dan – Rano ujutru odlazak do Pećke patrijaršije na liturgiju, a potom obilazak manastira Budisavci i Devič (ukoliko okolnosti dozvole) , te poseta manastiru Banjska ukoliko vreme bude dozvolilo.

5. dan – U veoma ranim jutarnjim časovima dolazak u Beograd.

MOGUĆE IZMENE PROGRAMA NA LICU MESTA ZBOG SPECIFIČNE SITUACIJE
Plaćanje je u dinarima na dan potpisivanja ugovora o putovanju. Moguće je plaćanje na rate do polaska bez čekova, 30% plaćanja se vrši prilikom rezervacije a ostatak do 15 dana pred put. Moguće plaćanje 4500 po prijavi i 5000 din. pred polazak ili čekom do 15.08.2024.

LOV

Organizator putovanja je turistička agencija TA Lovćen, broj licence OTP 259/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije TA Lovćen. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama