Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Baskija -Francuska i Španija iz drugog ugla
RANI BUKING
7 dana | 6 noćenja
Avion

POLASCI
30.04.2024.

Dvokrevetna soba noćenje sa doručkom
30.04.2024. - 06.05.2024.
FIRST MINUTE POPUST
€ 1.399,00 € 1.349,00
po osobi po boravku

POPUSTI
First minute popust
30.04.2024. - 06.05.2024.
€ 50,00
po osobi po boravku

Cena uključuje
-  prevoz avionom na relaciji Beograd –  Frankfurt- Bilbao – Cirih – Beograd
- Aerodromske takse (u momentu objavljivanja programa iznose 95 eur i podložne su promeni,  konačan iznos utvrđuje se dva dana pre početka putovanja i plaća se u agenciji)
- Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom
- Izleti u Gerniku sa uključenim ručkom
- Izlet u San Sebastijan i Bijaric
- Krstarenje rekom Nervion,
- Odlazak žičarom do Artkande
- Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

Cena ne uključuje
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Individualni troškovi
- Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
- Doplata za jednokrevetnu sobu  (na upit)
- Gradske takse koje se plaćaju na recepciji hotela
- Napojnice za vozače u iznosu 15-20 eur
- Izlet u Santander sa obilaskom palate Magdalena 109 eur


Fakultativni izlet:
- Celodnevni izlet u Santander – Cena € 129  (Min. 15 putnika)

U cenu   izleta je uključeno: autobuski prevoz, neophodne ulaznice, vodič na našem jeziku, lokačni vodič i organizacija izleta. Trajanje oba izleta oko 8 sati.
Semštaj: HOTEL SILKEN INDAUTXU 4*
Lokacija:Centralni lociran hotel Silken Indautxu u nalazi se na  400 m od stanice metroa Indautku. Ovaj urban hotel se nalazi u epicentru muzejskog trougla Bilbaa, između Gugenhajm muzeja, Muzeja lepih umetnosti i Azkuna Alhondiga. Tri bitne turističke stanice koje se takođe nalaze u srcu komercijalnog i gastronomskog dela grada, sa najboljim prodavnicama i pintčo barovima. Hotelski sadržaj : hotelski A la card restoran Etkaniz sa pažljivim predlogom tradicionalnih jela  baskijske gastronomije. Nedavno renoviran Gastro bar El Muelle ima otvorenu terasu sa zelenim okruženjem. kafeterija Meat & Soul vam omogućava da probate njene pincete i ekspresne doručke sa slatkim i slanim jelima iz okoline. Smeštaj: sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, telefon , TV, mini bar.
DAN 1.
30.04.2024 - Beograd- Frankfurt -Bilbao
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.00 h. Poletanje aviona za Frankfurt u 06.10 h (let LH 1411). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u  08.10 h. Nastavak leta za Bilbao u 11.10 h (let LH 1142). Sletanje na aerodrom u Bilbaou u 13.20 h. Transfer do hotela. Smeštaj . Slobodno vreme. Noćenje

DAN 2.
01.05.2024. - Bilbao – Gernika -Bilbao
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje i šetnja Starim gradom. Na priobalju moćne reke Nervion, smestio se Bilbao, jedan od najvažnijih turističkih centara Evrope. Dinamičan i užurban Bilbao je prestonica i kulturni centar Baskije, a istovremeno je i snažan industijski centar. Na prvi pogled će Vas očarati kontrast starih istorijskih građevina i hipermoderne arhitekture. Elegancija i moć (nekadašnjeg ribarskog naselja) ogledaju se na Trgu Nueva iz 19. veka. Nezaobilazno arhitektonsko delo Franka Gerija, muzej moderne i savremene umetnosti Gugenhajm bogat je umetničkim kolekcijama iz 20. veka. Obilazak Starog grada sa pompeznim arhitektonskim delima, bazilike de Santijago, crkve San Antonio, neobaroknom zgradom pozorišta Ariaga, a na izlazu iz tog dela grada je jedna od najvećih evropskih pokrivenih pijaca, Art Nuovo Mercado. Kako bi doživeli Bilbao iz nekog potpuno drugog ugla, vodimo Vas na jednočasovno krstarenje rekom Nervion.
Po završenom krstarenju izlet do istorijskog gradića Gernika. Ovaj maleni prkosni gradić doživeo je surovo  i besumučno bombardovanje tokom španskog građanskog rata koje je rezultiralo potpunim uništenjem grada i mnogim ljudskim žrtvama. Bombardovanje je izvršila vazduhoplovna jedinica Kondor koju je uputila nacistička Nemačka da se bori na strani generala Franka. Ovaj istorijski trenutak je ovekovečen kroz poznatu sliku Pabla Pikasa, prvi put prikazanu na Svetskoj izložbi 1937. godine. O nemilosrdnom bombardovanju danas iz temelja obnovljenog gradica govori i istoimeni film „Gernika“, špansko - britansko -američka ratna ljubavna drama snimljena 2016. godine. Nekada sravnjena sa zemljom tokom građanskog rata, Gernika je bila bastion pokreta otpora i epicentar baskijske kulture. Ručak. Povratak u Bilbao. Slobodno vreme.
Večernje sate u Bilbau možete provoditi u baskijskim tapas i pinčo barovima, brojnim restoranima i kafićima ili se prošetati do okruga El Ensanče (koji se naslanja na Kasko Vijeho, a prostire se oko takozvanog Eliptičnog trga). Noćenje.


DAN 3.
02.05.2024. -Bilbao- Program plus Artkanda -Bilbao
Doručak. PROGRAM PLUS: Odlazak žičarom do vrha planine Artkanda, odakle će Vam pogled na pejzaž oduzeti dah. Povratak u grad i slobodno vreme. Noćenje

DAN 4.
03.05.2024. - Bilbao – San Sebastijan-Bijaric-Bilbao
Doručak. Odlazak u San Sebastijan, mondensko mesto koji nosi naziv „mali Pariz“ atlantske obale. Grad leži u zalivu La Konča (školjka) i najelegantnije je špansko primorsko mesto. Lepotu ovog mesta sačinjava jedinstvo predivnog, skoro potpuno pravilnog kružnog zaliva nalik Školjki – La Konča sa ostrvcem Santa Klara u sredini i plažom posutom zlatnim peskom, brdima Igeldo i Urgulj sa statuom Hrista, odakle se pruža pogled na pravu sliku s razglednice. Obilazak trga La Constitucion, najlepšeg u starom gradu i crkve San Vicente. San Sebastijan karakterišu luksuzne plemićke vile i banjski kompleksi u stilu belle epoque, fine peščane plaže i izvrsni restorani. Lepote ovog mesta upotpunjuju arhitektonska zdanja kao što su Palata Miramar, most Santa Katalina, pozorište Viktorija Eugenija, četvrt Koros, zgrada Kursal-kongresni  kulturni centar. U priobalju se nalazi i gradska većnica, bazilika Santa Marija del Koro, Trg Ustava i nezaobilazna promenada La Konča. Ovaj grad sa izvanrednim prirodnim položajem, poneo je titulu evropske presotonice kulture 2016. godine, a međunarodnu dimenziju je dobio otvranjem međunarodnog filmskog festivala „Zlatna Školjka“ i Džez festivala. Polazak ka prestižnom francuskom letovalištu Bijaric, nekadašnjem centru okupljana evropskog plemstva i gospode, danas dostupnom i turistima iz celog sveta. Stari aristokratski šmek daju mu i kvart Stara Luka - živopisni istorijski centar grada, Hotel du Palais- nekada palata Evegenija, koja nosi naziv po supruzi Napoleona III. Zlatne obale grada oslikavaju se u peščanom polumesecu Velike Plaže (Grande Plage), a za ljubitelje surfovanja plaža Cote des Basques je prava poslastica jer su uvek veliki talasi.  Mir i utočište u Bijaricu su nalazili austrijska carica Elizabeta „Sisi“, a naša kraljica Natalija i mnogi viđeni srbi su rado boravili u Bijaricu. Poznato je da je kralj Aleksandar ovde upoznao svoju buduću suprugu Dragu Mašin. Povratak u Bilbao. Noćenje.

DAN 5.
04.05.2024. - Bilbao – Santander ( fakultativno)-Bilbao
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet do Santandera. Ovaj biser Kantabrijske obale je ujedno i njena prestonica. Prvobitno mesto rimske kolonije, kasnije omiljeno odmorište kralja Alfonsa, koje od tada postaje glavno stecište rastućeg plemstva i glavna luka. Pored mnogobrojnih okolnih plaža i uvala, Santander krasi istoimena gotska katedrala. Pretrpela je veliko oštećenje tokom požara 1941. U srcu komercijalne oblasti je Plaza Porticada- Trg Portikada, jedan od trgova koji se uzdigao kao feniks iz pepela požara. Plaza Velarde sa spomenikom Pedru Velardu okružena je zgradama španskog arhitektonskog stila. Neizostavni su vrtovi Pereda nadomak kojih se nalazi palata Embarkadero i mnoštvo plemićkih vila karakterističnih za arhitekturu severne Španije. Palata Magdalena, izgrađena početkom XX veka je bila letnja rezidencija španske kraljevske porodice. Svakako treba posetiti i muzej praistorije i arheologije Kantabrije. Povratak u Bilbao. Noćenje

DAN 6.
05.05.2024 - Bilbao
Doručak. Slobodan dan za individualni program učesnika putovanja. Noćenje.

DAN 7.
06.05.2024 - Bilbao - Cirih- Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma .  Poletanje aviona za Cirih u 10,20h (Let LX8227). Sletanje u Cirih u 12,10 h. Nastavak puta u 17,25h (let Lx1418) Sletanje na Beogradski aerodrom u 19,10 h.

- Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po po srednjem kursu NBS na dan uplate. 
- Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa i  Maestro), 
- čekovima građana,  (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. 
- Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. 

OLY

Organizator putovanja je turistička agencija Olympic Travel, broj licence OTP 20/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Olympic Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama