Tanzanija i Zanzibar

15 dana, Tanzanija i Zanzibar

već od 2099€

Opis destinacije

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana… Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, sela koja „pričaju“ o tajnama lokalnog stanovništva, izlaz na kilometarski dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled ka horizontu i more raskošne boje uz belinu živopisnih oblaka, čine pravi egzotični Raj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo na kome se stotinama godina odvijala trgovina začinima – muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, tlo na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, ono isto koje je često bilo na udaru osvajača, gde je svako doprineo stvaranju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo. Mikumi je selo u centralnoj Tanzaniji, 300 kilometara udaljeno od najvećeg grada ove zemlje – Dar es Salama. Selo se nalazi u zaštićenoj zoni u okviru koje je i NP Mikumi. Doha je glavni i najveći grad Katara.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ZANZIBAR I SAFARI U TANZANIJI
13 DANA / 11 NOĆI
STONE TOWN – KENDWA – MIKUMI – DAR ES SALAM – DOHA

Termini:
09.07 – 23.07.2024.
31.07 – 12.08.2024.
16.08 – 28.08.2024.
26.09 – 08.10.2024.
03.10 – 15.10.2024.

- CENA ARANŽMANA -
u zavisnosti od tipa sobe tokom boravka na plaži Kendva
(po osobi u 1/2 sobi)
-  za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. -

BASIC: Kendva-Forest Room
2299€ 2099€ – 200€
- za uplatu avansa od 500€ cena je: 2199€ – 100€ -
- za uplatu avansa od 200€ cena je: 2249€ – 100€ -

COMFORT: Kendva-Arabia Room
2499€ 2299€ – 200€
- za uplatu avansa od 500€ cena je: 2399€ – 100€ -
- za uplatu avansa od 200€ cena je: 2449€ – 100€ -

PREMIUM: Kendva-Jacuzzi Bungalow
2699€ 2499€ – 200€
- za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ -
- za uplatu avansa od 200€ cena je: 2649€ – 100€ -

DODATNE INFORMACIJE:
BASIC:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za 500€
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za 100€

COMFORT:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za 600€
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za 100€
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za 200€

PREMIUM:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za 750€
Cena aranžmana za dete od 7 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za 100€
Cena aranžmana za prvo dete od 7 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za 200€

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Zanzibar / Dar es Salam- Beograd sa presedanjem u Dohi / ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po programu puta
– Safari Paket: feri (brod) karta na relaciji Zanzibar-Dar, klimatizovani autobus/minibus na relaciji Dar-Mikumi-Dar, Smeštaj u Mikumiju u hotelu 3* na bazi 1 polupansiona – švedski sto (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom), 2 usputna ručka(set meni) i osveženje (uglavnom 1.5l vode po putniku dnevno), off road safari džipove, game drive safari u parku po programu puta, poseta Masai selu, stručni vozači – lokalni vodiči, pratilac grupe i ulaznica za Nacionalni Park.
– Smeštaj u Zanzibaru(Stone Town), u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 sobe)
– Smeštaj u Kendvi, u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom u tipu sobe, po izboru putnika
– Smeštaj u Dar Es Salamu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1,1/2+2 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Dohi u hotelu 4* na bazi 1 noćenja (1/2, 1/2+1 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
– Vizu za Katar – besplatno, prilikom ulaska u zemlju
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

Stone Town: Prison island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača – 35 €
Stone Town: Farma Začina – 30€
Stone Town: Jozani šuma i plaža Paje  – 55 €
Stone Town: Plaža Jambiani i pećina Kuza – 50 €
Stone Town: Safari blue Mnemba – 90 €
ZANZIBAR, TANZANIJA od 10.07. do 15.07.2024.
Hotel Spice Palace – Antonio 4*  – nalazi se u strogom istorijskom centru grada zvanom Stone Town, u zoni glavnog trga na 200m od stare tvrđave. Hotel poseduje restoran, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem (double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima (twin room) ili trokrevetne (double room with extra bed). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uređaj, sef. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

KENDVA, TANZANIJA od 15.07. do 20.07.2024.
Hotel Kendwa Rocks 4*  – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva Zanzibar i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

U  ponudi su tri tipa soba:

Forest Room(basic): Sobe su najudaljenije od plaže i nalaze se uz glavnu zgradu. Manje su kvadrature i uređene su nameštajem koji je izrađen od drveta stari Dhow brodova. Sobe u hotelu su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room), svaka sa kupatilom i poseduju TV, klimu, sef i wi-fi.

Arabia Room(comfort): Standardne sobe koje su deo glavne zgrade(podeljena u više objekata). Uređene su u Zanzi-Arapskom stilu. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room) ili trokrevetne (double room with extra bed), svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor), terasom i poseduju TV, klimu, sef, minibar i wi-fi.

Jacuzzi Bungalow(premium): Sobe najviše kategorije u sklopu hotela. Nalaze se u nivou plaže i najveće su kvadrature. Svaka poseduje trem sa garniturom za sedenje i đakuzijem/bazenom. Sobe su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double), trokrevetne (double room with extra bed), četvorokrevetne (double room with two extra beds) , svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor), terasom i poseduju TV, klimu, sef, minibar i wi-fi.

MIKUMI, TANZANIJA od 20.07. do 21.07.2024.
Mikumi Resort 3* – Nalazi se u selu Mikumi u Tanzaniji. Hotel poseduje restoran za pansionske obroke i bar. Sobe su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room) i trokrevetne (double room with extra bed). Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga: polupansion.

DAR ES SALAM, TANZANIJA od 21.07. do 22.07.2024.
Urban Rose Hotel&Appartments 3* – Nalazi se u centru Dar Es Salam-a, 600m udaljen od pristaništa. Hotel poseduje a la carte restoran, bar i besplatan Wi Fi. Sobe u hotelu su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room) i dva tipa apartmana: trokrevetni apartman (francuski ležaj + sofa) i četvorokrevetni apartman(francuski ležaj + 2 odvojena ležaja). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom.

DOHA, KATAR od 22.07. do 23.07.2024.
Ramada Encore Doha by Wyndham 4* – hotel se nalazi u centru Dohe, na 1,5 km od šetališta Dohe, Muzeja islamske umetnosti, Muzeja Katara i Souk Vakifa. Međunarodni aerodrom Hamad udaljen je 13 km. Hotel poseduje internacionalni restoran i grejni zatvoren bazen, kao i saunu i fitnes centar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.

1. dan (09.07.): Beograd – Doha
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h.

2. dan (10.07.): Doha – Zanzibar – Stone Town
Nastavak leta za Zanzibar u 02:15h. Sletanje na Zanzibar u 07:55h po lokalnom vremenu. Nakon završenih carinskih formalnosti na aerodromu transfer do hotela u centru Stone Town-a. Sledi info sastanak sa vodičem. Smeštanje u sobe nakon 13h. Slobodno vreme za odmor od leta. U popodnevnim satima krećemo u razgledanje Sotne Town-a i upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan (11.07.): Zanzibar(Stone Town)
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Prison Island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača. Noćenje.

4. dan (12.07.): Zanzibar(Stone Town)
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Farma začina. Noćenje.

5. dan (13.07.): Zanzibar(Stone Town)
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Jozani šuma i plaža Paje. Noćenje.

6.dan (14.07.): Zanzibar(Stone Town)
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Jambiani plaža i pećina Kuza. Noćenje.

7.dan (15.07.): Zanzibar(Stone Town) – Kendwa
Doručak. U dogovoreno napuštamo smeštaj. Transfer do plaže Kendwa. Smeštaj u hotel. Sledi uživanje u kupanju i sunčanju na obali čarobnog indijskog okeana. Plaža Kendwa se nalazi na severozapadnom delu ostrva i upravo zbog položaja ima najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dane uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Šta više možemo poželeti? Slobodno vreme Noćenje.

8.dan (16.07.): Kendwa
Doručak. Predlažemo Vam da pre doručka osetite i doživite mir i spokoj budjenja prirode, dok šetate ili džogirate praznom plažom Kendwa. Za današnji dan pored sunčanja idealno bi bilo da samostalno istražite obližnje mesto Nungwi do koga možete doći i plažom ukoliko je oseka (uz konsultaciju sa vodičem). Uživanje u čarima plaže Kendwa se nastavlja i ne prestaje. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (17.07.): Kendwa
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari Blue Mnemba. Noćenje.

10.dan (18.07.): Kendwa
Doručak. Slobodan dan. Noćenje.

11.dan (19.07.): Kendwa
Doručak. Slobodan dan. Noćenje.

12.dan (20.07.): Kendwa – Dar es Salam – Mikumi
Naša avantura počinje pre zore, kada krećemo ka luci u Stone Town-u. Obezbeđen je paket doručak. Nakon završenih formalnosti u luci, ukrcavamo se na brzi brod – katamaran i koristimo dvočasovnu vožnju za dremku. Stižemo u Dar es Salam, najveći grad i nekadašnju prestonicu Tanzanije, osnovan u 19. veku od strane sultana Zanzibara. Tokom vožnje do 300km udaljenog Mikumija ćemo se upoznati sa pravom Afrikom, videti ulične pijace, divlja naselja i neplanski izgrađena predgrađa u kojima živi dve trećine gradske populacije. Oko podneva stižemo na odmorište gde ćemo zajedno ručati i iskoristiti lokalnu prodavnicu za finalno snabdevanje pred predstojeću avanturu. Ubrzo ćemo stići do predgrađa grada Morogoro, ugledati plantaže sizala-sorte agave i čuti neverovatnu priču o tome kako je ova biljka stigla u Tanzaniju Nakon izlaska iz grada, pažnju će nam privući veliki šumoviti planinski venac Uluguru planina, nazvan po narodu Luguru, koji naseljava oblasti oko planine i grada Morogoro. Primećujemo promenu pejzaža i uskoro se pred nama otvara široko prostranstvo savane okružene planinskim vrhovima. Krstareći drumom, već sada možemo uživati u bajkovitim prizorima na kojima se smenjuju divlje životinje, stabla baobaba i akacije. Naše odredište je Masai selo, gde će nas domaćini dočekati uz karakteristične zvuke i tradicionalni ples. Pokazaće nam samo njima znanu veštinu pravljenja kuće od blata i naučiti nas brzom paljenju vatre uz pomoć drveta i svrdla. Upoznaćemo se sa istorijom i kulturom ovog autohtonog plemena, čuti neverovatne priče o ženidbi, udaji i inicijaciji ratnika. Posle zalaska sunca, stižemo u smeštaj, gde nas čeka večera. Noćenje.

13.dan (21.07.): Mikumi – Dar es Salam
Pre svitanja, doručkujemo, uskačemo u džipove i sa prvim zracima sunca prolazimo kroz kapiju Nacionalnog Parka Mikumi. Učestvujemo i sami u buđenju prirode, krećući se uz krda impala, antilopa i gnuova dok nam čula upijaju novo okruženje, a pažnju privlači svaki pokret. Džipovima istražujemo savanu u potrazi za slonovima, hijenama, žirafama, zebrama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama. Nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Nakon nezaboravne vožnje kroz divljinu, vreme je za ručak i kratak predah, posle kojeg napuštamo Nacionalni Park Mikumi i krećemo nazad za Dar es Salam. Dolazak u Dar u kasnim večernjim satima. Noćenje.

14.dan (22.07.): Dar es Salam – Doha
Doručak i napuštanje soba. Transfer do Aerodroma u Dar es Salamu i čekiranje na let za Beograd preko Dohe. Poletanje za Dohu u 11:40. Sletanje u Dohu u 17:35h. Transfer do smeštaja u Dohi. Noćenje.

15.dan (23.07.): Doha – Beograd
Doručak i napuštanje soba, transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd je u 07:35h. Sletanje Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.
Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Organizator putovanja je turistička agencija Sonic Tours, broj licence OTP 193/2022, kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Sonic Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama