Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Atina i Antička Grčka
TERMINI:
09.04.-14.04.2024
28.04.-03.05.2024.

Termini putovanjaFirst minute cenaRedovna cena
09.04.-14.04.2024.299€340€
28.04.-03.05.2024.319€370€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd…
- 1 noćenje sa doručkom u Paraliji u hotelu sa 3*
- 3 noćenja sa doručkom u Atini u hotelu sa 3*
- 1 noćenja sa doručkom u Kalambaki u hotelu sa 3*
- vodičke usluge I troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele 7,50-12,00 €, plaćaju se na recepciji hotela
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNO:
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja
- Peloponez (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) …… 55 € odrasli/ 40 € deca
- Akropolj – (sa ulaznicom + audio guide)……… 35 € odrasli/ 20 € deca
- Grčko veče (restoran)…… 35 € odrasli/ 25 € deca
- Meteori (sa ulaznicom za jedan manastir)… 20 € odrasli/ 10 € deca
- Afroditini izvori……… GRATIS
- PIREJ – VULJAGMENI – GLIFADA bus i vodič…… 15€
- DELFI – sa ulaznicom za lokalitet i muzej …… 20€
SPECIJALNA PONUDA: KOMPLET IZLETA 160€

DOPLATE:
- JEDNOKREVETNA SOBA …… 150 €
Paralija: Hotel Paralia Inn ili Erato imaju 3 zvezdice i nalazi se u čuvenom letovalištu Paralia. Udaljen je od plaže na dva minuta hoda. Ispred hotela je park. Hotel ima recepciju, lift, bar, loby salon, trim kabinet sa jakuzzijem i saunom, roof garden. Udaljen je od plaže na dva minuta hoda. Ispred hotela je park. Hotel ima wifi i raspolaže dvokrevetnim, trokrevetnim I četvorkrevetnim sobama. Svaka soba ima frižider, klima uređaj(nije uključen u cenu), TV, TU/WC, terasu. Hotel ima bife, restoran.

Atina: Hotel Crystal – Hotel Crystal City je smešten u centru Atine, na svega 100 metara od stanice metroa. Hotel ima besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama i restoran na krovu sa koga se pruža pogled na grad. Sve sobe hotela Crystal City su klimatizovane i poseduju TV, frižider i sef, kupatilo sa fenom za kosu. Svakog jutra se služe grčki doručak i kontinentalni doručak na bazi švedskog stola.

Kalambaka: Hotel Famissi ima 4* se nalazi u Kalambaki, ispod samih veličanstvenih, večitih stena Meteora. Hotel je klimatizovan. Svaka soba ima sopstvene balkone sa zanosnim pogledom na Meteore. Gosti mogu uživati u lokalnim specijalitetima ili se opustiti u udobnom salonu sa prijatnim kaminom. Glavni bar se nalazi u lobiju i nudi pića u opuštenoj atmosferi.
1. dan KRAGUJEVAC – SOLUN – PARALIJA
Polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja pored Niša i dalje kroz Makedoniju. Usputna zadržavanja radi odmora i osveženja. Dolazak u Solun u popodnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Sajam, Rotonda, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, spomenik kralju Konstantinu i dr. Organizovani odlazak na srpsko vojničko groblje na Zejtinliku. Slobodno vreme. Uveče nastavak putovanja za Paraliju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan PARALIJA – ATINA
Doručak. Polazak za Atinu. Kraći odmor na Afroditinim izvorima i poseta crkvi Svete Petke. Dolazak u Atinu u popodnevnim satima. Panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta… Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan ATINA – PIREJ – VULJAGMENI – GLIFADA – ATINA
Doručak. Posle doručka Slobodan dan , ili fakultativna poseta spomeničkom kompleksu iz »zlatnog doba« Periklove Atine na AKROPOLISU: Propileji, hram boginje Atine, Erehtenon, Partenon… Nacionalni arheološki muzej, Vizantijski muzej… U popodnevnim satima fakultativni izlet Pirej – Vouliagmeni – Glifada: obilazak najveće grčke morske luke Pirej, šetnja promenadom letovališta Vouliagmeni (ekskluzivno odmaralište na atinskoj rivijeri, takodje i velika marina u kojoj su usidrene prelepe jahte, odlična peščana plaža). Glifada, otmeno i prefinjeno predgradje Atine, letovalište sa predivnom plažom Astir uz koju su mnogobrojne taverne sa specijalitetima grčke kuhinje, kafići… Odlazak do novog olimpijskog kompleksa – panoramsko razgledanje i slobodno vreme za šoping u novom šoping-molu „The mall Athens“ (www.themallathens.gr) koji je u sastavu kompleksa. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ATINA – KORINT – EPIDAURUS – MIKENA – ATINA
Doručak. Fakultativni odlazak na PELOPONEZ ( ARGOLIDU ). Vožnja pored manastira Dafni, legendarnog brda Kolon, pored Elezuine i Magare do KORINTSKOG KANALA. Posle kraće foto – pauze putovanje se nastavlja preko Nafpliona i Arga sa kraćim zadržavanjem u mondenskom letovalištu. Nastavak puta za Epidaurusa-svetilište boga Asklepijusa, boga lekararstva i medicine.Poseta pozorištu čuvenom po arhitektonskom rešenju koje daje apsolutnu akustičnost.Nastavak puta za Mikenu.Po dolasku u MIKENU razgledanje Homerove i Šlimanove MIKENE. (Lavlja kapija, ostaci kiklopskih zidina, krug kraljevskih grobava, ostaci Megarona i Atrejeva riznica). Povratak u hotel..Fakultaativna večera na Plaki u taverni sa grčkom muzikom i folklorom. Noćenje

5. dan ATINA – DELFI – KALAMBAKA
Doručak. Fakultativni obilazak svetilišta i najvećeg proročišta stare Grčke ( ostaci »svetog puta«, riznica, Apolonov hram, stadion, pozorište, poseta muzeju sa bogatom zbirkom arhajske klasične i rimske skulpture .Nastavak putovanja za Kalambaku. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan KALAMBAKA – METEORI – KRAGUJEVAC
Doručak. Razgledanja živopisnog mesta i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Slobodno vreme za odmor ili fakultativni odlazak na Meteore koji predstavljaju skupinu pravoslavnih manastira. Poseta manastirima na Meteorima – lebdećem kamenju, koji su pod zaštitom UNESCO-a. i sa pravom ih mnogi nazivaju osmim svetskim čudom. Panoramni obilazak spomenika kulture od izuzetnog značaja (Veliki Meteori, Sveta Trojica, Varlam …), sa posetom jednom od manastira. Nakon završene posete nastavak puta za Srbiju. Povratak je istom maršutom kao i u dolasku. Usputna zadržavanja prema potrebi. Dolazak u Kragujevac u kasnim ponoćnim satima. Kraj usluga.

- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmanski-bezgotovinski

- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, 
HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama