Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Belorusija (MINSK)
Sa posetom Sent Andreje, Budimpešte, Košica, Vresta, Vitebska, Viljnusa, Bijalostoka, Krakova, Aušvica
9 dana (7 noćenja) – 01.06/09.06.2024.

CENA: 44.000 din

Aranžman obuhvata:
- 4 noćenja u hotelima u okolini Košica, Bresta, Bijalostoka i Krakova u ½, 1/3, ¼ i 1/“+1 sobama sa kupatilom
- 3 noćenja u manstirskom konako Sveto- Jelisavetskog manastira u Minsku
- Prevoz visokopodnim turističkim autobusom
- Licenciranog pratioca grupe sve vreme puta
- Sa grupom ide duhovnik putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Indiviualne troškove
- Ulaznice za lokalitete gde se iste plaćaju
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 1500 dinara (grupna polisa sa pokrićem do 15.000e za putnike do 75 godina starosti, za starije NA UPIT ). Osiguranje je moguće uraditi isključivo za putnike koji imaju pasoš R.Srbije (Ostali putnici su dužniž uraditi sami osiguranje).
- Dodatno sedište u autobusu 50%
- Jednokrevetna soba 50% od cene

- Ukoliko se putnik prijavi sam, a ne želi jednokrevetnu sobu možemo ga spojiti sa putnicima istog pola približnih godina.

Napomena: Molimo da svoje pomjanike ispišete u više primeraka (ćirilicom) pre polaska na putovanje i ispovedite se kod svog sveštenika ukoliko za to imate potrebu. Duhovnik putovanja će svakako biti na raspolaganju. .

1. dan – Polazak u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima iz Beograda ka Budimpešti. Dolazak ujutru u Budimpeštu.  Pešačka tura – Tekelijanum, Saborna crkva Svetog Đorđa, Angelijanum. Panoramsko razgledanje Budimpešte. Odlazak u Sentandreju. Odlazak do Saborne (Beogradske) crkve , Stari glavni trg, Blagoveštenska crkva,  krst kneza Lazara. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Slovačkoj. Dolazak u Košice i smeštaj u hotel u 1/2 , 1/2+1, 1/3 i 1/4 sobama sa kupatilom. Noćenje.

2. dan – Ukoliko bude liturija odlazak na Liturgiju u pravoslavnu crkvu Presvete Bogorodice u Košicama, ukoliko se Liturgija ne bude služila toga dana, obilazak crkve i nastavak putovanja ka Brestu. Dolazak u hotel u okolini Bresta. Smeštaj u hotel u 1/2 , 1/2+1, 1/3 i 1/4 sobama sa kupatilom. Noćenje.

3. dan – Odlazak na Liturgiju u ženski manastir Rođenja Majke Božije u Brestu , panoramski obilzak tvrđave u Brestu i odlazak do muškog manastira Svetog Anastasija. Nastavak putovanja ka Minsku i usputni obilazak Uspenskog Žirovičkog manastira. Nastavak putovanja ka Minsku. Dolazak u večernjim časovima i smeštaj u manstirski konak Sveto- Jelisavetskog manastira ( u višekrevetnim sobama sa kupatilom). Noćenje.

4.  dan – Liturgija u Sveto- Jelisavetskom manastiru. Obilazak manastirskog kompleksa. Odlazak do grada Minska i obilazak crkve Svete Marije Magdaline, katedralni hram Svetog Duha, poseta hramu Svetog Kirila Turovskog , obilazak hrama Svetog Petra i Pavla. Slobodno vreme. Povratak u Sveto-Jelisavetski manastir. Noćenje.

5.  dan – Veoma rano ujutru polazak za Vitebsk. Obilazak hrama Vaskrsenja Hristovog iz 16.veka, Uspensku crkvu iz 18. veka, obilazak Svetoduhovskog ženskog manastira, Blagoveštenjske crkve, Svetotrojickog Markovog manastira. Slobodno vreme.Polazak za Minski. Dolazak u Sveto-Jelisavetski manstir i smeštaj u konacima.

6. dan – Polazak ka Litvaniji i Poljskoj . Dolazak u Viljnus i obilazak ikone Majke Božije Ostrobramske . Ikona Bogorodice Ostrobramske, naziv je dobila po imenu ulazne kapije u grad. . U 16. veku gradska vrata su često sadržavala religijske artefakte sa namerom zaštite grada od napada a i kao blagoslov putnicima. Kapela koja je bila u blizini kapije Vrata zore – imala je čudotovornu ikonu Majke Božije, po njoj je nazvana Ostrobramskom. Potom odlazak do Svetoduhovske crkve i poklonjenje moštima Viljnuskih mučenika iz 14. veka ( Antonije, Jovan i Evstahije ). Nastavak puta ka Bjalistoku. Dolazak u hotel.  Smeštaj u hotel u 1/2 , 1/2+1, 1/3 i 1/4 sobama sa kupatilom. Noćenje.

7. dan – Obilazak crkve posvećene Svetom Nikoli u Bijalistoku gde se nalazi čudotvorna ikona Presvete Bogorodice. Odlazak do manastira Suprasl. Manastir Blagovesti Presvete Bogorodice i Sv. Apostola Jovana Bogoslova, ili Supraslska lavra je jedan od pet pravoslavnih muških manastira u Poljskoj. Nalazi se u gradu Suprasl. Pripada Bjalistočko-Gdanjskoj eparhiji Poljske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Aleksandar Hodkievič pre 1497. Nastavak puta ka Krakovu. Dolazak u Krakov u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel u 1/2 , 1/2+1, 1/3 i 1/4 sobama sa kupatilom. Noćenje.

8. dan – Polazak rano ujutru za Aušvic. Obilazak logora. Aušvic je bio najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva . U koncentracioni logor Aušvic ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde ih je pobijeno 1,1 milion. Polazak za Srbiju sa usputnim pauzama i graničnim formalnostima.

9. dan – dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
Plaćanje je u dinarima na račun agencije koji se dobija uz ugovor sa instrukcijama za plaćanje. Moguće je plaćanje na rate do polaska bez čekova ili do 15.12.2024. uz čekove.

LOV

Organizator putovanja je turistička agencija TA Lovćen, broj licence OTP 259/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije TA Lovćen. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama