Gradovi Evrope - Costa Diadema - 13 dana

Costa Diadema, Gradovi Evrope

već od 1399€

Opis destinacije

Costa Diadema poznata i kao "kraljica Mediterana", sagrađena je 2014. godine u brodogradilištu Fincantieri u Italiji, sa cenom izgradnje od oko 550 miliona evra. Brod je dugačak 306m, širok 37m, uz maksimalnu brzinu od 22,5 čvorova. Brod ima 19 paluba od kojih je 14 dostupno gostima. U 1862 kabine se može smestiti oko 4000 putnika o kojima se brine posada od 1253 članova. Glavna inspiracija za uređenje unutrašnjosti broda je bila umetnost italijanske renesanse i savremena pop art umetnost, tako da se brod ponosi sa izloženih 190 originalnih umetničkih dela i 7874 reprodukcija sa temom kraljeva.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Brod

Prevoz

  • Brod
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
GRUPNO KRSTARENJE BRODOM COSTA DIADEMA
Gradovi Evrope
20.09.2024. - 03.10.2024.
- GARANTOVAN POLAZAK -
- MOGUĆNOST POLASKA IZ CRNE GORE -

Krstarite Severnim morem i Atlantikom do Mediterana sa organizovanim povratnim avio prevozom, svim transferima, noćenjem u Kopenhagenu, vodičem, 13-dnevnim krstarenjem i lučkim taksama već od 1399€

GRUPNO KRSTARENJE BRODOM COSTA DIADEMA
14-dnevno putovanje i krstarenje 20.09.2024. - 03.10.2024.

CENE ARANŽMANA PO OSOBI
- MOGUĆNOST PLAĆANJA U RATAMA -

UNUTRAŠNJA KABINA
1.399,00€

PROZORSKA KABINA
1.599,00€

BALKONSKA KABINA
1.799,00€

1. Deca do 18 godina, u kabini sa dve punoplatežne osobe, plaćaju – 699€
2. Treća ili četvrta odrasla osoba – 999€
3. Doplata za 1/1 kabinu – 50%
4. Mogućnost polaska iz Crne Gore

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Avio karte na relacijima Beograd - Kopenhagen i Malpensa - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama
(dozvoljena težina prtljaga 23kg + 8kg ručni prtljag)
- Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom
- Razgledanje Kopenhagena i Đenove
- Noćenje sa doručkom u hotelu Comwell Portside 4* u Kopenhagenu
- Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja
- 13-dnevno krstarenje na brodu Costa Diadema (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, gala večera, tematske večeri, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga

OBAVEZNA DOPLATA NA BRODU:
- Napojnice za brodsko osoblje su obavezne i plaćaju se na brodu: 132€ po osobi za čitavo krstarenje i 66€ za decu starosti od 4 do 14 godina (Brodar može naknadno promeniti iznos napojnica.)

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti (Kopenhagen, Kristiansand, Avr, La Korunja, Kadiz, Malaga, Barselona, Marsej, Đenova/Portofino)
- Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet)
- Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja
- Troškovi izdavanja viza (ukoliko su potrebne)
20.09.
Beograd / Podgorica - Kopenhagen
Putnici iz Srbije
Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla u 15:00h kod šaltera OKI Air-a. Let Air Serbia JU 372 na relaciji Beograd - Kopenhagen sa očekivanim vremenom poletanja u 17:15h i sletanja na Aerodrom Kastrup u 19:35h. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, transfer i smeštaj u hotel Comwell Portside 4*. Noćenje.

Putnici iz Crne Gore
Okupljanje grupe na Aerodromu Podgorica u 14:00h kod šaltera OKI Air-a. Let Air Montenegro MNE 350 na relaciji Podgorica - Kopenhagen sa očekivanim vremenom polijetanja u 15:40h i slijetanja na Aerodrom Kastrup u 18:20h. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, transfer i smještaj u hotel Comwell Portside 4*. Noćenje.

21.09.
Kopenhagen, Danska
Nakon doručka, napuštanje hotela i razgledanje Kopenhagena. Transfer do luke i ukrcavanje na brod Costa Diadema. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati na palubi 10 u buffet restoranu Corona Blu.
Danci važe za najsrećniji narod u Evropi, a Kopenhagen je veoma živa prestonica njihove zemlje koja u korenu svog naziva nosi značenje "Trgovačka luka". Najposećenija mesta su dražesna Mala sirena koja je i simbol grada, i živopisna luka Nyhavn, sa divnim fasadama i brojnim brodićima. U srcu starog grada su se smestile palate Cristianborg koja je danas Parlament Kraljevine Danske, a Amalienborg je kraljevska rezidencija i prepoznatljiva je po kraljevskoj gardi. I dok je Kopenhagen jedan od najskupljih gradova na svetu, istovremeno, ovaj grad je i jedan od gradova sa najvišim standardom života.

22.09.
Kristiansand, Norveška
Kristiansand je grad na jugu Norveške sa oko 85 hiljada stanovnika. Stari deo grada se zove Posebyen i čuven je po drvenim kućama i drvenoj arhitekturi. U centru grada se nalazi neogotička Katedrala, a blizu je i Muzej Sørlandets sa postavkom norveške umetnosti od početka XIX veka do današnjih dana. Veoma su lepe obale, a plaža Bystranda je najpoznatija gradska plaža. Tvrđava Christiansholm iz XVII veka je jedan od simbola grada. Zoološki vrt u Kristiandsandu je najpoznatiji zoo u Norveškoj.

23.09.
Dan na moru
Costa Diadema poznata i kao "kraljica Mediterana", sagrađena je 2014. godine u brodogradilištu Fincantieri u Italiji, sa cenom izgradnje od oko 550 miliona evra. Brod je dugačak 306m, širok 37m, uz maksimalnu brzinu od 22,5 čvorova. Brod ima 19 paluba od kojih je 14 dostupno gostima. U 1862 kabine se može smestiti oko 4000 putnika o kojima se brine posada od 1253 članova. Glavna inspiracija za uređenje unutrašnjosti broda je bila umetnost italijanske renesanse i savremena pop art umetnost, tako da se brod ponosi sa izloženih 190 originalnih umetničkih dela i 7874 reprodukcija sa temom kraljeva. Costa Diadema nudi mnogo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: sedam restorana, tri bazena (jedan sa pokretnim krovom), osam đakuzija, teretanu, sportske terene za košarku i odbojku, Samsara spa... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se Emerald Theatre na tri nivoa, Opernball Disco na palubi 11, Golden Jubilee Casino na palubi 5, 4D bioskop, 11 barova i salona, Country Rock Club na palubi 5...

24.09.
Le Havre, Francuska
Avr se nalazi u regiji Normandija na severozapadu zemlje i druga je najveća luka Francuske, posle Marseja. Grad je smešten na desnoj obali ušća reke Sene u kanal Lamanš i broji oko 180 hiljada stanovnika. Grad je teško stradao u bombardovanju i borbama pri iskrcavanju u Normandiju u finalnim danima Drugog svetskog rata. Centar grada je rekonstruisan posle rata, ali je veći deo ponovo sagrađen u stilu moderne arhitekture. Zbog svoje originalne betonske arhitekture, Avr je na listi UNESCO-a, a "Muzej Lepih Umetnosti Andre Malro" poseduje drugu najznačajniju kolekciju impresionističkog slikarstva u Francuskoj.

25.09.
Dan na moru
Krstarenje.

26.09.
La Coruna, Španija
La Korunja se smestila u estuaru Ria da Coruna na obali Atlantskog okeana u regiji Galicija i severozapadnom delu Kraljevine Španije. Ime grada je najverovatnije grčkog porekla i znači "kruna". U svom širem području broji nešto više od 250 hiljada stanovnika i grad je snova za ljubitelje hrane iz mora, jer u Galiciji more je život. Očuvano staro gradsko jezgro je stvoreno za šetnje i obilaske, sa zanimljivim muzejima i lepim parkovima. Simbol grada je svetionik Torre de Hércules iz rimskog perioda, navodno najstariji svetionik koji i danas radi i koji je pod zaštitom UNESCO-a. Na oko sat vremena vožnje, nalazi se znameniti grad Santiago de Compostela.

27.09.
Dan na moru
Krstarenje.

28.09.
Kadiz, Španija
Kadiz je grad u Andaluziji na Atlantskom okeanu i važna je pomorska luka u Španiji. U vreme velikih geografskih otkrića i osvajanja novih kontinenata, odavde su isplovljavale pomorske ekspedicije, a Kristofor Kolumbo je odavde isplovio u svoju drugu ekspediciju. Tradicionalno se uzima da je grad osnovan 1104. godine pre nove ere, tako da se Kadiz smatra najstarijim stalno naseljenim mestom u Zapadnoj Evropi. Grad su osnovali Feničani koji su ga koristili kao trgovačku postaju i zvali su ga Gadir, što je na njihovom jeziku značilo "grad opasan zidinama".

29.09.
Malaga, Španija
Andaluzija se ponosi mnogim znamenitim gradovima, lokalitetima i slavnim ličnostima, a Malaga je jedan od najčuvenijh gradova južne Španije. Prvo što svaki posetilac sazna o ovom gradu jeste da je to rodno mesto jednog od najslavnijih umetnika XX veka - Pabla Pikasa, a njegova rodna kuća nalazi se u centru grada. Na veoma malom prostoru, pronalazimo dokaze istorije duge 28 vekova, sa uticajima sa svih strana Mediterana, od Rimskog teatra i arapske Alcazbe, do renesansne Katedrale. Malaga je najtopliji grad Evrope sa prosečnom godišnjom temperaturom vazduha od 18°C. Nedaleko od Malage se nalazi i Ronda, živopisno mesto čuveno po mostu iznad litica i borbama sa bikovima.

30.09.
Dan na moru
Krstarenje.

01.10.
Barselona, Španija
Barselona važi za najprivlačniji grad Mediterana. Milioni turista dolaze u prestonicu Katalonije u potrazi za arhitektonskim delima jedinstvenog Gaudija, da se dive neverovatnim oblicima Crkve Sagrada Familia i zgrada Casa Batllo i La Pedrera. Prošetajte pešačkom ulicom Ramblas i kroz Gotičku četvrt i zaljubite se u posebnu kosmopolitsku atmosferu ove sredozemne prestonice.

02.10.
Marsej, Francuska
Marsej je drugi grad po veličini u Francuskoj i jedna od najvažnijih luka na Sredozemlju. Često se opisuje epitetom "Vrata Orijenta" zbog brojne afričke i bliskoistočne populacije. To je grad velikih etničkih i verskih različitosti koje se prepliću i čine da se osećate kao na raskrsnici Evrope, Afrike i Azije. Pogled na grad sa brda na kojem se nalazi Katedrala Notre Dame de la Garde je spektakularan, jednim pogledom možete obuhvatiti istoriju staru 26 vekova, uz neverovatno plavetnilo mora i neba. Centralne ulice grada i Stara luka su nedavno renovirane i sad sijaju punim sjajem.

03.10.
Savona - Beograd / Tirana
Putnici iz Srbije
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda, transfer autobusom do Đenove i razgledanje grada. Transfer do Aerodroma Malpensa. Let Air Serbia 419 na relaciji Malpensa - Beograd sa očekivanim vremenom poletanja u 20:50h i sletanja na Aerodrom Nikola Tesla u 22:30h. Kraj putovanja.

Putnici iz Crne Gore
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda, transfer autobusom do Đenove i razgledanje grada. Transfer do Aerodroma Malpensa. Let Wizz Air W4 5026 na relaciji Malpensa - Tirana sa očekivanim vremenom polijetanja u 22:25h.

04.10.
Tirana - Bar
Putnici iz Crne Gore
Slijetanje na Aerodrom Majka Tereza u 00:20h. Transfer autobusom iz Tirane do Bara. Kraj putovanja.
- Cene su iskazane u stranoj valuti (EUR), a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, potrebno je uplatiti 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pred polazak. Uplata se može izvršiti gotovinom, čekovima, uplatom na račun agencije ili platnim karticama (Visa, MasterCard, Maestro i Dina). Za uplate iz inostranstva dostavljamo instrukcije za plaćanje.

ALEG

Organizator putovanja je turistička agencija Allegra Krstarenja, broj licence OTP 98/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Allegra Krstarenja. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama