Krakov

Krakov, Poljska

već od 189€

Opis destinacije

Krakov korene vuče još iz sedmog veka, a čak je bio i glavni grad Poljske sve do 1596. godine. Staro Miasto, kako je u Krakovu poznatiji stari deo grada, najstariji je kvart u gradu, a i najfascinantniji. Nekada je ovo trebao da bude grad za sebe, ali je mongolska invazija osujetila te planove. Danas je Staro Miasto ekosistem za sebe, sa preslatkim butikčićima, tavernicama, raskošnim parkovima, zidinama koje ga okružuju i dominantnom slikom brda Vavel u pozadini. Na Vavel brdu nalazi se Vavel zamak, nekadašnje velelepno prebivalište poljskog kralja. Ovaj zamak (u sklopu kog se nalazi i prelepa katedrala) dotakao je svaki umetnički stil koji možete da zamislite, pa je zaista jedinstven prizor koji ne smete propustiti. Glavni trg jedan je od najvećih srednjovekovnih trgova u čitavoj Evropi, i pokazuje punu silu srednjovekovne Poljske. Skakućući od kraja do kraja po Krakovu naleteće i na jevrejski kvart, Kazimierz. Kralj Kazimir Treći preselio je jevrejsku populaciju ovde posle velikog požara koji je zahvatio Krakov, pa i dan danas postoji distinktna jevrejska aura po ulicama, kafićima i restoranima. Ukoliko ste gledali fenomenalan film „Šindlerova Lista“, veliki broj scena sniman je upravo u Kazimierzu. Krakov krije bezbroj tajni, ali vratimo se najpre na početak i na njegovo rođenje. Krakov život počinje kao mesto odakle su potekla Vistulanska plemena. Ova plemena zauzela su region i držala ga sve do 10. veka. Kada je princ Mieszko ujedinio sever i jug Poljske, tada je Krakov postao i glavni grad. Munjevit razvoj je usledio pošto je glavni grad ubrzo postao centar za trgovinu. Tatari su protutnjali u 13. veku i uništili Krakov, ali je grad munjevitom brzinom obnovljen, pa je danas još zanimljiviji zbog svih tih slojeva istorije koji se kriju ispod pločnjaka Krakova. Važnost brda Vavel porasla je kada je kralj Vladislav Niski doneo odluku da se kraljevi krunišu u Vavel zamku, a da u Vavel katedrali počivaju njihove mošti. Zato je brdo Vavel toliko bitno poljskom narodu, i zato je jedna od najvećih turističkih atrakcija u Krakovu. Period prosperiteta usledio je u 14. veku, kada je i nastao veliki deo specifične arhitekture koja krasi grad. Tada je nastao i drugi najstariji univerzitet u Evropi, Univerzitet Jagielonije. Ovo velelepono zdanje neverovatno izgleda, pa će te se prilikom posete osećati kao da ste zalutali u neki kutak sveta iz knjiga o Hariju Poteru. Krakov je imao svoje uspone i padove, Švedski ratovi posebno su loše uticali na razvoj grada, ali se razvoj nastavio. Štaviše, kada je grad bio pod austrijskom kontrolom u 19. veku, renovacije su vratile grad u svoje nekada veličanstveno stanje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

PROMO CENE PAKET ARANŽMANA PO OSOBI.
SmeštajUsluga1/21/3
Hotel VIENNA HOUSE 3*BB189€x
Hotel NOVOTEL KRAKOW CITY WEST 4*BB209€199€
BB – noćenje sa doručkom, 1/3 – trokrevetna soba, 1/2– dvokrevetna soba.

- Cena je izražena po osobi i uključuje smeštaj i prevoz iz Beograda.
- U slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika prevoz će biti organizovan iz Niša i Kragujevca (minimum 40 putnika). Doplata za prevoz iz Niša 10€ iz Kragujevca 5€. Umanjenje iz Novog Sada je 5€.
- Sedišta u autobusu nisu rezervisana. Ako putujete u grupi i želite da svi sedite zajedno na određenim mestima, možete odabrati vaše omiljeno sedište: prva sedišta na spratu „izlog“, u šaragama, za stočićem ili bilo koje drugo mesto u autobusu. Rezervacija sedišta se doplaćuje 15€ po sedištu, dok je doplata za prva sedišta na spratu iznad vozača poznatija kao „izlog“ – 20€ po sedištu.
- Umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi (prethodno je potrebno poslati upit agenciji).
- Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – zamena putnika, način prevoza, mesto ulaska i sl – 1000 dinara po promeni. Promena datuma putovanja, kao i promena smeštaja, tretiraće se kao otkaz putovanja.
- Troškovi ispravke pogrešno unetih podataka prilikom uplate od strane klijenta – 1.000 dinara po promeni.
- O uslovima ulaska i prelaska granice obavezno se informišite na: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo

PAKET ARANŽMAN UKLJUČUJE:
- Autobuski prevoz autobusima visoke turističke kategorije (TV, dvd, audio i video oprema, A/C) na relaciji prema programu,
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu Vienna house 3* ili Novotel Krakow City West 4*.
- Usluge pratioca grupe za sve vreme tajanja aranžmana,
- Organizaciju putovanja u celini.

PAKET ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, za državljanje Republike Srbije ili strane državljane sa trajnim prebivalište u Srbiji:
2,00€ dnevno (od 18 do 65 god.), 1,50€ dnevno (ispod 18 god.), do osigurane sume 30.000€ – plaćanje u agenciji. Cena uključuje međunarodno putno i zdravstveno osiguranje, trošak obrade dokumentacije i asistenciju na terenu prilikom osiguranog slučaja.
- Peronski vaučer za ulazak na beogradsku autobusku stanicu 100 RSD (važi samo za putnike koji putuju iz Beograda). Peronski vaučer se preuzima na stanici od agencijskog predstavnika
- Fakultativne izlete i organizovane žurke (Jevrejska tura, logor Aušvic, rudnik soli Wielicka i organizovane žurke) – plaćanje na licu mesta. NAPOMENA: Organizator zadržava pravo da promeni datum održavanja izleta u odnosu na datum koji je naveden u programu.
- Individualne troškove putnika.
Hotel Vienna house 3*
Vienna house hotel nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centra Krakova, 900 metara od Glavne železničke stanice Kraków. Nudi klimatizirane sobe sa satelitskom televizijom i besplatnim, pouzdanim i brzim WiFi-em Ugodne, moderne i funkcionalne hotelske sobe imaju sopstveno kupatilo i radni sto. Raznovrstan i ukusan doručak sa toplim i hladnim jelima dostupan je ujutro. Hotelski restoran poslužuje jela poljske i međunarodne kuhinje. U večernjim satima gosti mogu posetiti hotelski bar. DETALJNIJE

Hotel Novotel Krakow City West 4*
Novotel Kraków City West smešten je 15 minuta vožnje od aerodroma i 20 minuta hoda do Starog grada. Novotel Kraków City West nudi svojim gostima prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim internetom. Svaka soba ima vlastito kupatilo sa fenom za kosu. U svakoj sobi takođe su dostupni električno kuhalo, sef i frižider. Ujutro je na raspolaganju bogat bife doručak. Restoran hotela Novotel Kraków City West poslužuje poljska i međunarodna jela tokom celog dana. Tu je i lounge bar Novo2, gde možete uživati ​​u uživo muzici. Stari grad udaljen je 4 km od hotela. Međunarodni aerodrom Kraków-Balice udaljena je 10 km od Novotela. DETALJNIJE
1. dan: 30. april 2024. (utorak) Beograd – Mađarska – Slovačka:
Polazak autobusa sa glavne beogradske autobuske stanice u poslepodnevnim časovima (okvirno 16h). Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan: 01. maj 2024. (sreda) Krakov:
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Upoznavanje grada u pratnji vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Barbakan, Cvetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka…).Nakon toga smeštanje u hostel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan: 02. maj 2024. (četvrtak) Krakov (Rudnik soli – fakultativno):
Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“ (silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana). Povratak u Krakov u popodnevnim satima, nakon čega sledi organizovani odlazak na žurku (fakultativno)! Noćenje.

4. dan: 03. maj 2024. (petak) Krakov (Jevrejska četvrt – fakultativno):
U podnevnim časovima, mogućnost fakultativnog izleta – obilazak Jevrejske četvrti Kazimierz (Remuh sinagoga, srednjovekovni trgovački trg, stara sinagoga i Isaak sinagoga, kao i lokalitet gde je sniman film Šindlerova lista…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Žurka (fakultativno). Noćenje.

5. dan: 04. maj 2024. (subota): Krakov (Aušvic – fakultativno) – Slovačka – Mađarska:
Napuštanje soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II svetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske uz pauze za odmor i osveženje.

6.dan: 05. maj 2024. (nedelja) Beograd:
Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE NA DAN UPLATE

Gotovinsko plaćanje:
- 3000 RSD na dan prijave,
- 6000 RSD – 15 dana od dana prijave,
- ostatak 30 dana pre početka aranžmana.

 Svi koji se prijave 30 ili manje dana pred polazak na putovanje dužni su da uplate aranžman u celosti (100%).

G2T

Organizator putovanja je turistička agencija Go2Travelling, broj licence OTP 118/2020. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Go2Travelling.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama