Toskana Firenca

Prvi maj, Italija

već od 189€

Opis destinacije

Prvi Maj Toskana Firenca - Mesto gde se krije sunce. Savršeno izvajani predeli puni raznobojne flore pripadaju jednom od najmirnijih i najčešće posećenih predela u samoj Italiji. Domaćinske kućice u širokim razmacima bruje od priča starih Italijana, smeha, igre i naravno nezaobilaznog kuvanja. Ova predivna regija svojim mirisnim čempresima priča priče datirane hiljadama godina unazad. Prilikom posete Toskani, ne propustite da sa nama obiđete arhitektonska dela - toranj u Pizi i čuveni netaknuti grad iz doba velelepne renesanse pod imenom Luka. Vodimo vas i u Sijenu, na Piazza del Campo, gradski trg u obliku školjke koji je poznat po konjskim trkama „Palio di Siena“. Posle predaha u nekoj od bodega i degustaciji toskanskih vina nastavljamo do San Điminjana - srednjovekovni grad kojim dominira četrnaest tornjeva. Ovaj toskanski gradić je poznat i po belom vinu - Vernaccia di San Gimignano koje prosto morate probati! Za ljubitelje istorije, umetnosti i dobrog vina, toskanska regija je pravo mesto za odmor očiju i duše.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PUTOVANJE TOSKANA FIRENCA 2024
Putovanje Prvi Maj Toskana Firenca  sa fakultativnim obilaskom Firence - Pize - Luce - Siene - San Điminjana
PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM 

HOTEL 3*29.04. - 04.05.2024.
UslugaBr. dana/noći6/3
ND
Redovna cena229€
SPECIJALNA PONUDA189€
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja -

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
- Smeštaj na bazi 3 noćenja u Montecatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije/vodiča
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu, hotel 4* 1.60eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60 eura - isključivo na upit
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Firenca 25e/deca do 12 god. 10eur (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
- Sijena i San Điminjano - 35 eura/deca do 12 god. 15 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
- Luka i Piza - 30 eura/deca do 12 god. 15eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
Hotel Montebello 3* 
Nalazi se na 5 minuta šetnje od spa centra Terme di Montecatini. Sobe u hotelu Montebello su svetle i funkcionalne i sadrže satelitsku televiziju i klima-uređaj. Svaka soba uključuje kupatilo sa pločicama, opremljeno fenom za kosu i toaletnim priborom, a pojedine uključuju i balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Savona 3* hotelsavona.it
Nalazi se u srcu Montekatnija. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Hotel poseduje, snack bar, restoran. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Albergo Paradiso 3* 
Smešten je u banjskom gradu Montekatini Terme. Nudi 1/2 i 1/3 sobe opremljene TV-om i imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Doručak je kontinentalni i služi se na bazi švedskog stola.

Hotel Miramonti 3*
Hotel Miramonti se nalazi na samo 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme i nudi besplatan parking. Svaka soba je klimatizovana i obuhvata sopstveni balkon. Sobe su svetle i moderne i imaju bele popločane podove i drveni nameštaj. Uključuju TV sa internacionalnim satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Piccadilly 3* piccadillyhotel.com/
Hotel se nalazi u centru Montekatinija. Hotel ima restoran i bar, kao i besplatan WIFi. Svaka soba ima ima kupatilo, fen, TV, klimu.

Hotel Maestoso 3* hotelmaestoso.it
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tus/WC, fen za kosu, TV.

Hotel Giglio 3* hotelgiglio.info/ 
Smešten je u zoni sa ograničenim saobraćajem, na 5 minuta hoda od termalnih kupatila i Železničke stanice u Montekatiniju. U ponudi ima besplatan parking i klimatizovane sobe sa LCD TV-om. Sve sobe imaju klasično uređen enterijer sa parketom i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet i besplatni internet terminali na raspolaganju su u lobiju hotela. Doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Byron 3* byronmct.it
Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe. Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
1. DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika u 15:00h na parking Sava centra (savska strana), polazak u 15:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN - MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme u prepodnevnim casovima. Ova banja proglasena 2021 godine jednom od deset najlepsih banja u Evropi nalazi se u sredistu prelepeToskane jedne od 20 regija Italije. Po dolasku (opciona setnja sa vodicem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka) Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. DAN - MONTECATINI - SIENA - SAN GIMIGNANO
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u samo srce Toskane, u Sienu i San Djiminjano. Dok se budemo vozili do Siene proci cemo pored oblasti Kjanti, poznatoj po proizvodnji istoimenog vina. Po dolasku u Sienu gradu koji je poznat po svojim kontradama koje imaju imana zivotinja,krecemo u setnju sa lokalnim vodicem: Bazilika San Domeniko,Piazza Salimbeni,Katedrala Duomo,Piazza del Campo na kome se dva puta godisnje održava cuvena trka konja „Palio“. Nakon sto ste upoznali Sienu i culi lepe price lokalnog vodica slobodno vreme. Nastavak izleta i poseta srednjovekovnog gradića San Điminjano koji je sačuvao svoj istorijski duh. Po cemu je specifican i drugaciji ovaj gradic u dolinama cempresa? Po tome sto ga zovu “Grad tornjeva”, nekada ih je imao 72 a danas samo 14 kao pecat tog srednjevekovnog perioda. Razgledanje sa vodicem. Slobodno vreme i preporuka da obavezno probate gelato u gelateriji Dondoli. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje. (Putovanje Toskana Firenca Prvi Maj)

4. DAN - MONTECATINI TERME - LUCCA - PISA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Po dolasku u Pizu obilazak sa vodicem: Piazza dei miracoli na kome se nalazi cuveni krivi toranj . ovaj trg je pre svega jedna hriscanska simbolika sa katedralom,najvecom krstionicom Svetog Jovana u Italiji i grobljem Camposanto. Prosetacemo i do starog grada,do reke arno i obici Piazza dei cavallieri.Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane Luku. Obilazak sa vodicem : Piazza Napoleone, Piazza San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija, i setnju zavrsavamo na Piazza del’Anfiteatru. Slobodno vreme do povratka u Montecatini u predvečernjim časovima. Noćenje. (Putovanje Toskana Firenca Prvi Maj)

5. DAN - MONTECATINI - FIRENZA
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak renesansne prestonice toskane - Firence. Jedan od najlepsih gradova u Italiji, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući moćnoj bankarskoj porodici Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveća umetnička blaga sveta. Po dolasku u Vila konstancu tramvajem odlazimo u centarFirence gde pocinjemo razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Krenucemo od Piazza Santa Maria Novele, Piazza della Signoria, katedrale Santa Maria del Fiore, krstionice i Djotovog zvonika do Danteove rodne kuće, Ponte Vechio, Palazzo Uffici. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti i uzivanje u gradu u kome se rodila renesansa.. U popodnevnim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju.

6. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Putovanje Toskana Firenca Prvi Maj)
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). 

- Preko računa: uz profakturu

FXT

Organizator putovanja je turistička agencija Felix Travel, broj licence OTP 3/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Felix Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama